РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Отримання дозволу на будівництво в Дія: розпочався запис на бета-тестування оновленої послуги. Як долучитись?

Сервіс буде доступний для людей та компаній, які хочуть розпочати будівництво об’єктів СС2 і СС3 класу наслідків
6266 01.03.2023 в 07:40



Бета-тестування отримання
дозволу на будівництво в Дія


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації України невдовзі запустять оновлену послугу отримання дозволу на будівництво на порталі е-послуг Дія. Тепер для отримання дозволу замовнику будівництва не доведеться вносити інформацію вручну та додавати скани документів.

Наразі послуга буде доступна тільки для бета-тестування, записатись на нього можна за посиланням: https://t.me/diia_beta_bot?start=home

«Нові цифрові інструменти є частиною масштабної реформи містобудування, запущеної законопроєктом №5655. В її основі – цифровізація дозвільних документів та автоматизація процедур у будівництві. Ми хочемо максимально усунути чиновника з системи прийняття рішень і таким чином мінімізувати будь-які корупційні ризики.

У питання впровадження реформи розраховуємо на плідну співпрацю з іншими державними відомствами, місцевим самоврядуванням та експертною громадськістю» – прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

За – 275 депутата. Рада підтримала законопроєкт №7198 про механізм компенсації за зруйноване житло (ІНФОГРАФІКА)

Як це працює?

Замовнику будівництва потрібно обрати послугу «Дозвіл на виконання робіт» та вказати Реєстраційний номер проєктної документації в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Після цього дані автоматично підтягнуться і користувач послуги зможе просто перевірити їх коректність. Раніше потрібно було вручну завантажувати багато необхідних скан-копій документів.

Україна повернеться до створення Містобудівного кодексу

Також перед відправкою заявки система перевірятиме її на наявність помилок та інформуватиме замовника про них, аби він міг внести необхідні зміни ще до того, як документи потраплять на розгляд в органи будівельного контролю. Раніше кожна помилка призводила до гарантованої відмови і початку всієї роботи заново.

Для кого ця послуга?

Сервіс буде доступний для людей та компаній, які хочуть розпочати будівництво об’єктів СС2 і СС3 класу наслідків. Це, зокрема, багатоповерхові житлові будинки, торговельно-розважальні центри та промислові об’єкти тощо.

Саме для них наразі відкрите бета-тестування оновленої послуги.

Відтепер Держгеокадастр може анульовувати угоди, що були укладені з порушенням

Оновлення реалізовано за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Нагадаємо, в грудні минулого року Рада підтримала законопроєкт №5655, який передбачає зміну підходів до містобудування, зокрема максимальну цифровізацію процесів та автоматизацію дій з надання необхідних дозволів.

Цікаво про будівництво: аспекти якості Ruukki 

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal


Джерело: mtu
 
 
Интересные новости:
01.05.2024
2526
Найдорожчим є будівництво в столиці. Тут ціна за квадратний метр житла сягає показника 25 183 грн....
01.05.2024
2271
Підрядник має оцінити їхній стан і міцність, а також виявити ділянки, що мають дефекти й пошкодження...