РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Віталій Кличко призначив нового радника з питань містобудування та архітектури

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про призначення підприємця Максима Бахматова своїм радником, а також закликав написати заяви про звільнення своїх заступників Олександра Спасибка та Дмитра Давтяна
2140 24.09.2019 в 07:46



Серед іншого Бахматов планує займатися містобудуванням та архітектурою

Київсткий міський голова Віталій Кличко повідомив про призначення підприємця Максима Бахматова своїм радником, а також закликав написати заяви про звільнення своїх заступників Олександра Спасибка та Дмитра Давтяна. Про це він повідомив на прес-конференції у понеділок, 23 вересня.

«Я дуже радий, що Максим Бахматов приєднався до нашої команди, це значно посилить її. Він поки мій радник, але фактично є моїм заступником з дуже широкими повноваженнями та дуже серйозними завданнями. Максим уже довів, що він уміє працювати – він вдихнув життя в ВДНХ, UNIT.City, реалізував багато інших проектів», – пояснив Віталій Кличко.

В КМДА Максим Бахматов планує займатись втіленням інформаційних технологій в управлінні містом, питаннями інвестиційної діяльності, регуляторної політики, містобудування та архітектури.

Одним з ключових завдань Максим Бахматова буде робота над ухваленням нового Генерального плану Києва. Таким чином, до нового радника перейде частина повноважень Олександра Спасибка та Дмитра Давтяна.

КМДА без Спасибко і Давтяна?

Коментуючи своє рішення звільнити двох заступників, Кличко сказав, що в нього є питання до будівництва метро на Виноградар, будівництва Шулявської розв’язки та впровадження електронного квитка в Києві.

«Наше ключове питання зараз – це будівництво метро на Виноградар, а також питання паркування. Кияни, які стоять в корках, чекають на вирішення цих проблем. Ситуація, яка склалася нікого не влаштовує», – прокоментував міський голова.

Втім, Кличко не може звільнити та призначити своїх заступників без погодження Кабміну.

Як стало відомо «Хмарочосу», ситуація довкола Шулявської розв’язки могла б розвиватись по-іншому, оскільки Дмитро Давтян підтримував альтернативний проект розв’язки на Шулявці.

Однак минулого року Віталій Кличко вирішив остаточно відмовитись і від альтернативного проекту розв’язки на Шулявці Петрука, і від ідеї проведення нового архітектурного конкурсу. Розв’язку будують за проектом неповного чотирилисника «Київдормістпроеку».

Про новий закон про столицю

На прес-конференції Віталій Кличко також прокоментував і законопроект про столицю, який підготувала група депутатів з партії «Слуга народу». На його думку, це не той законопроект, де йдеться про міське самоврядування та про децентралізацію.

«Законопроект мають обговорити з киянами. Важливо дати киянам можливість обирати владу. Тому цей законопроект не для киян», – наголосив Кличко.

Також він повідомив, що його команда підготовували альтернативний проект закону про столицю. Ще один альтернативний законопроект готують і у парламентській фракції «Слуги народу».

Кличко і Київрада

Віталій Кличко прокоментував діяльність Київради. На думку міського голови, вона була однією з найуспішніших в Україні.

«Це не секрет, що Київрада раптом перестала працювати. Я знаю, що депутатам дзвонили, щоб вони не працювали. Хоча в нас зараз на порядку денному мало бути підвищення заробітної плати в освітній сфері, в сфері транспорту, а також підготовка до опалювального сезону. Зараз робить все, щоб дестабілізувати роботу мерії», – підкреслив Кличко.

Минулого тижня група депутатів Київради на чолі з Іллею Сагайдаком звернулась до НАБУ щодо можливих зловживань Віталія Кличка під час будівництва Шулявського шляхопроводу.

Нагадаємо, Київрада не збиралась на засідання вже більше трьох місяців. Дві спроби Віталія Кличка зібрати Київраду виявились безуспішними. Кличко розпочав переговори про достроковий розпуск міської ради.

Читайте також про те, що до Ради внесено альтернативний проект закону про столицю. А також про те, що народний депутат Ткаченко анонсував проведення аудиту діяльності київської влади вже на цьому тижні.

 

Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
24.09.2019
1687
В Верховную Раду внесен альтернативный проект закона о столице. Законопроект предусматривает ликвида...
24.09.2019
1647
Окружной административный суд Киева отменил запрет Государственной архитектурно-строительной инспекц...
24.09.2019
1661
ЄБРР та ЄІБ готові виділити виділити Україні цільовий кредит у розмірі 900 млн євро на розвиток авто...
26.04.2024
2253
В якій би точці України громадянин або його родина не знаходилась, за допомогою е-системи вони можут...
26.04.2024
2529
Рішення пов'язане з відновленням фінансової допомоги з боку Євросоюзу та Сполучених Штатів ...
26.04.2024
1390
Метою законопроєкту №9630 є впорядкування системи кваліфікації та створення Єдиного реєстр...