РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Тече плоска покрівля – що робити?

Напередодні зими дуже важливо перевірити стан покрівлі вашого будинку і виявити, чи потребує вона ремонту або повної заміни. Зробіть це саме зараз, щоб в сезон холодних температур, вітрів і опадів  мешканці були надійно захищені від проникнення сирості і вологи.
2744 03.10.2023 в 06:33

— це також і питання збереження комфортної атмосфери в приміщенні та запобігання зайвим тепловтратам.  Покрівля має бути надійно тепло- та гідроізольована з використанням якісним матеріалів та з дотриманням технології монтажу виробника. Також у випадку плоских покрівель має бути забезпечене безперешкодне відведення води через зовнішні водостоки.


На що слід звернути увагу підчас перевірки стану плоскої покрівлі?

По-перше, слід оглянути водоприймальні воронки, очистити їх від бруду, сміття та листя. По-друге, звернути увагу на стан поверхні на предмет виявлення дефектів. Термін експлуатації сучасних плоских покрівель триває десятки років, але у разі недотримання технології облаштування покрівельного пирога, правил експлуатації та під впливом кліматичних факторів можуть виникати дефекти і пошкодження.

Особливу увагу слід звернути на місця примикань покрівельного килима до різноманітних конструкцій покрівлі, а саме:

  • виходами на покрівлю;
  • примиканням до стін, парапетів, оголовкам вентиляційних блоків,
  • до стійок і  телеантен,
  • до витяжних і каналізаційних стояків,
  • до воронок внутрішнього водостоку, звисам та жолобам.

Оглядаючи стан верхнього шару — тобто покрівельного гідрозоляційного матеріалу, слід перевірити, чи є місця розтріскування, сповзання рулонних матеріалів з вертикальних поверхонь, наявність тріщин, щілин, суцільних каверн та пузирів.

Виходячи з результатів перевірки, приймається рішення, чи підлягає покрівля ремонту чи вже прийшов час для планової заміни. Втім, слід пам'ятати і про те, що не рекомендується укладати покрівельний килим поверх старого покриття, оскільки існує ризик консервації вологої покрівлі. Бо волога, що залишається в кровельному килимі і утеплювачі, руйнує бетонну чи металеву несучу конструкцію, арматуру та елементи кріплення. Також під впливом сонячних променів всередині старого покриття можуть виникати здуття, що робить покрівлю вкрай ненадійною. Крім того, дбаючи про теплозбереження всередині будинку, слід подумати про застосування сучасних матеріалів підвищеної теплостійкості від надійного виробника.


Гідроізоляційні бітумно-полімерні матеріали: в чому їх переваги?

В сучасному будівництві широке застосування мають рулонні покрівельні гідроізоляціонні бітумно-полімерні матеріали, що наплавляються. Їх перевагами є:

  • скловолокниста або поліефірна основа, що забезпечує міцність конструкції
  • бітумно-полімерне в’яжуче. Завдяки додаванню модифікаторі СБС модифікатора (каучука) або АПП модифікатора (пластика) бітумне в’яжуче набуває певних властивостей. СБС полімер-бітум є гнучким і еластичним, таке покриття використовується переважно в зонах холодного клімату, а також має свої преваги при монтажі при низьких температурах. Матеріали з АПП модифікатором мають високу теплостійкість, що дозволяє якісно проводити монтаж покрівлі в умовах жаркого клімату і застосовувати матеріал на конструкціях з великими ухилами
  • крупнозерниста посипка з лицьової сторони для влаштування верхнього шару покрівельного килима, яка забезпечує стійкість до механічних ушкоджень і агресивного впливу зовнішнього середовища
  • простота в монтажі, який потребує лише застосування газової горілки.

В цілому слід зазначити, що бітумно-полімерні матеріали дуже довговічні. Термін експлуатації такої покрівлі становить не менше 15-30 років.

Покрівельні рулонні матеріали від SWEETONDALE: оптимальний вибір в кліматичних умовах України

В Україні лідером з виробництва покрівельних рулонних бітумно-полімерних матеріалів є компанія SWEETONDALE. На заводі, розташованому в м. Кам’янське Дніпропетровської області, встановлені потужні лінії виробництва італійської компанії Boato International. Завдяки сучасним технологіям полімерно-бітумний матеріал, нанесений на поліефірну й склотканинну основу, є високоякісним і відповідає високим світовим стандартам.

Дві лінійки гідроізоляційного рулонного матеріала, що наплавляється, SWEETONDALE PRIME і SWEETONDALE PROF містять марки, призначені для влаштування нижніх і верхніх шарів покрівельного килима. Завдяки полімерному модифікатору, матеріал має високу теплостійкість на рівні не нижче 100℃, яка дозволяє використовувати його в умовах жаркого клімату і для захисту конструкцій з великими ухилами.

Бітумно-полімерна гідроізоляція від українського виробника SWEETONDALE надійно захистить вашу покрівлю від атмосферних опадів, забезпечить довговічну гідроізоляцію місць примикань, а головне - на довгі роки створить комфортні умови проживання в будинку.

Для забезпечення довготривалої експлуатації покрівлі з використанням бітумно-полімерної рулонної гідроізоляції SWEETONDALE, завжди можете звернутися за консультацією до інженерів компанії SWEETONDALE на телефон  гарячої лінії
0 800 50 07 05.

Ознайомитись з повним переліком матеріалів запрошуємо на корпоративному сайті https://sweetondale.cz

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
18.10.2022
810
Читайте, які переваги має мембранна покрівля і яке обладнання необхідне для її якісного монтажу...
23.04.2024
1008
Ruukki пропонує інтегрований підхід до оснащення дахів: покрівля відомого бренду з власною оригіналь...
0001