РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Завершальний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр»

У Львові відбувся третій етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр»
1913 07.06.2017 в 09:54



22 учасники професійних змагань з усієї України, серед яких переможці ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр», що продемонстрували ефективні результати своєї кваліфікації, продовжили активну боротьбу за звання найкращого маляра та взяли участь у третьому етапі Всеукраїнського турніру, що проходив з 29 травня по 2 червня 2017 року. Цьогоріч Всеукраїнський конкурсний захід відбувся на базі ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова».

Конкурсні змагання для учнів, які обрали робітничу професію будівельного напрямку, – це гарна нагода виявити свої вміння і навики, що здобули під час навчання у професійно-технічних навчальних закладах. Водночас такі турніри підтверджують, що молодь охоче навчається робітничим ремеслам, оскільки розуміє потребу і вагомість цих професій на ринку праці. Завдяки конкурсам фахової майстерності учні мають можливість удосконалювати свій фах і підвищувати свою конкурентоздатність. Разом з тим для навчальних закладів проведення конкурсу на Всеукраїнському рівні сприяє мотивації до розвитку.


Конкурсний захід складався з двох турів – теоретичного і практичного. Теоретична частина передбачала виконання конкурсантами тестових завдань та розрахункових вправ впродовж двох годин. За правильні відповіді конкурсанти максимально змогли отримати 40 балів у цій частині змагань. Водночас основна увага на конкурсі акцентувалася на вміннях, які демонстрували учасники під час виконання практичних завдань. Кожний з них працював на робочому місці, що самостійно обрав під час жеребкування. Учні виявляли свою фахову майстерність щодо виконання основних етапів технологічного процесу малярних робіт. Завдання конкурсантів полягало у тому, що кожен з них мав зашпаклювати, заґрунтувати і пофарбувати поверхню площею 10,5 кв.м, дотримуючись вимог охорони праці та усіх технічних параметрів. За якісно і бездоганно виконані роботи конкурсанти змогли отримати найбільше 100 балів. Оцінювало фахову майстерність конкурсантів компетентне незалежне журі, до складу якого входили методисти, викладачі та майстри професійно-технічної освіти, а також представники виробничих будівельних підприємств та соціального партнера.  



Варто зауважити, що третій етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів проводився згідно із наказом Міністерства освіти і науки України №580 від 11.04.2017 року та за підтримки соціального партнера ТзОВ «Снєжка-Україна». Нагадаємо, що 2016 року Міністерство освіти і науки України і знаний виробник лакофарбової продукції ТМ «Sniezka» підписали Меморандум про співпрацю. Для ефективного проведення третього етапу Всеукраїнського конкурсу компанія «Снєжка-Україна» забезпечила учасників заходу ґрунтівками, шпаклівками і фарбами з метою якісного виконання практичного туру конкурсного завдання і водночас вдосконалення їх вмінь.


Варто зазначити, що кожен конкурсант постарався на славу, проте перемогу здобули найкращі і отримали нагороди:

Диплом Міністерства освіти і науки України третього ступеня - Сердюк Максим, учень Вищого професійного училища м. Вінниця за 6 місце у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності з професії "Маляр".

Диплом Міністерства освіти і науки України третього ступеня за 5 місце - Радченко Леонід, учень Мелітопольського будівельного центру професійно-технічної освіти (Запорізька обл.)

Диплом Міністерства освіти і науки України третього ступеня за 4 місце - Клещ Дмитро, учень Чернігівського професійного будівельного ліцею.

Диплом Міністерства освіти і науки України другого ступеня за 3 місце - Харьков Микола, учень Харківського професійного ліцею будівельних технологій.

Диплом Міністерства освіти і науки України другого ступеня за 2 місце - Соколюк Володимир, учень Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури, який також був відзначений і дипломом за якісне виконання практичного завдання.

Диплом Міністерства освіти і науки України першого ступеня за 1 місце - Папірник Андрій, учень Львівського вищого професійного художнього училища.









У рамках Всеукраїнського конкурсного заходу у ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» відбулося урочисте відкриття навчально-виробничої майстерні з опорядження деревини лакофарбовою продукцією VIDARON, яка є структурним підрозділом навчально-практичного центру «Śnieżka», що відкрито у навчальному закладі першим в Україні у грудні 2014 року.


Увесь тиждень для учасників третього етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» був надзвичайно насиченим, цікавим, корисним і водночас навчально-пізнавальним. Учні не лише вправлялися у майстерності, але мали нагоду побувати на підприємстві «Снєжка-Україна», де побачили процес виготовлення лакофарбових матеріалів, які застосовують на практиці, а також відвідали визначні місця міста Лева та мали пізнавально-краєзнавчу екскурсію «Жовква – місто королів».

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail:press.releases@sniezka.ua
www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine
www.vk.com/sniezkaua

Д
жерело: sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

 
 
Интересные новости:
06.06.2017
1638
В Івано-Франківській лікарні відкрили оновлене нефрологічне відділення, ініціатором проекту є ТзОВ &...
01.06.2017
1490
Команда Головного будівельного порталу України вітає Віталія Грусевича, виконавчого директора Конфед...
01.06.2017
1920
В номере новости и события строительного рынка, статистические данные и много другое...
25.04.2024
818
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3255
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4022
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...