РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Теплоізоляційний матеріал для кладки: що зумовило зростання попиту на полістиролбетон в Україні

Головні переваги блоків полістиролбетону над іншими популярними матеріалами для кладки
2587 29.06.2022 в 10:13



Блоки з полістиролбетону


Ринок кладочних матеріалів України містить продукт, що було розроблено в середині минулого століття німецькою компанією BASF - полістиролбетон. Найбільшими споживачами цього продукту у світі є Північна Америка, Західна Європа, країни Близького Сходу – ті регіони, що характеризуються високими чи низькими середньорічними температурами, суттєвими коливаннями температур, сирим кліматом або сейсмічною активністю. Полістиролбетон є досить популярним і у наших йобн…х східних сусідів, де виробництво полістиролбетону зростає, а ринок динамічно розвивається. Такій популяризації продукту сприяли інвестиції у виробництва та поява державного стандарту.

В Україні перші «гаражні» виробництва полістиролбетону, як матеріалу для кладки, народилися наприкінці 90-х, але розвитку не трапилося за низкою факторів, серед яких суттєвими були мала виробнича потужність і погана геометрія блоку, зумовлені виробництвом на низькотехнологічних лініях.

Формування попиту на полістиролбетон в Україні стало більш активним після 2010 р., спочатку на рідкий полістиролбетон для створення легких, міцних стяжок та монолітного будівництва, а через кілька років переваги матеріалу у блочному виконанні дедалі більше стали реалізовуватись у малоповерховому будівництві.

Зважаючи на недоліки малих виробництв, компанія Європромоптторг пропонує ринку блоки з полістиролбетону, виготовлені на високотехнологічному обладнанні. Головні переваги блоків полістиролбетону над іншими популярними матеріалами для кладки можна виділити в три розділи:

  1. Блоки з полістиролбетону завтовшки 300 мм не потребують утеплення.
  2. Шумоізоляція блоку з полістиролбетону краще, ніж у будь-якого іншого матеріалу кладки.
  3. Водопоглинання блоку із полістиролбетону на мінімально можливому рівні: 4-8%.

Кожен із цих розділів породжує чергові переваги:

  • немає потреби у закупівлі матеріалів для створення системи скріпленої теплоізоляції;
  • не потрібно турбуватися про збереження матеріалів для системи теплоізоляції на об'єкті;
  • не потрібно оплачувати додатковий час роботи будівельної бригади;
  • не потрібно ремонтувати або міняти систему теплоізоляції через 10-20 років;
  • не потрібно монтувати додаткову шумоізоляцію;
  • працювати з нашим матеріалом можна під час опадів – низька сорбційна вологість дозволяє полістиролбетону зберігати низьке значення теплопровідності в умовах підвищеної вологості;
  • полістиролбетон не піддається впливу плісняви ​​та грибків, він не гниє.

Є ще один момент, з яким стикалися власники системи теплоізоляції – у полістиролбетоні не зможуть будувати свої проходи гризуни. Також полістиролбетон не горючий та вогнестійкий, має відмінний показник тріщиностійкості – він не крихкий. Полістиролбетону властива теплоінертність – будова із блоків полістиролбетону ефективно прогрівається та повільно охолоджується.

В одній з наукових робіт на тему «Міцнісні, деформаційні та експлуатаційні властивості полістиролбетону для будівельних конструкцій та виробів» у 2010 р. було зазначено, що з часом полістиролбетон не піддається карбонізації під дією вуглекислого газу з атмосфери, а також те, що в полістиролбетоні реалізована двомодальна пористість - великі пори формують кульки полістиролу, а дрібні – надлишки води, що не вступила в реакцію з цементом і  надалі випаровується.

На ринку будматеріалів ми представлені з 2005 р., у 2016 р. було здійснено запуск власної лінії з виробництва листового пінополістиролу (для утеплення, пакування) та гранули полістиролу (для меблярів, бетонників). Спільно з лідером ринку нерухомості ПБГ «Ковальська», використовуючи гранулу нашого виробництва, було реалізовано проект зі створення ТРЦ «Блокбастер Молл» у м. Києві. У листопаді 2021 р. з нашого заводу з виробництва полістиролбетону вийшов перший блок.

Ми закликаємо оцінити всі переваги нашого блоку D 400, який не вимагає утеплення та виділити головне: працюючи з нашим блоком, окрім грошей, Ви заощаджуєте головний ресурс у житті – ЧАС.


Джерело: europrom.com.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
26.01.2022
2838
Как производится цемент и на что следует обратить внимание, выбирая этот материал...
27.02.2024
1615
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2457
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001