РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Сучасний спецодяг CENTER від компанії "ПромЗІЗ-Спецодяг": що в тренді?

Читайте про сучасні тенденції розвитку робочого одягу
846 17.10.2022 в 14:02


Бути максимально захищеним на робочому місці, почуватися комфортно, до того ж виглядати стильно – саме про таку спецовку мріють професіонали. Яскравий, помітний, безпечний , який здатний захистити від максимальної кількості промислових ризиків зараз у тренді на ринку засобів індивідуального захисту України.

Про сучасні тенденції розвитку робочого одягу ми поговоримо у цій статті. Які критерії пред'являються до спецовки, щоб працівники комфортно та безпечно працювали? Які інноваційні тканини та матеріали використовує український виробник “ПромЗІЗ-Спецодяг” під час виготовлення унікальних колекцій спеціального одягу CENTER?

Поділ спецодягу за видами

Перш ніж приступити до вибору відповідного варіанта захисту, слід ознайомитися з усіма різновидами робочого одягу. Відповідно до стандартів та умовних поділів, прийнятих виробниками, робочий одяг ділиться на два основні види:

  1. Захисний одяг. До цього класу входять костюми, комбінезони, халати, які захищають працівника від серйозних промислових ризиків: впливу кислот, високих температур, продуктів зварювання.
  2. Спецовка універсального призначення, що забезпечує захист від загальних виробничих забруднень та використовується практично всіма робочими спеціальностями.

Забезпечити високий рівень безпеки дозволяє лише функціональний спецодяг. Це поняття має на увазі вибір якісної тканини при пошитті, та розробку ергономічного, конструктивного дизайну. При збігу цих складових ми отримуємо зручну спецовку. Фахівець почуватиметься комфортно за відсутності неприємних відчуттів та усвідомлення максимальної захищеності.


Сучасні матеріали для спецодягу

Для виготовлення іміджевого, захисного та корпоративного спецодягу застосовуються змішані, бавовняні та синтетичні тканини. У пріоритеті матеріали змішаного складу, де пропорційно представлені бавовняні та поліестерові волокна. Оптимальні експлуатаційні характеристики мають тканини складу: 65% поліестеру та 35% бавовни. Саме таке поєднання гарантує високі гігієнічні та міцнісні властивості. Для збільшення захисних характеристик на матеріал наносять ряд оздоблень:

  • МВО – просочення перешкоджає проникненню олій та продуктів нафтопереробки;
  • ВО – водовідштовхувальні характеристики;
  • ТР – вогнестійкість;
  • СН – не зминання, характеристика при якій робочий костюм не вимагає ретельного прасування.

Нововведення - використання матеріалів зі стрейч-волокнами. Виготовлений із них спецодяг витримує промислові прання, відмінно “сидить” на працівнику і дозволяє йому фізично активно рухатися, не витрачаючи максимальних зусиль. Робочі костюми зі стрейч-ефектом мають підвищену стійкість кольору і мінімальний пілінг.

Тренд сезону – застосування трикотажу сигнального кольору. На звичних трикотажних футболках, поло, виробники розташовують світлоповертаючі смуги та інші СВП-елементи, які в поєднанні з яскравим помаранчевим і лимонним кольором трикотажу підвищують видимість працівника в поганих погодних умовах.

 

Джерело: “ПромЗІЗ-Спецодяг” 
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
30.09.2022
814
Одной из составляющей жизни современного человека является качественный сон, с помощью которого прои...
27.02.2024
1613
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2455
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001