РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Rauta ColdStore – швидкомонтовані холодильні склади з сендвіч-панелей

Інноваційна технологія безкаркасних холодильних та морозильних складів з сендвіч-панелей дозволяє на 25% скоротити строк і вартість будівництва.
1846 16.01.2024 в 06:08

На відміну від традиційної технології будівництва із застосуванням несучого металевого або залізобетонного каркасу, в безкаркасному рішенні сендвіч-панелі одночасно є несучими і огороджувальними конструкціями.

Несуча здатність сендвіч-панелей Ruukki дозволяє створювати холодильні камери (модулі) заввишки до 5 метрів з прольотами до 6 м. При компонуванні модулів можна створювати склади холодильники та морозильники різної конфігурації. Кожен модуль може мати різні температурні режими, що дозволяє більш ефективно зберігати продукцію, яка має окремі кліматичні умови складування.

Безкаркасне рішення може успішно застосовуватися для будівництва фрукто- та овочесховищ, а також інших складів холодильників і морозильників, де технологія складування передбачає використання окремих приміщень.

Найбільш оптимальними розмірами приміщень безкаркасного складу-холодильника є ширина – 5,5 м, довжина – 11 м та висота – 4 м. При цьому ухил покрівлі складає мінімально необхідні 5-7° для зменшення тепловтрат та ефективного використання внутрішнього простору. Центральний коридор складу з холодильними камерами має ширину 5 м, що дозволяє організувати завантаження та розвантаження продукції за допомогою автонавантажувачів.

Швидкий монтаж

Технологія зведення безкаркасних складів з сендвіч-панелей забезпечує дуже високу швидкість монтажу. Наприклад, будівництво холодильного складу «під ключ» площею 730 м2 займає всього 2-3 місяці.


Низька ціна

Відсутність несучого каркасу забезпечує значну економію на проєктуванні, виготовленні конструкцій, логістиці та монтажі. У підсумку застосування безкаркасної технології забезпечує до 25% економії бюджету в порівнянні з каркасним будівництвом. Загальна вартість будівництва холодильного складу залежить від необхідної температури зберігання, площі холодильних камер, типу та кількості дверей і холодильного обладнання та інших факторів.

Орієнтовна вартість комплекту матеріалів для будівництва складу Rauta ColdStore площею 730 м2 складає приблизно 380 €/м2. У цю ціну в поставку включені стінові та покрівельні конструкції з сендвіч-панелей, кріплення та додаткові аксесуари. Вартість будівництва холодильного складу «під ключ» з фундаментом, монтажем, воротами, дверима та холодильним обладнанням складає в межах 650-900 €/м2.


Висока енергоефективність


Для будівництва складів ColdStore використовуються холодильні сендвіч-панелі Ruukki з наповнювачем із пінополіізоціанурату (PIR) товщиною від 120 до 200 мм. Цей тип панелей має найкраще співвідношення ціна/енергоефективність/несуча здатність, що забезпечує низькі тепловтрати та високу довговічність будівлі.

Для тривалого зберігання плодової-ягідної продукції зазвичай використовують склади з регульованим газовим середовищем (РГС), що дозволяє збільшити термін зберігання продукції від 2 до 6 разів. Використання технології складів з РГС передбачає найвищу герметичність огороджувальних конструкцій для унеможливлення втрат холоду і витоку газу з камер. Сендвіч-панелі Ruukki забезпечують повітропроникність огороджувальних конструкцій на рівні q50≤ 1,5 м3/м2*год, що є найкращим показником на ринку і гарантує мінімальні енерговитрати на експлуатацію складів-холодильників і морозильників.



Комплектність

Rauta ColdStore постачається у вигляді комплекту матеріалів та проєктних рішень для зведення будівлі. За потреби Rauta може забезпечити генеральний підряд на будівництво складів-холодильників «під ключ», що додатково включає улаштування фундаментів, поставку холодильних дверей, кліматичного обладнання, захисних елементів, освітлення тощо.

Довговічність

Використання сендвіч-панелей Ruukki дозволяє забезпечити ефективний термін експлуатації безкаркасних складів Rauta до 50 років. Ключовим фактором довговічності ColdStore є характеристики сендвіч-панелей, такі як несуча здатність наповнювача, марка сталі та тип полімерного покриття обшивок. Для будівництва Rauta ColdStore використовуються панелі Ruukki з PIR-наповнювачем підвищеної щільності та вогнестійкості з міцністю на стиск понад 100 кПа. Обшивки холодильних сендвіч-панелей Ruukki виготовляються з конструкційної сталі марки S280 товщиною 0,5 мм з цинковим покриттям товщиною 20 мкм (еквівалент 275 г/м2) і високоякісним полімерним покриттям товщиною від 25 мкм.


Гнучкість

За дотримання рекомендацій з розміру камер, безкаркасні холодильні чи морозильні склади можуть мати будь-які конфігурації та планування. Наявність або відсутність коридорів обумовлюється технологією зберігання. Універсальність та простота конструкції дозволяють за потреби легко добудовувати нові приміщення до існуючої будівлі.



Безпека

Сендвіч-панелі Ruukki є безпечними і екологічними конструкціями, що можуть знаходитися у безпосередньому контакті з продуктами харчування або медичними препаратами. Екологічні характеристики панелей підтверджуються декларацією EPD, а також сертифікатами LEED, BREEAM та ін.

Холодильні та морозильні склади можуть зводитися за безкаркасною технологією з сендвіч-панелей для будівель класу наслідків СС1, які відповідають V категорії пожежної безпеки.





Джерело: Rauta

Інформацію опубліковано на правах реклами


Похожие статьи:
23.11.2023
2395
Створити комфортний будинок, в якому споживання енергії навіть в найхолоднішу пору року буде зведено...
0001