РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.297 EUR: 42.309
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.297
EUR 40.000 41.000 42.309
USD 39.200 39.670 39.297
EUR 42.100 42.709 42.309
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Головні новини минулого тижня

Головні новини, аналітика, анонси важливих подій та огляди будівельного ринку за 27 лютого - 5 березня
3304 06.03.2023 в 14:42



ПІДСУМКИ ТИЖНЯ

Отримання дозволу на будівництво в Дія: розпочався запис на бета-тестування оновленої послуги

В Україні невдовзі запустять оновлену послугу отримання дозволу на будівництво на порталі е-послуг Дія. Тепер для отримання дозволу замовнику будівництва не доведеться вносити інформацію вручну та додавати скани документів. Наразі послуга буде доступна тільки для бета-тестування.


Україна повернеться до створення Містобудівного кодексу

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомила, що в Україні розпочнуть розробку Містобудівного кодексу. Вона зазначила, що 21 лютого Комітету ВР з держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив надати депутатці Ганні Бондар можливість очолити роботу з написання відповідного документа.


RECOVERY CONSTRUCTION FORUM: про що говорили представники влади і міжнародних інституцій на великому форумі з відбудови України

15 лютого 2023 року у Варшаві відбувся великий міжнародний форум RECOVERY CONSTRUCTION FORUM, організаторами якого є Конфедерація будівельників України спільно з виставковим партнером Premier Expo Ukraine. Читайте ключові тези виступів учасників великого міжнародного форуму, присвяченого відбудові України.


Забудовників зобов'язали забезпечити 50% паркомісць для електромобілів в паркінгах нових ЖК

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №8172 про використання транспортних засобів, оснащених електродвигунами, який передбачає забезпечення половини паркомісць у проєктах будівництва нових багатоквартирних будинків.


Держгеокадастр відтепер може анульовувати земельні угоди

Відтепер Держгеокадастр може через суд анулювати угоди, що були укладені з порушенням встановленого законом порядку. Йдеться про договори купівлі-продажу, ренти, дарування, застави, обміну земельних ділянок державної, комунальної власності. Також відомство отримало повноваження проводити публічний моніторинг земельних відносин.

Українські лікарні будуватимуть і реконструюватимуть за новими будівельними нормами

В Україні з 1 березня набули чинності нові державно-будівельні норми (ДБН) для закладів охорони здоров'я. Норми поширюватимуться на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та в окремих випадках - реставрацію.


Стало відомо, хто очолить Укрзалізницю після відставки Камишіна

Виконувати обов’язки голови правління Укрзалізниці буде член правління УЗ Євген Лященко. З 2012 року Лященко обіймав посаду фінансового директора Медіа Група Україна, а з 1 липня 2014 року був призначений директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова, де працював аж до 2019 року.


Як змінились темпи введення житла в експлуатацію (ІНФОГРАФІКА)

Минулого року в Україні введено в експлуатацію 7,1 млн кв. м житла, що на 38% менше, ніж роком раніше. Загалом, за офіційними підрахунками, в Україні за 2022 рік з’явилося 74 312 квартир у багатоквартирних будинках і 18 281 приватний будинок.


АНОНСИ ВАЖЛИВИХ ПОДІЙ


Будівельна виставка InterBuildExpo 2023, Київ, 9 - 11 березня

Протягом багатьох років на початку будівельного сезону організатори збирають на професійному майданчику InterBuildExpo останні інновації і тренди сучасного будівництва, і цей рік не стане виключенням.


«Зниження вартості цементобетонних доріг за рахунок підвищення їх якості» (HD Technopolygon), 23 березня, Київ

Спікери Penetron Ukraine розкажуть про специфіку використання та економічну доцільність домішки Penetron Admix при будівництві бетонних доріг, а також про зменшення вартості цементобетонних доріг за рахунок підвищення їх якості.


ЩО НОВОГО У ЛІДЕРІВ РИНКУ


Справжній PENETRON американського походження!

За підтримки президента компанії Penetron International, LTD – Roberta Revera, було організовано спільне американсько-українське підприємство «Penetron Україна». І вже у червні 2022 в Україну приїхав перший контейнер із справжнім американським матеріалом. Окремо, слід зазначити, що PENETRON значно розширив лінійку матералів, які постачаються в Україну.


Ruukki прагне до найкращої якості від проектування будівлі до поставки товарів

Для компаній якість продуктів, які вони рекомендують, прямо впливає на їх репутацію. До таких компаній можна віднести не тільки безпосередньо продавців, а також усіх фахівців циклу будівництва від архітекторів до інсталяторів.


ЦІКАВО ДІЗНАТИСЬ


Вперше у світі побудовано будинок з вуглецевого бетону (ФОТО)

Вуглецевий бетон розробили дослідники Технічного університету Дрездена разом із кількома іншими університетами по всьому світу. Вуглецеве волокно в чотири рази легше і в шість разів міцніше сталі та не схильне до корозії. Це означає, що арматуру не потрібно заливати бетоном, щоб захистити її від води, і секція того ж розміру зможе витримати більш високе навантаження.


У Великій Британії збудували квадратний міст, який обертається навколо своєї осі за допомогою ручних важелів (ФОТО)

За словами дизайнера Томаса Рендалла-Пейджа, цей міст "перший у своєму роді", оскільки обертається навколо своєї осі за допомогою ручних важелів. На створення такого дизайну його надихнули прості механізми вікторіанського промислового дизайну. Було важливо, щоб мостом можна було керувати вручну щоб міст не вимагав електрики для роботи та щоб його можна було легко відремонтувати.


Проєкт, який повністю видозмінить локацію: у Варшаві збудують парк над обхідною дорогою (ФОТО)

Цей проєкт повністю видозмінить локацію, бо передбачає близько тисячі нових дерев і понад сто тисяч кущів, ліан і багаторічних трав. Загальна площа парку складе 10 гектарів. Зараз завершують проєктні роботи, незабаром почнеться будівництво, яке планують завершити до 2025 року.


В Ірпені обрано переможців конкурсу з відбудови зруйнованих ворогом будівель (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

В Ірпені конкурсна комісія обрала переможців архітектурного конкурсу на відбудову та реконструкцію десяти об’єктів, зруйнованих під час російського повномасштабного вторгнення. Конкурсне журі врахувало пропозиції фахових спеціалістів, архітекторів, дизайнерів, художників та урбаністів для розробки рішень для відновлення соціальної інфраструктури міста у партнерстві з міжнародними установами.


 
 
Интересные новости:
16.02.2022
14043
Які житлові комплекси ДІАМ дозволила будувати і які прийняла в експлуатацію минулого тижня...
14.02.2022
4617
Главные события, обзоры и аналитика строительного рынка за 7 - 13 февраля...
08.02.2022
6252
Главные события, обзоры и аналитика строительного рынка за 31 января - 6 февраля...
03.05.2024
5154
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 27 квітня - 3 травня 2024...
26.04.2024
4382
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 20 - 26 квітня 2024...
19.04.2024
4360
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 13 - 19 квітня 2024...