РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як зміняться квартири за 10 років і як пандемія вже зараз впливає на реконцепцію ЖК

Сервісні квартири та апартаменти. Як ми будемо жити через 10 років
1366 28.04.2020 в 07:51



Як зміниться житло за 10 років


Я оптиміст за натурою і вірю, що десяти років вистачить, аби ринок здебільшого переформатувався і змінив вектор розвитку, повідомляє Вікторія Берещак, оглядач ринку нерухомості.

В основі філософії - не будівництво квадратних метрів, а функція й стиль життя. COVID-19 усім нам у цьому допоможе.

Далекоглядні компанії вже зараз роблять ставку на сервісну складову в своїх проєктах. І нехай вона проявляється не в усіх і не завжди, але дорогу здолає той, хто йде.

Новое жилье под угрозой. Строители предупреждают о возможной остановке стройплощадок и новых долгостроях

Окрема будівля і сам комплекс повинні стати повноцінною екосистемою, яку в разі необхідності можна не залишати без шкоди для свого здоров'я, життя і комфорту.

Суспільство споживання залишиться в минулому - йому на заміну прийде філософія вражень, де послуги стануть головним ресурсом, який потрібен мешканцям новобудов.

Розвиватися, вдосконалюватися, ростити дітей, відчувати безпеку і захищеність, контроль над повсякденним життям - ось яких можливостей чекає від середовища покупець квадратних метрів у ЖК.

Комплекси з функцією сервісу, який не обмежується експлуатуючою компанією або консьєржем, в обов'язки якого входить розклеювання оголошень, отримають більшу лояльність. Свого жителя потрібно знати в обличчя: коли у нього день народження, чи є машина, до якого садочка він планує віддати дітей, яку літературу читає.

Рынок первичной недвижимости ждет кардинальное изменение спроса. В чем причина

Ці та інші "дрібниці" допоможуть створити вам ту сервісну складову, яка на етапі планування, можливо, й не закладалася.

Адже нічого не заважає створити в публічному просторі лаунж-зони міні-версію бібліотеки за форматом bOtaN або ком'юніті-коворкінг і проводити там корисні лекції, семінари - одне слово, забезпечити нетворкінг. І так далі. Мислити потрібно категоріями жителів.

Я вже мовчу про мікс-формати різних типів нерухомості, які здатні "підсвічувати" переваги житлового проєкту не один рік. Якщо в складі буде хороший торговий або затребуваний офісний об'єкт, розважальна і рекреаційна складова, грамотне зонування простору, покупець від нього не відвернеться і цикл життя ЖК продовжуватиметься.

Рухати ринок далі буде тренд сприйняття простору як послуги (space-as-a-service). Це стосується і громадських зон, і публічних просторів, і майданчиків для івентів, і різних сегментів нерухомості в складі ЖК, і окремих квартир і апартаментів.

Бо і покупець, і орендодавець житла уважно дивитимуться на планувальні рішення й функціональність квартири.


ЧИТАЙТЕ ГЛАВНЫЕ НОВОСТИ О КОРОНАВИРУСЕ, ПРОГНОЗЫ И СОВЕТЫ ДЛЯ СТРОИТЕЛЕЙ, переходите в спецтему "Короновирус и строителство - прогнозы и советы"

Источник: thepage
 
 
Интересные новости:
27.04.2020
2888
Як продовжити будівництво в умовах кризи. Будівельники потребують державної підтримки...
24.04.2020
4655
Трудовая бедность. Как правительство хочет создать 500 тысяч рабочих мест и сколько будет платить...
10.08.2020
1570
Проектирование, строительство и производство строительных материалов играют жизненно важную роль в в...