РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Енергозберігаючий будинок: сучасне рішення для комфортного життя

Створити комфортний будинок, в якому споживання енергії навіть в найхолоднішу пору року буде зведено до мінімуму, цілком реально. Але про що саме треба подбати господарям?
2395 23.11.2023 в 06:43


Головне питання, яке стоїть перед господарями житла, це з'ясувати – як саме забудівля втрачає тепло? Три основні напрямки, якими тепло «витікає» з житлового приміщення є вікна, вентиляція та конструкції будинку. І кожному з них слід приділити окрему увагу. Якщо розглянути окремо питання тепловтрат через конструкції житла, то зазначимо, що 15-25% тепловтрат зазвичай відбуваються через стіни, 15-25% — через фундамент і 10-20% — через дах. Лише уявіть, скільки грошей на опалення ви можете заощадити, якщо стін, підлоги, стелі та горища вашого будинку!


Який утеплювач краще використати для створення енергозберігаючого будинку?

Одним із найбільш застосовуваних на сьогодні утеплювальних матеріалів є плити кам'яної вати. Цей утеплювач виготовляється з вулканічних порід габро-базальтової групи шляхом розплавлення до температури 1000 градусів С та перетворення на тонкі волокна. Ці волокна переплітаються, створюючи особливу структуру, що ефективно утримує пухирці повітря, і зв'язується невеликою кількістю органічної рідини. Наприклад, завод «ТЕХНО» використовує багатофункціональний склад розчину, який водночас зв'язує волокна, обезпилює їх та робить стійкими до проникнення вологи.

Отже, перевагами такого утеплювача є:

  • низька теплопровідність
  • негорючість
  • високий рівень звукопоглинання
  • стійкість до короткочасного впливу вологи
  • стійкість до плісняви та гризунів
  • простота і зручність у виконанні монтажних робіт
  • порівняно невисока ціна

Розглянемо, як саме можна створити енергозберігаючий дім за допомогою кам'яноватного утеплювача.


Утеплення покрівлі будинку

В котеджному та малоповерховому будівництві для утеплення підлоги мансарди, горища та скатних кровель зручними у застосуванні є кам'яноватні плити РОКЛАЙТ або ТЕХНОЛАЙТ виробництва заводу «ТЕХНО». Завдяки високій паропроникності утеплювача, в приміщенні встановлюється оптимальний рівень вологи, а звукоізолюючі властивості матеріалу запобігають проникненню зовнішніх шумів. Крім того, дуже важливими перевагами кам’ятноватних плит є вогнебезпечність і зручність у монтажі. Готовим рішенням для облаштування горищного перекриття є система SD-ПІДЛОГА Горище, а для даху мансарди — SD-СКАТНА ПОКРІВЛЯ Мансарда.


Зовнішнє утеплення стін будинку

У фасадних системах малоповерхових будинків (висотою до 10 м) із зовнішнім штукатурним шаром рекоменовано використання плит ТЕХНОФАС КОТЕДЖ. Такий утеплювач має високу міцність на відрив і розтягування, отже він забезпечить довговічну службу фасадів. Конструктивним рішенням від виробника є система SD-ФАСАД Декор, оптимальне поєднання складових якої забезпечить швидкий і простий монтаж конструкції


Що є важливим для теплоізоляції стін і перекриттів?

Крім запобігання тепловтратам, метою використання утеплювача є звукоізоляція, яка забезпечить комфортне проживання усім мешканцям будинку. Отже тут слід надати перевагу плитам Техноакустик. Рекомендованим рішеннями для влаштування стін і перекриттів будинку є системи SD-СТІНА Стандарт та SD-СТІНА Акустик.


Кам’яноватний утеплювач подбає і про підлогу

Якщо підлога будинку монтується по дерев’яних лагах, що зазвичай зустрічається у каркасно-щитовому малоповерховому будівництві, ідеально підійде кам’яноватний утеплювач ТЕХНОЛАЙТ. У разі його укладання над холодним підвалом застосовується пароізоляційна плівка. Готовим рішенням від «ТЕХНО» є система SD-ПІДЛОГА Лайт. За необхідності надати додаткову звукоізоляцію у складі системи можна використати плити кам’яної вати ТЕХНОАКУСТИК.


Отже, теплоізоляція будинку в основі енергозберігання житла!

Більшість робіт з утеплення конструкцій приміщення за допомогою плит кам’яної вати і готових систем від компанії SWEETONDALE не потребують багато часу і складного монтажу. Але слід дотримуватися рекомендацій виробника і не забувати також про теплоізоляцію віконних, двірних отворів та вентиляційних ходів. Отже, якщо виникнуть технічні питання, ви завжди можете звернутися на гарячу лінію компанії:
0 800 50 07 05.

Ми раді зберігати тепло і затишок у вашому будинку разом із вами!

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами 
Похожие статьи:
14.03.2023
6587
Дізнайтесь на реальному прикладі застосування технологій народного будівництва, як українці обирали ...
16.01.2024
1847
Інноваційна технологія безкаркасних холодильних та морозильних складів з сендвіч-панелей дозволяє на...
0001