РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Повернення до офісів: тенденції в дизайні робочих інтер’єрів

Якими є тенденції в дизайні офісів, орієнтованих на добробут співробітників?
2998 09.10.2023 в 07:46

Компанії практикують поступове повернення співробітників у офіси. Для роботодавців настав час сфокусуватися на майбутньому робочого простору, яке включає гнучкі варіанти роботи та посилену увагу до доброго самопочуття й зацікавленості співробітників. Чим успішніша й мотивованіша команда, тим успішніший бізнес. 


Гнучкі робочі простори для гібридних робочих груп

З поширенням віддаленої роботи офіси стають центрами для співпраці та творчості. Гнучкий дизайн робочого простору з акцентом на адаптивних плануваннях та меблях  – це мастхев. Адже він дозволяє простору трансформуватися за потреби, сприяючи при цьому співпраці.


Біофільний дизайн

Люди мають вроджений біологічний зв’язок з природою, тож перенесення зовнішнього середовища всередину сприяє наближенню співробітника до  природи без потреби покидати  офіс.

Природні елементи, такі як рослини, натуральне світло і навіть водні об'єкти в офісних приміщеннях не лише покращують естетику, але й сприяють добробуту співробітників, знижують стрес і підвищують їх продуктивність.


Практики сталого розвитку

Енергоефективне освітлення, екологічні меблі та матеріали, екологічні технології, кімнатні рослини, мінімізація відходів та заохочення співробітників до практик сталого розвитку значно зменшують вплив на навколишнє середовище.  Крім того, екологічний підхід до дизайну робочого середовища робить його  унікальним і стильним. Все більше офісів отримують  сертифікати "зеленого" будівництва й така тенденція тільки посилюватиметься.



Простір, орієнтований на здоров'я. Пріоритет безпеки

Включення в дизайн робочого простору виключно ергономічних меблів, спеціальних зон відпочинку, впровадження технологій покращення якості повітря в приміщенні, сприяють кращому здоров'ю, задоволеності та продуктивності команди. Після пандемії заходи з охорони здоров'я та безпеки стали першочерговими. У офісах впроваджують безконтактні технології, санітарні станції, щоб забезпечити добробут усіх “мешканців”. Пріоритет безпеки співробітників в охопленій війною Україні – це наявність бомбосховища поруч з офісом.


Інтеграція технологій у робочий простір

Розумні офіси використовують пристрої IoT (Інтернет речей), автоматизацію на основі штучного інтелекту та інтерактивні цифрові рішення для підвищення ефективності роботи та зв'язку між командою, опимізуючи при цьому роботу співробітників.

 

Мистецтво та естетика

Дизайн-студії використовують мистецтво як інструмент для покращення офісної атмосфери – від муралів і скульптур кастомного виготовлення  до сучасних інсталяцій. Дизайнери враховують психологію кольору для вибору такої палітри, яка заохочує до зосередження, творчості або розслаблення, залежно від призначення приміщення.


Персоналізація та причетність  співробітників

Роботодавці все частіше залучають працівників до процесу дизайну, спонукаючи  їх персоналізувати свій робочий простір. Така тенденція підвищує почуття причетності у співробітників та їх комфорт. А це сприяє задоволеності роботою та бажанні працювати у компанії, яка враховує думку кожного співробітника  щодо дизайну робочого місця.

Компанії, які роблять ставку на повернення команд в офіси і хочуть зберегти свої найкращі таланти, мають бути далекоглядними і визнати, що оптимально комфортні умови для роботи –  це не розкіш, а стратегічна необхідність для сприяння благополуччю, підвищення ефективності та досягнення успіху організації.


Цікаво про ремонти: 
тече плоска покрівля – що робити?


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Джерело і фото: ZIKZAK Architects

Похожие статьи:
09.08.2023
3193
Дизайн офісного інтер'єру виходить за рамки естетики – це мистецтво, яке поєднує функціональні...
27.12.2023
5350
Читайте про найактуальніші тенденції інтер’єрного дизайну 2024...
0001