РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.450 39.830 39.472
EUR 42.280 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Несистемні забудовники почнуть зупинятися. Ринок нерухомості чекає реконцепція проєктів

Уже друге продовження карантину спочатку до 24 квітня, а тепер до 11 травня було очікуваним. Як це відіб'ється на ринку будівництва?
1966 30.04.2020 в 07:29



Ринок чекає реконцепція ЖК


Несистемні забудовники, в яких немає власних фінансових ресурсів через відсутність надходжень коштів, почнуть зупинятися, але великі гравці будуватимуть навіть в умовах продовження карантину, повідомив столичний девелопер.

Глобально зупинити ринок будівництва може тільки введення надзвичайного стану - після цього робити рестарт буде складно. І якщо ця історія триватиме довго, то багато будівництв ризикують перетворитися на недобудови.

Увесь ланцюжок будівництва - від виробництва будівельних матеріалів, постачання на ділянку, купівлі-продажу, до монтажу та заливки бетону - вже сповільнився.

Новое жилье под угрозой. Строители предупреждают о возможной остановке стройплощадок и новых долгостроях

Але, незважаючи на це, всі намагаються продовжувати будівництво, особливо ті компанії, які працюють з підписаними контрактами і отриманими авансами - вони повинні виконувати свої договірні зобов'язання, і мало хто з них хоче зараз оголосити форс-мажор. Затримки, які наразі є, поки що в межах допустимих відхилень, які й так стабільно відбуваються на будівельних майданчиках.

Відповідальні компанії в публічній площині комунікують зі своїми клієнтами, замовниками та ринком про те, що їх процес не зупиняється.

Вони показують, що вживають усіх необхідних заходів: міряють температуру, екіпірують співробітників захисними засобами, менеджмент працює віддалено, ніхто не збирається в групи - усе на відстані. Уся ця комунікація є дуже корисною і дозволяє показати, що економіка навіть в умовах карантину розвивається.

Застройщики обещают сдерживать цены еще 1-2 месяца. Как изменятся стоимость жилья?

Уже очевидно, що проєкти, які знаходяться на початковій стадії будівництва, точно проходитимуть реконцепцію.

Зараз ми бачимо зростання попиту на об'єкти, які так чи інакше пов'язані зі здоров'ям і здоровим способом життя - вони знаходяться в чистій зоні, невеликої поверховості, будуються з екологічних матеріалів із застосуванням сучасних інженерних систем, в них є можливість самоізолюватися, але при цьому не знижувати рівень свого комфорту.

При цьому люди як рахували, так і рахуватимуть свої гроші. Можна, приміром, повернути сміттєпроводи, аби в майбутньому не виходити на вулицю, або прокладати тунелі до сусіднього магазину, але всі ці фішки повинні бути виправдані з економічного погляду.

Рынок первичной недвижимости ждет кардинальное изменение спроса. В чем причина

За період карантину велика кількість людей залишилася без роботи або їм скорегували зарплати, тому, незважаючи на колосальний відкладений попит, покупці звертатимуть увагу на об'єкти, в яких дотримане те саме горезвісне співвідношення ціна/якість.


ЧИТАЙТЕ ГЛАВНЫЕ НОВОСТИ О КОРОНАВИРУСЕ, ПРОГНОЗЫ И СОВЕТЫ ДЛЯ СТРОИТЕЛЕЙ, переходите в спецтему "Короновирус и строителство - прогнозы и советы"

Источник: thepage
 
 
Интересные новости:
29.04.2020
1251
Кабмін дозволив будівельній галузі не припиняти свою діяльність через карантин. За рахунок...
28.04.2020
1295
Уманский раскритиковал идею Шмыгаля отправить 500 тысяч украинцев мести улицы и класть асфальт...
10.08.2020
1565
Проектирование, строительство и производство строительных материалов играют жизненно важную роль в в...