РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

З травня киянам доведеться додатково оплачувати окремі послуги з теплопостачання

До 1 травня киянам на загально будинкових зборах обов’язково потрібно визначитися, хто буде постачальниками тих чи інших комунальних послуг, які форми договорів буде укладено будинком чи мешканцями індивідуально з постачальниками
4137 19.12.2019 в 08:32



Зміни з 1 травня


Для нарахувань за опалення будинків, не оснащених лічильниками тепла у листопаді враховувався погодний фактор та застосовано коефіцієнт пониження і загалом по місту середня сума за спожите у листопаді тепло становила 28 гривень за квадратний метр. Про це на брифінгу заявив директор СП «Енергозбут» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін. Він також повідомив, що у будинках, де не було тепла чи гарячої води через аварії, виставлена менша плата.

Лопатін також пояснив, де можна відслідковувати або перевірити енергоспоживання свого будинку, і запропонував завітати на сайт teplo.org.ua.

Чому потрібно передавати показники

"Для коректних нарахувань плати за послуги необхідно щомісячно передавати  показники лічильників гарячої води або квартирних лічильників теплової енергії. А також заодно не забувати й про передачу показників холодної води, газу, електроенергії, - сказав Костянтин Лопатін. – Якщо містяни не передали показники їм все одно виставлять платіж. Але за середньозваженими значеннями. Якщо не передавати показники кілька місяців поспіль, нарахування відбудуться за діючими нормами споживання. Навіть якщо ви не користуєтеся тією ж гарячою водою, то треба щомісяця передавати одні й ті самі значення, зняті з вашого лічильника. Тоді при нарахуванні постачальник бачитиме, що ви не користуєтеся його послугою."

Лопатін також наголосив, що всі способи передачі показників, в тому числі й через сайт Центру комунального сервісу, актуальну інформацію про споживання будинку й нові законодавчі ініціативи, тепер кожен постачальник комунальних послуг прописує на зворотній стороні надісланих споживачам платівок. Їх варто читати.

У боржників арештують майно

"Цікаво й дуже добре, що кияни, станом на сьогодні, вже на 96 відсотки розрахувалися за спожите у листопаді тепло, - сказав Лопатін. - 12 тисяч споживачів отримали в цьому місяці перерахунки в сторону зменшення платежу, майже 50 тисяч – в сторону збільшення. Ці перерахунки абсолютно індивідуальні й різняться навіть в сусідніх квартирах. Ніні загальна заборгованість за теплову енергію по місту складає майже 600 мільйонів гривень. Серед боржників є і мешканці багатоквартирних будинків. Без зайвих фінансових втрат на судові процедури. Реструктуризувати свій борг містяни можуть, якщо напишуть відповідну заяву у Центрі комунального сервісу. Наразі є рішення столичних судів по справах 448 боржників, які ще не передані до виконавчої служби. Тому люди зголосилися швидко сплатити свої борги. А в стадії розгляду у судах наразі 620 справ через борги. 1155 боргових справ передано до державної виконавчої служби, й з боржників стягується сума заборгованості через арешт і реалізацію майна." 

За що платитимемо і кому з 1 травня

Костянтин Лопатін нагадав, що до 1 травня киянам на загально будинкових зборах обов’язково потрібно визначитися, хто буде постачальниками тих чи інших комунальних послуг, які форми договорів буде укладено будинком чи мешканцями індивідуально з постачальниками. Потрібно буде визначитися, яким чином і яка організація обслуговуватиме внутрішньо будинкові інженерні мережі. Всього цього вимагає Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та води».

"До травня Київтеплоенерго і інші постачальники послуг, мають чекати на рішення будинкових зборів, - підкреслив Лопатін. – Можливо, мешканці якихось будинків знайдуть організації, які будуть на договірній платній основі обслуговувати їх труби й системи опалення. Тим, хто обере Київтеплоенерго обслуговуючою організацією, з травня будуть надходити окремі платежі за ремонт та повірку (або встановлення) вузлів обліку теплової енергії. Нині ми ремонтуємо лічильники власним коштом, адже плата за це не входить у склад діючого тарифу на тепло. Названим вище законом визначено, що вузли обліку тепла є власністю мешканців будинку. Крім того, окремим платежем пройде й обслуговування внутрішньо будинкових мереж."

Нагадаємо, що окремі платежі з обслуговування систем та вузлів обліку будуть у всіх власників нерухомості по всіх існуючих комунальних послугах. А за інформацією Держстату, за 11 місяців тарифи на послуги ЖКГ зросли майже на 9%
Источник: vechirniy
 
 
Интересные новости:
19.12.2019
1356
CityScale також публікує дані про житло у вигляді інтерактивних мап...
18.12.2019
1237
Недавно було презентоване всеукраїнське дослідження "Думки і погляди населення України щодо енергоеф...
06.03.2024
2478
Відповідне рішення вже ухвалила Київська обласна рада...
09.02.2024
3121
Проєктна документація ремонту тунелю між Либідською і Деміївською досі не готова. А для її експертиз...
14.12.2023
3847
Автори стінопису зобразили українських захисників та застиглих у камені воїнів минулого...