РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Навчально-практичні центри «Śnieżka» в Україні – потенціал для розвитку закладів професійної системи освіти

23 листопада 2017 року аналогічний навчально-практичний центр «Śnieżka» урочисто було відкрито у Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. Михайла Паращука
1422 24.11.2017 в 10:30



Як привабити учнів йти навчатися у професійні навчальні заклади, щоб здобувати робітничі професії, які є сьогодні затребувані у реальному секторі економіки? Саме ця тема є особливо актуальною, тому навчальні заклади системи професійної освіти шукають різні можливості для того, аби навчальний процес для вихованців зробити корисним і цікавим, аби після закінчення навчальної установи учень став кваліфікованим фахівцем своєї справи.

Впродовж кількох років у заклади професійної освіти налагоджують співпрацю із виробниками, які володіють сучасними технологіями у виробництві, та з роботодавцями, яким вкрай необхідні кваліфіковані робітники різних професій. Таке співробітництво відбувається на засадах державно-приватного партнерства. Наприклад, у сучасних умовах професійні навчальні заклади, які готують робітників у будівельній галузі взаємодіють із виробниками сучасних будівельних матеріалів, створюючи навчально-практичні центри. Скажімо, компанія «Снєжка-Україна» розпочала співпрацювати із професійними навчальними установами ще з 2014 року, створюючи у навчальних закладах професійного спрямування навчально-практичні центри «Śnieżka», де учні за професіями «маляр», «опоряджувальник», «столяр», «монтажник систем утеплення» навчаються на основі інноваційних будівельних матеріалів. Вперше було апробовано таку програму у Львові в Ставропігійському вищому професійному училищі. Як показали досвід і практика, завдяки навчальним центрам, що створені у професійних навчальних закладах з виробниками, розширюють можливості розвитку і модернізації навчальних установ. Адже співпраця училищ з виробниками дозволяє учням не лише теоретично ознайомитися із сучасними матеріалами і технологіями, а й на практиці опанувати їх. Варто додати, що відкриття навчально-практичних центрів «Śnieżka» відбуваються за підтримки Міністерства освіти і науки України.

23 листопада 2017 року аналогічний навчально-практичний центр «Śnieżka» урочисто було відкрито у Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. Михайла Паращука. Окрім святкового концерту, який підготували самодіяльні та аматорські колективи навчального закладу, запрошені гості, керівники та представники професійних навчальних установ з різних областей України також мали нагоду обговорити питання взаємодії професійно-технічних закладів із соціальними партнерами на шляху якісного оновлення професійної освіти в Україні.

Також гості під час урочистого моменту перерізання символічної стрічки оглянули матеріально-технічну базу навчально-практичного центру «Śnieżka». Зокрема, у Тернопільському вищому професійному училищі №4 облаштовано дві виробничі майстерні «Śnieżka» й «VIDARON», а також два класи теоретичної підготовки. Навчальний процес дозволить учням опанувати і якісні теоретичні знання, а також здобути практику і навики, безпосередньо використовуючи сучасні лакофарбові вироби. Адже вивчення інноваційних матеріалів передбачено навчальними планами й програмами. Після закінчення навчання учні, що навчалися за напрямами «маляр», «опоряджувальник», «столяр», отримають не лише диплом навчального закладу, але сертифікат від виробника про освоєння знань і навиків у роботі з новітніми технологіями. Водночас для ефективності навчань учнів відповідні семінари і заняття проходять викладачі та майстри виробничого навчання, які передаватимуть набуті знання своїм вихованцям.

Підкреслимо, що знаний виробник на базі створених навчально-практичних центрів «Śnieżka» організовуватиме семінари, майстер-класи для викладачів, майстрів інших навчальних закладів. Як зауважує генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь, функціонування навчально-практичних центрів «Śnieżka» спрямоване на те, аби осучаснити та модернізувати навчальний процес професійної освіти в Україні та інтегрувати її до потреб виробництва й водночас якісно виховувати фахівців будівельної галузі.



Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: press.releases@sniezka.ua   

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine


Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію розміщено на правах реклама

 
 
Интересные новости:
09.11.2017
1356
Caterpillar вручає цю нагороду своїм партнерам, фірмам, що забезпечують високий рівень якості продук...
13.11.2017
2900
Компанія «Цеппелін Україна» дотримується високих стандартів сервісу. Для того, щоб налаг...
25.04.2024
778
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3251
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4018
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...