РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як зміниться вартість житла восени: чи слід чекати цінопад - пояснення експерта

Восени на ринку житлової нерухомості Києва очікується цінопад
1906 10.07.2020 в 07:03



Згідно з даними аналітиків, середня ціна квадратного метра в новобудовах Києва з початку карантину залишалася практично на одному рівні та становила близько 25 тис. грн., повідомляє експерт з нерухомості Валерій.

Але ми знаємо, що це - як середня температура по лікарні. Насправді, якщо сьогодні прийти до забудовника, можна домовитися про персональні знижки.

Їхній розмір залежатиме від самого забудовника, його ситуації та стану об'єкта будівництва. Але вже восени ми побачимо явне зниження цін на міську нерухомість.

Законопроект № 3618: самостоятельно распоряжаться недвижимостью запретят? Мнения экспертов

З огляду на те, що багато хто успішно перейшов на дистанційну роботу, у покупців помінялися пріоритети: у них все менше прагнення жити в центрі.

Вже зараз відновився попит на найближчі передмістя, де найбільш затребувані малоповерхові будинки клубного формату.

Тож масова міграція в передмістя і за місто здійснить ціновий тиск на вартість квартир у Києві – ціни, залежно від об'єкта, просядуть до 30%. Це неминучий процес.

Упродовж останнього року у девелоперів і без коронакризи істотно знизилася кількість угод, тому, щоб підтримувати свою ліквідність, вони будуть готові йти на поступки та давати знижки.

У структурі нової пропозиції за підсумками 2019 року близько 90% займали ЖК комфорт- і бізнес-класу. Основний покупець у цих сегментах – це представники малого і середнього бізнесу, які купували нерухомість як для себе, так і в якості інвестиції.

У період карантину багато підприємців або не могли працювати зовсім, або були змушені істотно корегувати свою поточну операційну діяльність і плани розвитку в майбутньому.

Налог на недвижимость: сколько и когда придется платить в условиях карантина

Отже, з огляду на те, що сьогодні надлишку коштів немає ні в кого, такі інвестиції в нерухомість припиняться до прояснення ситуації та відновлення бізнес-активності до колишнього рівня.

На жаль, окремі несистемні забудовники не зможуть пережити цей час.

Сьогодні ситуація нагадує 2008 рік, тільки, ймовірно, ще гірша, тому що масштаби нашого ринку стали більшими, а прийдешня криза знову охопить увесь світ.

Тому я поки що не рекомендував би купувати «на котловані», адже це завжди лотерея. А сьогодні це можна порівняти із заграванням з долею.

З великою обережністю придивляйтеся до проєктів, вартість яких нижча за середньоринкову, а тим паче нижча за собівартість.

Це - піраміда, яка впаде без варіантів. Тому, побачивши восени цінопад, не давайте волю своїй жадібності – робіть продуманий і добре перевірений вибір. Вдалої вам купівлі!

Скільки треба років, щоб назбирати на власне житло. Статистика по містам (ІНФОГРАФІКА) 

Читайте також: раніше ми писали про нове комплексне рішення для виходу на плаский дах. 

Редакція не несе відповідальності за зміст матеріалу і може не поділяти точку зору його автора

Источник: thepage
 
 
Интересные новости:
09.07.2020
3486
По данным аналитиков, средняя цена на столичные дома в валюте стабильно растет, а вот гривневые пред...
21.02.2022
28614
Чи загрожує ринку зниження цін і які класи житла страждають найбільше від відсутності попиту...
07.02.2022
13997
Житло за містом не втрачає попит. Ба більше - ринок активно переформатовується, з’являються но...