РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.450 39.830 39.472
EUR 42.280 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Європейський Союз створить фінансову платформу для відбудови та розвитку України

Платформа відновлення яка буде знаходитися під управлінням України та Європейської комісії, буде поєднувати реформи та інвестиції
12906 25.05.2022 в 08:15



Платформа відновлення
України


Європейський Союз разом з Україною створить фінансову платформу для її відновлення після всіх завданих російською агресією руйнувань, яка допоможе Україні відновити критичну інфраструктуру та відкрити шлях до європейського майбутнього шляхом імплементації ключових економічних правових та соціальних реформ.

Про це 24 травня у Давосі під час виступу на Всесвітньому економічному форумі заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Окрім короткострокової допомоги, ми з такою ж рішучістю ми пліч-о-пліч (із партнерами - ред.) допоможемо Україні піднятися з попелу. Саме ця ідея є в основі Платформи відновлення, яку я запропонувала Президенту Зеленському. Вчора у промові в Давосі він визнав безпрецедентну єдність демократичного світу та розуміння, що за свободу треба боротися. Тож відновлення України також вимагає безпрецедентних єдності», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що Платформа відновлення яка буде знаходитися під управлінням України та Європейської комісії, буде поєднувати реформи та інвестиції.

«Внески на Платформі зможуть робити країни, які піклуються, про майбутнє України, від міжнародних фінансових інституцій, від приватного сектору – нам необхідно всіх запросити «на борт». Я була дуже рада почути вчора про ініціативу Лугано (залучення регіонів Європи до відновлення регіонів та міст України – ред.) Ми називаємо це Планом Маршалла для України, і на цьому шляху ми маємо зрушити всі. Це означає, якщо це буде можливо, використання російських активів, що були нами заморожені», - заявила президент Європейської комісії.

Португалія хоче стати куратором відбудови знищених українських шкіл та дитячих садочків

Вона наголосила, що зусилля Європи мають зосереджуватися не лише на відновленні усього, що постраждало від руйнівної путінської агресії. Йдеться також про розбудову демократичного майбутнього, яке обрали самі українці, і над якими працювали протягом багатьох років.

«Відновлення країни має поєднувати масовані інвестиції з амбітними реформами. Йдеться, наприклад, про вдосконалення адміністративних спроможностей України, про затвердження міцного верховенства права та незалежного судочинства, про боротьбу з корупцією, про позбавлення від олігархів, про розбудову справедливої, стійкої, сильної та конкурентоспроможної економіки. Від нас залежить - твердо підтримати Україну на її просуванні європейським шляхом. Україна належить до європейської родини», - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Президент Зеленський у Давосі представив нову історичну модель відновлення України

Вона зауважила, що українці стикнулися із брутальним насильством з боку російської федерації. Але зараз вони відстоюють не лише власну свободу, але також спільні європейські цінності та принципи гуманності.

«Тож ми стоїмо поряд із ними (з українцями – ред.). Я думаю, це визначальний момент для всіх демократій по усьому світу», - додала президент Єврокомісії.

24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях України. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили щиру солідарність із Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, запровадили п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій проти країни-агресора.

Французький регіон Іль-де-Франс виділив 1,1 мільйон євро на проєкти з відбудови Київської та Чернігівської областей

Цікаво про будівництво: з чого краще побудувати будинок?

Читайте больше новостей о войне россии против Украины в спецтеме на Build Portal
Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
25.05.2022
1070
За час повномасштабної війни російська армія зруйнувала вже 1873 заклади освіти...
24.05.2022
1401
Василь Лозинський повідомив, що майже 1,5 млрд грн виділено з резервного фонду Держбюджету на віднов...
24.05.2022
1273
Президент заявив про створення нової історичної моделі відбудови України. Зеленський також запр...
25.04.2024
1580
Спочатку планується встановлення 55 головних лічильників з дистанційним збором даних у багатоповерхо...
24.04.2024
1713
Уточнюється, що сторони підписали меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та ві...
24.04.2024
1598
Здійснено перерозподіл у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію пр...