РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

У Києві обговорюють деталі майбутньої співпраці Укрзалізниці з Deutsche Bahn

Відбулось перше засідання робочої групи по обговоренню деталей майбутньої співпраці Укрзалізниці із найбільшим німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn

1735 27.01.2020 в 08:17



Українська сторона продовжує переговори з німецькими колегами для визначення самої моделі подальшої співпраці

У Києві відбулось перше засідання робочої групи по обговоренню деталей майбутньої співпраці Укрзалізниці із найбільшим німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn.

«Нам важливо, щоб підписаний на початку лютого документ про співпрацю із Deutsche Bahn враховував всі важливі аспекти, включаючи безпекову та соціальну складову. Ми усвідомлюємо, що Укрзалізниця це стратегічно важливий для країни об’єкт. Тому зараз проводимо консультації з усіма зацікавленими сторонами, щоб почути всі думки», - сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

До складу робочої групи увійшли представники Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці, профільного транспортного комітету Верховної Ради, ключових бізнес асоціацій та профспілок.

Найближчим часом має відбутись засідання транспортного комітету Верховної Ради із запрошенням всіх зацікавлених сторін для проведення ґрунтовного обговорення майбутньої співпраці.

За словами Міністра інфраструктури Владислава Криклія, протягом наступного тижня Міністерство проведе консультації з парламентським комітетом, бізнес-асоціаціями,профільними організаціями та профспілками, щоб обговорити всі деталі угоди.

Представники Європейської бізнес-асоціації висловили свою готовність долучитись до робочої групи.

«У нашої організації в цілому дуже схвальний відгук по цій ініціативі. Сподіваємось, що це співробітництво допоможе українській залізниці стати ближче до європейських стандартів», - сказала виконавчий директор Асоціації Анна Дерев’янко.

Олексій Гончарук наголосив, що українська залізниця залишається під повним контролем держави, тож пріоритет Уряду захистити інтереси всіх людей, які працюють в компанії та створити сучасну, комфортну та безпечну залізницю, базуючись на німецькому досвіді.

Наразі українська сторона продовжує переговори з німецькими колегами для визначення самої моделі подальшої співпраці.

Радник прем'єра Олексія Гончарука Юрій Голик сказав у коментарі ЕП:

"Укрзалізниця, як і говорив прем'єр Олексій Гончарук, залишається під контролем держави. Триває нормальний робочий процес. У Давосі ми підписали "Меморандум про взаєморозуміння", зараз тривають переговори з Deutsche Bahn щодо співпраці у операційній діяльності та наданні консультаційних послуг. Немає ніякої "зради". Ми всі з вами знаємо, що в УЗ є проблеми, і всі зацікавлені у їх вирішенні. Німецький оператор має величезний досвід, тому немає нічого поганого у тому, що ми залучимо його для покращення роботи Укрзалізниці".

Нагадаємо, що німецький залізничний оператор Deutsche Bahn має намір надавати консультативні послуги Укрзалізниці, а не управляти нею. Про це заявила представник прес-служби Deutsche Bahn Керстін Екштайн. 

Про те, що що залізничний оператор Deutsche Bahn з урядом України та найбільшим українським залізничним перевізником "Укрзалізницею" опрацьовують питання стратегічного партнерства стало відомо у Давосі.

Источник: kmu
 
 
Интересные новости:
27.01.2020
2662
На строительстве метро на Виноградарь уже готов входной туннель для следующего этапа работ на станци...
27.01.2020
1183
Порт Ольвія у Миколаєві отримає 3,4 млрд грн інвестицій від компанії з Катару. Переможцем конкурсу п...
24.01.2020
1409
Власник інвестиційної групи DCH Олександр Ярославський має намір витратити на будівництво терміналу ...
25.04.2024
4514
В університеті штату Мен було представлено найбільший у світі 3D-принтер, який у...
25.04.2024
3614
Сьогодні екстремальна спека охоплює кілька регіонів світу, зокрема Європу, США та Азію....
25.04.2024
3448
Реєстр працює в тестовому режимі - вже понад 100 тис. об‘єктів внесені до системи, але вони по...