Довговічні конектори для виробництва макаронних виробів

485 2018-06-21 07:27:00




Для тривалого зберігання макаронних виробів у пакуванні важливо добре висушити їх. Після перемішування суміші води, клейковини та пшениці твердих сортів формуються макаронні вироби. Далі вони потрапляють до сушильного приміщення заввишки 6 метрів і завдовжки 20 метрів, де спагеті та довга локшина звішуються зі спеціальних тримачів за температури від 100 до 130 °C. Чим довший процес сушіння, тим краща якість, але й вища ціна. Більшість макаронних виробів висушуються протягом, приблизно, трьох годин. 


Вентилятори на стелі сушильного приміщення забезпечують рівномірне надходження гарячого повітря. Раніше двигуни цих вентиляторів під'єднувалися до мережі живлення за допомогою неізольованих кінців кабелів, які кріпилися гвинтами в клемах. Але існує ризик виходу з ладу обладнання із необхідністю його заміни, при цьому година простою у великих сушильних системах означає кілька тонн продукції, що втрачається.

Саме тому замовник вирішив використовувати конектори компанії LAPP - EPIC® - для під'єднання своїх вентиляторів. Попередня спроба використати звичайні конектори була невдалою, оскільки вони не змогли довго витримувати хімічне та теплове навантаження. Звичайні конектори з корпусами, виготовленими з литого цинку, не є придатними для використання в такому середовищі, навіть із захисним покриттям.

Довговічність і невисока вартість



Замовнику було потрібне рішення, яке забезпечує достатню стійкість до вологого кислотного повітря в сушильному приміщенні, при тому з невисокою ціною. Звичайні рішення не забезпечували достатню стійкість, а конектори із нержавіючої сталі - занадто дорогі.

Інженери LAPP знайшли оптимальний варіант - використання спеціального мідного сплаву, що витримує необхідні температури й одночасно його досить легко обробляти механічно. Тому вартість конектора з такого матеріалу не є набагато вищою за вартість звичайного.

Можливим альтернативним матеріалом із необхідною хімічною стійкістю міг бути пластик. Проте пластикові корпуси без покриття не захищають від електромагнітного випромінювання. Замовнику було необхідне використання двигунів із керованою швидкістю обертання, які потребують екранованих кабелів, а більшість пластикових матеріалів не мають достатньої механічної стійкості, що важлива для забезпечення герметичності з'єднання. Мідний сплав виявився ідеальним варіантом, адже він забезпечував постійну хімічну стійкість проти молочної кислоти, добрі характеристики з екранування електромагнітного випромінювання та механічну стійкість. Такі конектори є трохи дорожчими за звичайні, але значно дешевші ніж аналоги з нержавіючої сталі. «Разом із замовником ми розробили систему з'єднання та провели її ретельні випробування протягом одного року. У харчовій промисловості важливо передбачити всі можливі випадки та провести відповідні випробування», – каже Йоахім Штробель, керівник розробки та виготовлення систем з'єднання EPIC® компанії LAPP.

Рівний і гладкий



Для запобігання накопиченню пилу, конектор EPIC® було розроблено так, щоб у нього було якомога менше країв і кутів. У цьому мідний сплав також має низку переваг: гладку поверхню, без покриття, яке могло б відшаровуватися та падати в зону, де знаходиться харчова продукція.
Надійність з'єднання залежить не лише від конектора, необхідно приділяти належну увагу кабелю. Якщо він є занадто тонким, або якість його поверхні є незадовільною, він може переміщатися всередині конектора, що згодом призводить до його зношення. Як і сам конектор, кабель також має витримувати механічне навантаження, дію молочної кислоти та високої температури. Компанія LAPP запропонувала кабелі із силіконовою оболонкою, які є стійкими до тваринних, рослинних жирів, олій та витримують температуру до 180 °C. Для запобігання помилкам під час збірки, LAPP рекомендує використовувати попередньо зібрані комплекти кабелів і конекторів.
«Ми бачимо великий потенціал цієї конструкції конектора для його застосування в інших процесах харчової промисловості, можливо, навіть його варіантів із нержавіючої сталі», – каже Йоахім Штробель. Виробники харчового обладнання та харчової продукції часто не знають, які засоби для чищення обладнання використовуватимуть, адже зазвичай за це відповідають субпідрядники, котрі не завжди надають точну інформацію про речовини. Але цей приклад показує, що працюючи разом із замовником, інженери компанії LAPP можуть знаходити правильні рішення.

Читайте повну версію статті на сайті LAPP UKRAINE



Офіційні сторінки в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/lappukraine/
Канал на Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4ZH39KTrlCz9nEFwy-4lYQ
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/2638722/ 
Пошта відділу маркетингу: marketing@lappukraine.com 

Джерело: lappukraine
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
20.06.2018
513
Какие недочеты в доме можно замаскировать с помощью ковролина...
09.07.2018
465
Сухие сборные полы – один из наиболее практичных и удобных вариантов устройства полов новоrо п...