РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Засідання Президії Будівельної палати України та урочистості з нагоди Дня будівельника (Фото, відео)

День будівельника у Будівельній палаті України: обговорення результатів  діяльності будівельного комплексу, нагороди співробітників та урочистий прийом
5287 03.09.2018 в 15:02




День будівельника у Будівельній палаті України

Засідання Президії Будівельної палати України та урочистості з нагоди Дня будівельника відбулися 7 серпня у головному офісі Корпорації «ДБК-ЖИТЛОБУД».

Члени Президії заслухали та обговорили доповідь Президента Будівельної палати, Героя України П.С.Шилюка «Про попередні результати  діяльності будівельного комплексу України в І півріччі 2018 року та завдання Будівельної палати України щодо його подальшого зростання».




ДИВІТЬСЯ МІНІ ВІДЕООГЛЯД: ЯК ПРОХОДИЛО ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ПАЛАТИ УКРАЇНИ ТА ПРИЙОМ З НАГОДИ ДНЯ БУДІВЕЛЬНИКА 





Характеризуючи роботу галузі, П.С.Шилюк відзначив, що за підсумками першого півріччя 2018 року підприємства будівельного комплексу України виконали будівельні роботи на суму 48 млрд грн. Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2017 року зріс майже на 3%.

У розрізі регіонів, лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали Одеська область (5,7 млрд грн), Дніпропетровська область (5 млрд грн), Харківська область (5 млрд грн) та столиця - місто Київ (11 млрд грн). Лідери за темпами росту – Івано-Франківська (141,5%), Одеська (133,8%) та Чернівецька (122,4%) області.


Петро Шилюк, Шилюк Петро, Будівельна Палата України, БПУ

"В цілому галузь працює без зривів, ритмічно і ця позитивна тенденція зберігається
уже не перший рік" - Петро Шилюк, президент Будівельної палати України, Герой України 




«З огляду на ці показники, маємо підстави говорити, що в цілому галузь працює без зривів, ритмічно і ця позитивна тенденція зберігається уже  не перший рік, - сказав П.С.Шилюк. - Зокрема, вийшли на стабільні показники у будівництві житла -  протягом останніх років в Україні здається  в експлуатацію плюс-мінус 10 млн. кв. м. Минулого року було 10,2 млн».

При цьому керівник Будівельної палати підкреслив, що   в країні є нагальна потреба в збільшенні обсягів житла і підприємства галузі спроможні наростити обсяги продукції. Але для цього, за його словами,  слід  передовсім здійснити перехід на технології індустріального домобудування, провести модернізацію виробничих потужностей, відновити діяльність тих ДБК, які ще залишилися «живими», створювати і нові, сучасні виробничі потужності.

П.С.Шилюк докладно зупинився на питаннях активізації роботи підприємств будівельного комплексу, зокрема, йшлося про необхідність збільшення обсягів фінансування програм доступного житла та молодіжного кредитування з державного та місцевих бюджетів, якнайшвидшого прийняття змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду», відміни пайової участі у розвиток інфраструктури населених пунктів.



Катерина Нікітіна, президент Best Media Group, засновник Build Portal



Президент Будівельної палати П.С.Шилюк загострив увагу на проблемі підготовки кадрів робітничих професій для підприємств галузі.  Він повідомив, що Будівельна палата спільно з Міносвіти пропонує запровадити законодавчі зміни з метою  ввести практику укладання тристоронніх угод за схемою: роботодавець - навчальний заклад - учень.  «В такому випадку всі сторони чітко знатимуть, як кажуть,  свій інтерес, а в результаті вітчизняний будівельний комплекс отримуватиме  нові кваліфіковані кадри», - сказав він.  

П.С.Шилюк також проаналізував питання діяльності Будівельної палати як найбільшого професійного об’єднання будівельників  країни.  Зокрема, йшлося про підготовку Загальних зборів Будівельної палати, які планується провести наприкінці 2018 року.


Книгу власного авторства "Від утопії до утопії" вручив Іван Салій,
президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів 
Петру Шилюку, президенту БПУ, Герою України



В обговоренні доповіді взяли участь Т.М.Гіренко – віце-президент Будівельної палати України, генеральний директор Концерну «Поділля», повноважний представник Палати  у Вінницькій області, , Шпилевський І.І. –директор ДП «Український НДІ проектування міст «ДІПРОМІСТО» ім. Ю.М.Білоконя, І.М.Салій, П.С.Качур – керівники асоціацій виробників будматеріалів та цементної промисловості, С.О.Комнатний – голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Держмолодьжитло», С.Я.Білоус – директор департаменту містобудування, архітектури та планування територій, інші учасники.

На засіданні Президії також були обговорені заходи з підготовки до Міжнародного ЕкспоФоруму «Будівництво.Архітектура.Нерухомість», який пройде у Києві 26-28 вересня 2018 року. З інформацією про це виступив  Перший віце-президент  Будівельної палати С.Т.Сташевський.



(зліва направо) Анатоль Кармінський, директор компанії «Укрсервекс», Анатолій Беркута,
віце-президент КБУ, Іван Назаренко, президент Академії будівництва України доктор технічних наук,
заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державної премії України, Петро Куліков, ректор КНУБА,
віце-президент Будівельної палати України




За його словами, у виставці візьмуть участь майже 300 брендів з новинками ринку будівельних матеріалів і технологій, відбудеться Марафон проектів провідних архітекторів, бізнес-форуми, конференції, семінари і майстер-класи, які охоплюють всі актуальні напрями розвитку будівельної галузі. Традиційно на виставці будуть широко представлені і експозиції підприємства та організацій  - членів  Будівельної палати України, зокрема, Корпорації «ДБК-ЖИТЛОБУД». Будівельна палата буде представлена окремою експозицією.

З обговорених питань були прийняти відповідні рішення.

Участь у засіданні Президії Будівельної палати та заходах з нагоди Дня Будівельника взяли  перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва та архітектури Д.Й. Андрієвський, заступник міністра регіонального розвитку,  будівництва та ЖКГ Л.Р.Парцхаладзе, екс-прем’єр-міністр України Ю.І.Єхануров, голова профспілки працівників будівництва і промисловості  будматеріалів В.М.Андрєєв, керівники регіональних представництв Будівельної палати, а також керівники ряду громадських організацій – партнерів БПУ, зокрема, Національної спілки архітекторів, Академії будівництва України, Конфедерації будівельників України.






Урочиста частина заходу

Під час прийому з нагоди Дня будівельника, що відбувся в Корпорації «ДБК-ЖИТЛОБУД» Президент Будівельної палати, член колегії Мінрегіону, Президент Корпорації, Герой України П.С.Шилюк вручив великій групі кращих представників галузі почесні нагороди: подяки Київського міського голови, найвищі відзнаки Будівельної палати – почесні грамоти і знаки  «Золота кельма».



Петро Шилюк, президент Будівельної палати України, Герой України



Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Д.Й Андрієвський вручив ряду будівельників Грамоти Верховної Ради України.

Окремі відзнаки передано в регіональні представництва Будівельної палати для вручення нагородженим у трудових колективах.



Петро Шилюк, президент Будывельної палати України, Герой України особисто
вручив нагороди співробітникам, які відзначилися у роботі


П.С.Шилюк поздоровив нагороджених, всіх учасників заходу з Днем Будівельника та побажав їм і всім будівельникам України великих трудових здобутків, міцного здоров’я і наснаги на нові добрі справи.









Іван Салій, Салій Іван, Станіслав Сташевський, Сташевський Станіслав, Володимир Гусаков, Гусаков Володимир













Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст: Будівельна палата України
Фото та відео: прес-служба Головного будівельного порталу України

 
 
Интересные новости:
10.08.2018
16625
Головне привітання України із професійним святом від перших осіб галузі та ведучих компаній будівель...
29.08.2018
4446
В рамках Форума был проведен детальный обзор тенденций, которые прослеживаются в архитектурном мире,...
01.08.2018
4025
Три дня фестиваля - это лекции известных украинских и зарубежных архитекторов, дизайнеров, урбанисто...
13.03.2024
1283
На засіданні Комітету Будівельної палати України з питань міжнародного співробітництва та виставково...
13.03.2024
3829
07 березня КБУ провела зустріч з представниками фінського бізнесу для обговорення співпраці фінських...
11.03.2024
4314
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з круглого столу "Фінсько-українська ініціатива по відновл...