РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

За лаштунками: 7 секретів від дизайнера інтер'єру робочих просторів

Дизайн офісного інтер'єру виходить за рамки естетики – це мистецтво, яке поєднує функціональність, креативність і психологію для створення робочого простору, що надихає
3191 09.08.2023 в 07:35

Провідний дизайнер української архітектурної студії, запрошує за лаштунки професії й розкриває 7 секретів від фахівця дизайну інтер’єрів офісів, завдяки яким ці простори стають справді винятковими.


Сила мети

Кожен успішний дизайн офісу починається з чіткого розуміння його призначення. Професіонали заглиблюються в культуру, цінності та цілі компанії, щоб створити робочий простір, який бездоганно поєднується з її ідентичністю. Дослідивши унікальні потреби співробітників і особливості робочого процесу, дизайнери створюють середовище, яке підвищує продуктивність, співпрацю та задоволеність працівників.


Спочатку функція, а потім форма

Функціональність має першорядне значення, кожен елемент ретельно спланований, щоб служити конкретній меті. Від ергономічних меблів, які підтримують комфорт, до вдало розміщених систем зберігання, які оптимізують простір, професіонали дизайну гарантують, що кожна деталь сприяє безперебійному робочому процесу, його ефективності й комфорту.


Баланс і гармонія

Досягнення балансу між естетикою та функціональністю – це мистецтво, яким досконало володіють професіонали з дизайну офісних інтер'єрів. Використання кольору, текстури та освітлення скрупульозно продумано, щоб створити гармонію і забезпечити бажану атмосферу. Дизайнер враховує все: форми, рельєфність, акустичний комфорт, ергономіку, кожне відчуття, яке може виникнути в людини у майбутньому офісі. Так і народжується баланс і гармонія у робочому просторі.


Магія просторового планування

Створення продуктивного та динамічного офісу вимагає розумного просторового планування. Професіонали в галузі дизайну майстерно зонують простір відповідно до різних видів діяльності, розмірів та складу команди. Від тихих куточків для зосередженої роботи до центрів співпраці, що сприяють командній роботі, від усамітнених кабінетів до галасливих зон відпочинку. Просторове планування відіграє ключову роль у формуванні характеру та функціональності офісу.


Бренд-сторітелінг

Офісні інтер'єри – це більше, ніж просто фон, вони розповідають історії. Кмітливі дизайнери вплітають розповідь про бренд компанії у фізичний простір. Дизайн офісу завжди базується на концепції, історії, яка народжується після детального вивчення компанії, занурення у її процеси та нюанси. За такого підходу робочий простір доповнює і розкриває позиціонування бренду, підтримує його характер і цінності. Це може бути пряма відсилка до бренду, а може – ледве відчутний натяк. Але кожен проєкт – це ще й бренд-сторітелінг. За допомогою художніх робіт на замовлення, фірмових інсталяцій або, наприклад, інноваційної настінної графіки, офіс стає живим полотном, яке транслює цінності компанії як співробітникам, так і клієнтам. Кожна деталь цього полотна додає індивідуальності, характеру і вирізняє кожне приміщення з-поміж інших. Як, наприклад, гофра в одному з офісів: завдяки цій унікальний ідеї дизайнерів такий робочий простір закарбовується в пам’яті і викликає безліч асоціацій, його не сплутаєш ні з яким більше.


Інтеграція технологій

Сучасний офіс – це центр технологій, і професіонали з дизайну інтер'єру забезпечують безперешкодну інтеграцію технологічних елементів. Від створення "розумних" переговорних кімнат і забезпечення легкодоступних зарядних станцій до об’єднання всіх інженерних мереж у цілісну систему з єдиним інтерфейсом та автоматизованим керуванням.  Сьогодні є широкий арсенал прийомів, щоб зробити робочий простір технологічно ефективним і естетично привабливим.


Сталий розвиток та добробут

Фахівці з дизайну офісних інтер'єрів визнають важливість фізичного та ментального здоров’я співробітників, сталого розвитку, мінімізації шкідливого впливу на довкілля. Вони використовують екологічно чисті матеріали, енергоефективне обладнання  та створюють простір, який заохочує рух і взаємодію в колективі. Такі сприятливі умови в робочому середовищі  підвищують моральний дух співробітників і сприяють формуванню успішнішої та продуктивнішої команди.

Коли ми опиняємося в офісі, який вражає уяву, дуже важливо оцінити думки, творчість і досвід професіоналів у сфері дизайну офісного інтер'єру, які стоять за лаштунками. Їхні секрети – від розуміння призначення простору до досягнення гармонійного балансу між естетикою та функціональністю – це ключові фрагменти, із яких складаються цілісні й неповторні робочі простори. Поєднуючи креатив, практичність та останні тенденції, дизайнери невпинно розширюють межі того, яким може бути офіс. Тож наступного разу, коли опинитеся в якісно спроєктованому офісному просторі, згадайте про приховану магію, яка оживила його, перетворивши на місце, де процвітають інновації, співпраця та успіх.

 

Джерело і візуалізації: ZIKZAK Architects 

Похожие статьи:
08.08.2023
2130
Переосмислення робочого простору 2023: ставка на соціалізацію та якість...
27.12.2023
5350
Читайте про найактуальніші тенденції інтер’єрного дизайну 2024...
09.10.2023
2997
Якими є тенденції в дизайні офісів, орієнтованих на добробут співробітників?...
0001