РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як знизити податковий тиск за допомогою «теплих» кредитів? Корисні рекомендації

Підвищення тарифів все біль відчутно впливає на кожного з нас. Нащастя послабити податковий тиск дозволяють урядові програми із енергоефективності. Тож як скористатися державною підтримкою, аби заощадити на облаштуванні власного дому?
3536 30.05.2016 в 16:46



Останнім часом скрізь чутно про підвищення тарифів. Засоби масової інформації не втомлюються повідомляти про їх чергове зростання. Так чи інакше, на тлі загальної економічної ситуації, що склалася, їх зростання вплинуло на кожного.

При діючій політиці держави стає зрозуміло, що вкрай необхідно вживати заходів з підвищення енергоефективності власної домівки, оскільки бездіяльність стає занадто дорогим задоволенням.

Варто відмітити, що вирішити дане питання допомагають урядові програми із енергоефективності, запроваджені, аби знизити податковий тиск на населення.

Наразі є можливість скористатися державною підтримкою, аби заощадити на облаштуванні власного дому, та завдяки цьому знизити ті самі цифри, які ми щомісяця бачимо у квитанціях на оплату житлово-комунальних послуг.


Тож, перелік державних програм, які стануть Вам у пригоді:

1. “Реалізація Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2016 роки” з урахуванням положень Меморандуму між Україною та Європейським Союзом про порозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі

2. Енергетична стратегія України на період до 2030 року

3. Державна цільова економічна програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2016 роки

(В кінці статті посилання на вказані програми)

Згідно № 1056 ПКМУ від 17 жовтня 2011 р., частина так званих «теплих» кредитів, буде видана на підвищення енергоефективності будівель з відшкодуванням грошових коштів  власникам одно- та двоквартирних житлових будинків, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельними зокрема задля:

«стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання зокрема обладнання і матеріалів для проведення робіт з теплоізоляції (термомодернізації) зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів».

Перелік матеріалів та обладнання, що підпадають під компенсацію  (ознайомитись). Плити пінополістирол (пінопласт) на сторінці 10  


ТМ СІМ’Я
має можливість забезпечити такими матеріалами для проведення робіт з теплоізоляції зокрема:

 пінополістирольні плити марок ПСБ-С-15, ПСБ-С-25, ПСБ-С-35, ПСБ-С-50
 плити шип-паз з щільністю 26 кг/м³ розміром 1100х600 мм і товщиною 35, 50, 75 і 100 мм. (EPS)


 
На фото: Пінополістирольні плити ПСБ-С-25 ДСТУ                    На фото: Плита шип-паз ШПСБ-35

Наша компанія має технічні можливості в стислі терміни виготовити плити полістирольні (до 2000 куб.м за добу) марки ПСБ-С-15, ПСБ-С-25, ПСБ-С-35, ПСБ-С-50 згідно ДСТУ Б В.2.7-8-94.

Переваги наших плит:

- низька вологість плит (менше 1%);

- низький коефіцієнт водопоглинання (до 2%)

- точні лінійні розміри та еластичність сировини.

- є можливість виготовлення нестандартних плит розмірами: 4000х1000х100 мм, які можуть укладатися між кроквами покрівлі, а 2000х1200 різної товщини, підходять для виготовлення сендвічпанелей, тощо.

- працюємо на імпортній сировині, до складу якої входить антипірен.

- плити мають наступні показники:  групи горючості - «Г-1», групи займання – «B2», групи поширення полум'я – «матеріали, що не поширюють полум'я» підтверджені протоколами випробувань нашого матеріалу. Вся продукція «СІМ’Я» має гігієнічні висновки.

Плити паз-гребінь застосовують для утеплення підлог, фундаментів та фасадів. Перевагою є надійне щеплення плит, що усуває «мости холоду»,  тому забезпечує кращу теплоізоляцію. Плити  мають розміри 1100х600 мм, завтовшки 35, 50, 75 і 100 мм з щільністю 26 кг/м³ та нанесену лінійку, що забезпечує точність прирізки плит при монтажі

 теплоізолюючої плити для монтажу теплих підлог з водяним обігрівом

На фото: Плита для теплої підлоги під систему водяного опалення 


Основні характеристики та переваги цих теплоізоляційних плит:

- 1400х900х50мм, виготовлені з полістиролу високої щільності (26 кг/м³);

- мають найкращі теплоізолюючі властивості, не більше 0,037 Вт/мК;

- служать додатковою шумоізоляцією;

- дозволяють дуже точно і швидко закріпити труби діаметру 18мм або 20мм без використання додаткових кріплень;

- застосування плит дозволяє істотно заощадити на бетоні;

- верхня частина армована плівкою, що виключає протікання бетону через міжповерхове перекриття в процесі заливки;

- плита забезпечена замком системи "паз-гребінь", що забезпечує точне стикування;

- на нижній площині нанесена лінійка  і розмітка з кроком 50мм, що забезпечує точність прирізання плит при укладанні.

Використання даних плит істотно знизить Ваші витрати і скоротить час при монтажі системи "Тепла підлога"


Як працюють «теплі» кредити?

Держенергоефективності щомісяця до 25 числа наступного періоду на підставі укладених договорів про взаємодію з публічними акціонерними товариствами “Державний ощадний банк України”, “Державний експортно-імпортний банк України”, публічним акціонерним товариством акціонерний банк “Укргазбанк” та зведеного реєстру позичальників, які мають право на отримання відшкодування, перераховує бюджетні кошти, що підлягають відшкодуванню позичальникам, на рахунки відповідних уповноважених установ для погашення частини суми кредиту. Уповноважені установи протягом трьох робочих днів перераховують такі кошти на розрахункові рахунки відповідних позичальників, що відкриті в уповноважених установах, для погашення частини суми кредиту.

Кредит надається позичальникам в національній валюті уповноваженими установами для цілей кредитування під теплоізоляційні матеріали. Цілями кредитування за кредитним договором є придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім природного газу та електроенергії), визначених у Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 р. № 1056 (ознайомитись).


Кредит від ЄБРР. Як скористатися?

Звертаємо Вашу увагу, що крім державних ініціатив, вже працює Програма фінансування енергоефективності в житловому секторі України (IQ energy, «Ай-К’ю енерджі») від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), обсяг якої становить 75 мільйонів євро (ознайомитись)

Детальніше з вимогами програми можна ознайомитись за посиланням

Позичальники, які відповідають критеріям участі у програмі, зможуть отримати кредити на реалізацію широкого спектру заходів енергоефективності, зокрема термоізоляцію стін, дахів та підлог перших поверхів; встановлення сучасних енергоефективних вікон, газових котлів і котлів на біомасі; модернізацію систем теплопостачання; встановлення сонячних систем опалення та багато інших заходів. Більш детально тут 

Індивідуальний позичальник може отримати кредит до 15 000 євро (у гривневому еквіваленті) для інвестування в енергоефективні проекти та грант до 3 000 євро. Заохочення (грант) розраховується як відсоток меншої будь-якої суми кредиту або вартості заходів підвищення енергоефективності (включаючи монтажні роботи). Чим більше заходів впроваджено, тим більший грантовий відсоток — 15% у разі, коли інвестиція стосується лише однієї категорії продуктів і технологій з Каталогу Технологій, і 20% у разі впровадження заходів з більш ніж однієї категорії.

Застосовуючи продукцію ТМ СІМ’Я для впровадження енергоефективних заходів за будь-якою програмою по утепленню своїх осель, Ви отримуєте гарантію якості  та довговічності.

Фахівці нашої компанії із задоволенням дадуть відповідь на питання, що Вас цікавлять.

 

Корисні посилання:

1.  “Реалізація Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2016 роки” з урахуванням положень Меморандуму між Україною та Європейським Союзом про порозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі (ознайомитись)

2. Енергетична стратегія України на період до 2030 року (ознайомитись)

3. Державна цільова економічна програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2016 роки (ознайомитись)

4. Перелік матеріалів та обладнання, що підпадають під компенсацію  (ознайомитись).

5. Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 р. № 1056 (ознайомитись)

6. Програма фінансування енергоефективності в житловому секторі України (IQ energy, «Ай-К’ю енерджі») від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) (ознайомитись)


Джерело: simja.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
27.05.2016
4405
Цементна галузь одна з перших на шляху введення та використання Євростандартів, які відрізняються ві...
21.06.2023
2003
Хоча станцій з кожним днем стає все більше, досі багато хто не орієнтується і не розуміє, чим вони в...
28.07.2016
3249
Правильное использование данных, которые предоставляются оборудованием, позволит избежать незапланир...
0001