РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Важлива подія цегляної галузі: конкурс кращих архітектурних рішень із застосуванням керамічної цегли та блоків СБК

Огляд визначної події - церемонії нагородження переможців конкурсу-огляду «Кращі архітектурні та дизайнерські рішення із застосуванням керамічної цегли та блоків СБК-2016». Дізнайтесь думку архітекторів
4886 13.01.2017 в 13:37

 

Високоякісна цегла «СБК» ‒ запорука вдалих архітектурних рішень



25 листопада у Будинку архітектора у Києві відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу-огляду «Кращі архітектурні та дизайнерські рішення із застосуванням керамічної цегли та блоків СБК-2016». Організатором заходу виступило ПрАТ «Слобожанська будівельна кераміка» за сприяння Національної спілки архітекторів України (НСАУ) та медіапідтримки головного будівельного порталу України ‒ Build Portal.




З вітальним словом до учасників конкурсу та гостей звернувся генеральний директор «СБК» Олександр Кравченко, який подякував архітекторам за ефективну співпрацю та привітав переможців.

«Наша компанія виготовляє матеріал, що слугуватиме до віку. Люди творчих професій ‒ архітектори застосовують цей матеріал, вдихають в нього життя, створюючи чудові будинки, вулиці та цілі міста. Таким чином ми перетворюємо своє місто, змінюємо на краще свою країну», ‒ наголосив Олександр Олександрович.

Олександр Кравченко, Кравченко Олександр, Александр Кравченко, Кравченко Александр, СБК  

Також свої вітання висловив президент НСАУ Володимир Гусаков. Він зокрема зазначив, що конкурс було започатковано компанією «СБК» за підтримки НСАУ ще близько 10  років тому. Захід відбувався тричі, проте  через економічну кризу, його довелося призупинити. Цьогоріч було прийнято рішення відновити творче змагання серед архітекторів та зробити його щорічним.

«Ми раді відновити з компанією «СБК» стратегічне партнерство, відповідний договір про яке було підписано наприкінці березня поточного року. Більше того, сподіваюся, конкурс стане традиційним, а ми, зі свого боку, будемо його удосконалювати та розширювати. Адже постійно розвиваються тенденції в архітектурі, змінюються технології, покращується виробництво матеріалів, удосконалюються їхні властивості. Виробники роблять усе можливе, аби архітекторам було легко працювати з продукцією, втілюючи найсміливіші задуми», ‒ зазначив Володимир Миколайович.

Володимир Гусаков, Гусаков Володимир, НСАУ, Національна спілка архітекторів України 

Після офіційної частини відкриття заходу відбулася презентація найдавнішого будівельного матеріалу у світі ‒ кераміки. Координатор конкурсу Олександр Барановський зробив короткий екскурс в історію керамічної цегли. 

«Розквіт керамічної цегли припав на ХІХ сторіччя. Саме в цей період було побудовано кільцеву обпалювальну піч і стрічковий прес, що зумовив переворот у технології виробництва. Якість цегли була дуже високою, її виготовляли із найкращої сировини з додаванням вапняного розчину та яєчної шкаралупи для міцності. До процесу ставилися дуже відповідально. Варто зауважити, що нині в Україні існують виробники, які пропонують високоякісну цеглу і несуть повну відповідальність за свій продукт. Серед них ‒ компанія «Слобожанська будівельна кераміка», ‒ зауважив Олександр Мирославович.

Олександр Барановський, Барановський Олександр

Продовжив доповідь про найдавніший будівельний матеріал директор з маркетингу компанії «СБК» Юрій Луценко, розповівши про нові колекції лицьової цегли та її переваги. Оскільки походження цегли сягає корінням у давні часи, то надиханням для назв цегли ручного формування стали тектонічні епохи під час яких формувалася земна кора. Наприклад: «Мадерійська сіра», «Гленбург коничнева» або «Лігурійська вишнева» - це природні кольори цегли, яку майстри створюють вручну кидаючи у форму. Кожна цеглина,  вироблена таким чином є дійсно унціальною та набуває характерної схожості з цеглою часів середньовіччя. Саме тому матеріал широко застосовується під час оздоблення банкетних залів, ресторанів, студій, картинних галерей, барів та будинків, виконаних у стилі «ретро».

Витончена фактура короїд з темними та світлими декорами надають зовсім нового сприйняття лицьовій цеглі. Тож нові колекції декорованої та цегли ручного формування від «СБК» відкривають архітекторам  необмежені можливості для створення елегантних фасадів приватних та багатоквартирних будинків. Технічні параметри, такі як морозостійкість, водопоглинення та міцність звичайно ж відповідають всім українським та міжнародним стандартам.

Юрій Луценко, Луценко Юрій 

Доповнив колегу директор з продажів компанії «СБК» Віталій Ященко, наголосивши на важливості співпраці виробників з архітекторами. А творчий захід став ефективним майданчиком для такої комунікації. 

«Конкурс дав можливість тісно поспілкуватися з архітекторами та проектантами, дізнатися про їхні потреби та врахувати побажання щодо удосконалення властивостей матеріалів, які сприяють втіленню найоригінальніших творчих ідей та зведенню енергоефективних екологічних якісних будівель», ‒ зазначив Віталій Володимирович.

Віталій Ященко, Ященко Віталій, СБК 

Офіційну церемонію нагородження переможців відкрив віце-президент НСАУ, голова журі конкурсу Петро Маркман. Він оголосив склад журі, до якого увійшли авторитетні архітектори: Юрій Серьогін, Анатолій Дощенко, Євген Бабійчук, Олександр Барановський, представники компанії «СБК»: директор з продажів Віталій Ященко та директор з маркетингу Юрій Луценко, а також голова правління Луганського відділу НСАУ, призер і лауреат фестивалів «Архітектура та дизайн» Михайло Булкін.

Як зазначив Петро Федорович, на розгляд журі конкурсу було подано 23 роботи, кожна з яких достойна звання найкращої. Тому журі конкурсу звернулося до керівництва компанії «СБК» для виділення додаткових подарунків та дипломів для окремих проектів.

Петро Маркман, Петро Маркман, НСАУ 

Переможців визначили у трьох номінаціях: «Будівлі та споруди», «Індивідуальні будинки», «Сакральні споруди».

У номінації «Будівлі та споруди» 1-е місце за вишукану архітектурну композицію та шляхетність деталей присуджено житлово-офісному будинку по бульв. Лесі Українки, 30-б у Києві, авторами якого є Володимир та Наталія Шевченко, Дмитро Смірний і Тетяна Макаріна.



«До роботи над проектом ми взялися у 1998 році. У той же час свою діяльність розпочинала компанія «СБК». Відтоді бере початок і наша тісна співпраця: разом з фахівцями «Слобожанської будівельної кераміки» ми експериментували ‒ відшукували колір, підбирали матеріали. У тісній співпраці архітектора, замовника та виробника народжується справжній витвір мистецтва», ‒ переконаний Дмитро Вагіфович. 

Дмитро Смірний, Смірний Дмитро 

2-е місце у цій номінації здобув проект житлового комплексу по вул. Воробкевича у Чернівцях. Його автор ‒ Олег Пікущенко отримав нагороду за створення якісного просторового середовища.

3-є місце за композиційний лаконізм та співмасштабність оточенню зайняв житловий будинок по вул. Ревуцького, 9 у Києві у виконанні Миколи Білоконя, Євгена Лушкова та Євгена Холоша.

У номінації «Індивідуальні будинки» 1-е місце за тонке відчуття стилю почесне журі присудило проекту вілли Britannica, автор якого ‒ архітектор Віктор Ліхно.



«Мій проект не був складним з архітектурної точки зору. Більше того, мені пощастило із замовником, який обрав найякісніші матеріали, зокрема цеглу «СБК». Варто зауважити, що робота з цеглою ‒ це мрія кожного архітектора, адже цей матеріал дає можливість втілювати найсміливіші архітектурні ідеї. Найголовніше, аби замовник повністю довіряв архітектору. Нині проблемою є те, що в Україні дуже мало будують з цегли. Натомість багато будинків ‒ тинькованих, штукатурених,  обклеєних утеплювачами. Я вважаю, що необхідно відроджувати традицію будівництва з цегли. Сподіваюся, що широкий вибір керамічних виробів, які пропонують українські виробники, буде поповнюватись, а їхня якість та властивості удосконалюватимуться», ‒ сказав Віктор Миколайович.

Віктор Ліхно, Ліхно Віктор 

За вдале трактування архітектурних форм 2-е місце здобув проект приватного будинку, виконаний Вікторією Баховою та Оленою Мазніченко.

3-є місце дісталося міському будинку у Дніпропетровську за простоту і функціональність архітектурного вирішення. Автори проекту ‒ Ганна Папуша та Юрій Нос.




У номінації «Сакральні споруди» почесне 1-е місце ‒ за Свято-Преображенським храмом у Хмельницькому. Автор проекту ‒ Сергій Козак отримав нагороду за талановите сучасне трактування традицій будівництва з цегли.

2-е місце за багатство композиції дісталося одеситці Тетяні Дмитрієвій за проект монастиря ікони Божої Матері «Барська», побудований у Вінницькій області.
Архітекторам Олегу Слєпцову і Галині Пономаренко присуджено 3-є місце за створення гармонійного архітектурного ансамблю дзвіниці та каплиці в храмовому комплексі святої Параскеви (с. Піщана).

Як показали роботи учасників конкурсу, один із найдавніших у світі будівельних матеріалів ‒ кераміка не втратила своєї популярності і в наші дні. Новітні технології, що застосовуються під час виробництва матеріалів вітчизняними виробниками, зокрема компанією «Слобожанська будівельна кераміка», дають можливість суттєво покращити властивості огороджувальних конструкцій. Такий підхід сприяє енергозбереженню будівель, заощадженню коштів на опалення. А нині це ‒ одне з найактуальніших питань українців.
Переконані, тісна співпраця фахівців компанії «СБК» з архітекторами сприятиме розвитку архітектурно-будівельної сфери, а її результатом стануть якісні екологічні та енергоефективні будинки!

На завершення підведення підсумків конкурсу генеральний директор «СБК» Олександр Кравченко наголосив, що компанія докладає максимум зусиль для того, щоб її продукція відповідала усім вимогам споживачів. Він закликав архітекторів продовжувати постійно доносити зворотній зв’язок, що саме бажає отримати замовник, як змінюються його смаки, потреби та вподобання. Тільки обмін інформацією між архітекторами та виробником та ефективна творча робота приносить очікуваний позитивний результат. І конкурс потрібен  для того, щоб у взаємодії із творчою складовою створювати шедеври, що прикрашають наші вулиці, міста формують нашу країну.


 












Джерело: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
Фото та відео: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

 
 
Интересные новости:
31.12.2016
5859
Уважаемые читатели, по хорошей традиции команда Главного строительного портала Украины подготов...
29.12.2016
4819
27 грудня  у центральному офісі Корпорації «ДБК-Житлобуд» були обговорені пита...
26.12.2016
6280
В ходе V Национальной конференции участников рынка стального строительсва, известные политики и лиде...
24.04.2024
2697
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6426
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3906
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...