РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як перетворити скляні фасади будинків на витвір мистецтва з технологіями від Aestech

Три приклади проєктів, які використовують запатентовані рішення Aestech і перевертають уяву про скляні фасади
3014 04.09.2023 в 06:44


Чи можна прибрати метал з великого скляного фасаду? Здається, це питання не має сенсу: якщо фасад зі скла, до чого тут взагалі метал? Але кількадесят років автори найменших й найамбітніших архітектурних об’єктів змушені миритися саме з таким обмеженням. Усе тому, що естетика конфліктує з безпекою та довговічністю: стандартні склопакети самі собою погано тримають вітер. Щоб не потріскатись, їм потрібні стійки з ригелями чи спайдери. Тому спочатку — каркас із металу, потім — власне скління.

Проте міжнародна компанія Aestech уже понад 15 років пропонує альтернативу для скляних . Її технології безрамного скління відкривають нові можливості для архітекторів і девелоперів, дотримуючись тонкого балансу «функціональність — естетика — енергоефективність».

Краще за все переваги зрозумілі на прикладах. Тож розповідаємо про три проєкти, скляні фасади яких побудовані за технологіями Aestech.


Корпуси B14, B15 UNIT.City, Київ

Фасад одного з бізнес-центрів інноваційного парку UNIT.City виконаний у двох різних стилях.

Фронтальна та задня стіни — рівна скляна поверхня. Склопакети встановлені встик один до одного, розділені лише тонким шаром морозостійкого герметику. Якщо дивитись на верхні поверхи, складається враження, що склопакети стоять один на одному. На бічних частинах склопакети стоять під кутом 90 градусів один до одного, утворюючи таким чином скляні «зуби». 

Найважливіше — жодна з ділянок фасаду не використовує каркас із алюмінієвих стійок і ригелів для кріплення склопакетів.

Для монтування використані кронштейни та гачки, невидимі з вулиці та з приміщення. Зі стандартними склопакетами обійтись без помітного каркасу було б неможливо. Але склопакети підвищеної міцності (СПМ) від Aestech не потребують зовнішніх опор. Їхній секрет — в іншій конструкції. На відміну від стандартних, де стекла з’єднані відносно м’яким герметиком і майже автономні, стекла в СПМ жорстко скріплені в єдину конструкцію спецклеєм через тверду пултрузійну рамку. Це значно підвищує характеристики міцності, роблячи склопакет самоопорним.

Позбавляючись зайвих каркасів, технологія безрамного скління спрощує та пришвидшує роботу будівельників. Наприклад, монтувати скляний фасад із СПМ можна з будь-якого поверху й у будь-якому порядку.

Водночас склопакети можна робити значно більшими без втрати функціональності. Для корпусів B14 і B15 використані елементи розміром аж до 5,2 х 1,8 м2 — і це далеко не ліміт. Будівля отримує легкий, прозорий та естетичний вигляд, бо ніщо не перекриває огляд ззовні всередину та навпаки. Крім того, відсутність металу, що легко нагрівається та промерзає, додає бали до енергоефективності фасаду.


Готель Noble, Луцьк

Схожим чином, як у проєкті UNIT.City, луцький готель в одній будівлі поєднує два типи фасадів.

Перший — радіальний, з округлими склопакетами підвищеної міцності. Між ними та за ними немає тримальних стійок. Завдяки цьому в приміщенні більше вільного простору та безмежний огляд вулиці. Склопакети самі витримують навантаження від вітру та опадів. Висота одного елементу — 3,3 м.

Другий — 15-метрова суцільна скляна стіна без жодної металевої перетинки. Склопакети ніби стоять на торцях один в одного, розділені тонким швом морозостійкого герметику. Насправді ж вони приєднані безпосередньо за внутрішній профіль склопакету невидимими гачками — твердість дистанційної рамки з пултрузії в СПМ це легко дозволяє.


Автосалон Toyota Автосаміт, Київ

Один із перших об’єктів, чий фасад побудований за технологією безрамного скління від Aestech. Автосалону вже понад 16 років, проте й досі його вважають одним із найгарніших у Європі.

Головна перевага — максимум скла та прозорості. Якби будівля використовувала звичайні склопакети, автосалон нагадував би велику клітку через необхідність попередньо змонтувати масивний та неестетичний металевий каркас для затискання скла. Натомість величезні склопакети підвищеної міцності з’єднані маленькими сталевими кріпленнями. І навіть ребра жорсткості тут скляні. Жодних бар’єрів для ока. Це одночасно розкішна вітрина та надійна стіна, що захищає від вітру без додаткових тримальних конструкцій.



Джерело: Aestech
Інформацію опубліковано на правах реклами
 

Похожие статьи:
19.01.2021
2982
Анализ технических характеристик и конструкционных особенностей — алгоритм выбора робота-пылес...
0001