РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Іван Салій: Підсумки третьго дня другого етапу бізнес-туру. Суми

Останній день другого бізнес-туру делегація провела у Сумах.  Build Portal вів онлайн-трансляцію, де детально описано всі зустрічі впродовж кожного дня
3173 29.05.2017 в 17:55


Делегація українських виробників будівельних матеріалів, яку очолюэє Всеукраїнська Асоціація виробників будівельних матеріалів, вирушила в другій бізнес-тур у Полтаву, Харків і Суми. Основна мета поїздки - популяризація вітчизняних брендів будівельних матеріалів з метою відродження будівельного комплексу в Україні.



До Сум таки доїхали. По Харківській області дорога ще гірша, ніж по Сумській.

Сумська ТПП – ми вибачились, що запізнились, але нас дочекались і привітали від своїх керівників професійно підготовлені і вдумливі заступник міського голови Пак Степан Якович та начальник Управління капітального будівництва Сумської ОДА Ворожко Анатолій Іванович.

Зала Сумської ТПП – міні-колізей, світла, яскрава, ділова.



Збудував це все на справжнісіньських «хрущобах» у вигляді сараїв та іншої житлово-комунальної «інфраструктури» 40-50-х років минулого сторіччя Президент ТПП Макаренко Костянтин Володимирович – живчик, очі горять, все уміє і знає. Активний, енергійний, колоритний, таке враження що із будівельників та депутатів.

Зустріч і обмін проблематикою доповнювались і адресацією до студентів та викладачів провідних навчальних закладів будівельного профілю Сумщини.

В своїй доповіді під час зустрічі Телюшенко Іван Федорович – генеральний директор ТОВ «Керамейя» акцентував окрім іншого, що здирництво енергетиків, коли за підключення до електромереж драконівські платежі «фірмам-прокладкам», гроші в нікуди... не дозволять малому бізнесу взагалі відритись: вартість підключення буде більшою вартості обладнання, тобто, молодим іти в бізнес і життя з нашою корупцією складно, і англійська мова тут не допоможе...

В Сумах теж будують не багато, але велике бажання і добрі наміри керівництва підтвердили необхідність презентацій не в Києві, а в регіонах.



Генеральний директор ТОВ «Керамейя» та член Президії Спілки Телющенко І.Ф. яскраво і колоритно, патріотично і безстрашно відносно нашого «реформування» доповідав і представляв галузь будівельної кераміки і бізнесу. Тут уже ми, учасники туру вслухались в досвід бувалого і сильного духом, намагались прихилитись...

Відмінна якість, великий асортимент, унікальний експеримент по виготовленню найдовшої цегли (0,5м) і енергоефективності: щепа, пелети, заміна газу...котлоагрегати і дробівки щепи та пелет – власного виробництва, як і технологічне обладнання та інновації в основному виробництві.

Іван Федорович огляд підприємства розпочинає з каплички збудованої з цегли власного виробництва, класу для навчання та безпосередньо і самого заводу.

Технологічно гідно, але ринок не зростає.

Ну і уже під вечір, уже і почало темніти ми дістались в м.Ромни, цегельного заводу «СБК-Ромни».

І далеко, і давно збудований завод переоснащується, поступово оновлюється, але продукція гідна і для внутрішнього ринку і для експорту, аж до Ізраїлю...і опановують цеглу ручного формування для євроринку...

Далеко, далеко завод, тільки я туди закомандував доїхати, бо бував уже, але технологічно підприємство в тренді сучасному і керівництво заповзяте і одержиме:

  • Ткаченко Юрій Миколайович – Директор заводу «СБК-Ромни»
  • Агеєнко Дмитро Васильович – Заступник директора заводу «СБК-Ромни»
  • Мишко Василь Миколайович – Радник директора філії заводу «СБК-Ромни»

У них тех як традиція – капличка, зразки цегли, виставкові площі, лозунги: «Нічого не приховуємо. Нехай бачать, наздоганяють, а ми уже пішли далі...»


Інформаційно:

В Сумах і Ромнах цегла, яку експортують від Казахстану до Ізраїлю і країн Європи, а в самій області будівництво ледве жевріє.

В Польщі обсяги будівництва сягають 36,0 млрд євро на рік, Австрії – 40,0 млрд євро
і доля 10% валового внутрішнього продукту (ВВП), а в Україні – 2,2% ВВП, всього
2,5 млрд євро на рік.

Завдання в рази збільшити обсяги будівництва. Цьому і було присвячено наші тури:

Житомир – Рівне – Львів – Івано-Франківськ (20-24.03.2017)

Полтава – Харків – Суми (10-12.05.2017)


Джерело: Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

 
 
Интересные новости:
29.05.2017
2688
Другий день бізнес-туру його учасники провели у Харкові. Build Portal вів онлайн-трансляцію, де...
29.05.2017
2678
Першого дня учасники бізнес-туру спілкувалися із представниками будівельної галузі Полтавської облас...
25.04.2017
3282
Валентин Шеветовський, голова наглядової ради ПАТ "Харківський плитковий завод" розповів як змі...
21.03.2024
6554
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
3180
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22636
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...