РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відновлення дерев’яних поручнів сходів

Сходи із дерев’яними поручнями - важливий елемент інтер’єру будинку, але із часом він втрачає свій зовнішній вигляд. Дізнайтесь, що рекомендують експерти аби надати друге дихання улюбленим дерев'яним поручням
2519 14.02.2017 в 16:32






Сходи із дерев’яними поручнями – це один з головних елементів інтер’єру будинку, отож їхній зовнішній вигляд завжди має бути бездоганним. Та, на жаль, немає нічого вічного, і з часом на вишуканих формах елементів перил з’являються тріщини, потертості, забарвлення стає неоднорідним. Це означає, що вичерпало експлуатаційний ресурс старе лакове покриття і настав час його замінити.

Поступово розгляньмо основні етапи відновлення поручнів дерев’яних сходів.


Етап 1. Видалення старого покриття

Найкраще цілковито видалити старе лакове покриття із усіх елементів перил. Дехто може заперечити, що ті ділянки старого покриття, де воно міцно тримається деревини, можна залишити. Такий підхід і справді має право на існування, але тут є кілька нюансів:

–          можлива хімічна несумісність старого покриття із новим. У такому випадку виникає ефект «зварювання»;

–          старе покриття унеможливить забарвлення перил бейцом у потрібний відтінок, як наслідок, неможливо отримати однорідного відтінку;

–          при певному освітленні ділянки зі старим покриттям відрізнятимуться від інших, що негативно позначиться на естетичному вигляді.

У місцях, де старе покриття потріскало і погано тримається деревини, видаляємо його шпателем. Для видалення решти покриття використовуємо шліфувальний папір середньої зернистості, щоб добре стерти старий лак, але при цьому сліди від абразивних зерен на деревині були мінімальними.


Етап 2. Підготовка поверхні

Призначена для лакування поверхня деревини має бути гладенькою, чистою й сухою. Щоб поверхня стала гладенькою, її шліфують шліфувальним папером зернистістю 120, а потім – 220. Таке поєднання дає змогу досягти найкращого декоративного ефекту. Відшліфувати необхідно усі ділянки поручнів, навіть важкодоступні. Після шліфування за допомогою порохотяга ретельно очищаємо поручні від пилюки. Якщо виявлено засмолені або жирні ділянки, то промиваємо їх нітророзчинником і висушуємо.


Етап 3. Забарвлення (за потреби)

Залежно від інтер’єру та породи деревини поручні сходів можна полакувати прозорим лаком, зберігши природний відтінок деревини, а можна додатково підкреслити текстуру й забарвити перила у тон інтер’єру. Для забарвлення використовуємо БЕЙЦ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON. Це високоякісний виріб з унікальним поєднанням розчинників із низьким вмістом ароматичних сполук з натуральними оліями, що дає змогу отримувати красивий декоративний ефект у надзвичайно легкий і швидкий спосіб. Бейц поступово і рівномірно проникає вглиб деревини, не підіймаючи її волокон. Завдяки цьому під час нанесення не виникають плями, а забарвлення деревини є однорідним. У результаті утворюються прозорі покриття, які підкреслюють природну красу деревини.

БЕЙЦ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON наносимо тампоном, ретельно втираючи його у поверхню поручнів. При цьому температура навколишнього середовища має становити від +5 до +30˚С. Залежно від необхідної інтенсивності відтінку наносимо один або два шари бейцу. Другий шар можна наносити лише після висихання першого. Орієнтовно – це 24 год.


Етап 4. Лакування

Щоб захистити дерев’яні поручні і додатково підкреслити їх вишукані форми, необхідно застосувати лакове покриття. Рекомендуємо скористатися ЛАКОМ БЕЗ ҐРУНТОВКИ ТМ VIDARON, який, до речі, сумісний із названим вище байцом. Цей лак утворює прозоре міцне й стійке до подряпин покриття (актуально для поручнів), а завдяки спеціальній формулі наносити його легко і просто.

Лакування поручнів виконуємо м’яким пензлем при температурі більше +16˚С. По поверхні деревини лак розподіляємо рівномірно, не забуваючи про важкодоступні місця. Щонайменше, через 12 год, коли висохне нанесений шар лаку, здійснюємо міжшарове шліфування. Очистивши поручні порохотягом від утвореної під час міжшарового шліфування пилюки, наносимо другий шар ЛАКУ БЕЗ ҐРУНТОВКИ ТМ VIDARON. Двох шарів лаку достатньо для сформування міцного, надійного покриття із високими декоративними характеристиками. Варто зазначити, що лак має 4 ступені  блиску: високий глянець, глянець, матовий, напівматовий.

Експлуатувати поручні можна уже через 24 год після нанесення другого шару лаку.

Доклавши трішки зусиль, ми вдихнули друге життя у дерев’яні поручні сходів, які тепер надовго здобули лаври центрального елемента інтер’єру.


Генеральний інформаційний партнер: компанія "VIDARON" - експерт із захисту та декорування деревини

www.vidaron.com.ua







Джерело та фото: ТзОВ «Снєжка-Україна»

Інформацію розміщено на правах рек
лами


Похожие статьи:
19.01.2017
2486
Кремнийорганические и эпоксидные материалы от команды квалифицированных и опытных специалистов ...
27.02.2024
1606
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2448
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001