РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Що таке конструкційна деревина і як її захистити?

Надійний захист для деревини від ТМ VIDARON
2653 12.03.2016 в 17:33


Уже не одне тисячоліття деревина є основним конструкційним матеріалом людства (з такого матеріалу виготовляють деталі машин чи споруд, що зазнають силових навантажень). Навіть нині, в епоху стрімкого розвитку інноваційних матеріалів, які застосовують дедалі масштабніше, із деревини споруджують хмарочоси, великопрогонні мости, спортивні арени тощо.

Така популярність деревини пов’язана з її унікальними властивостями, а саме:

- незначна маса;
- висока міцність;
- пружність;
- здатність поглинати удар;
- хороші тепло-, звуко- і електроізоляційні характеристики;
- стійкість до дії багатьох хімічних речовин;
- простота обробки;
- висока швидкість та зручність з’єднання.

VIDARON, ІМПРЕГНАТ, захист для деревини, защита для дерева

Зрозуміло, що конструкційною може бути не кожна деревина. Передусім така деревина має відповідати певним вимогам, що різняться залежно від споруджуваного об’єкта. Зазвичай з цією метою найчастіше використовують деревину сосни і ялини, рідше – твердих листяних порід (дуб, бук, граб, ясен). Пов’язано це з тим, що деревину хвойних порід простіше обробляти, вона легша, значно поширеніша й дешевша.

VIDARON, ІМПРЕГНАТ, захист для деревини, защита для дереваНа жаль, людство досі ще не придумало конструкційного матеріалу, який не зазнаватиме впливу будь-якого з негативних факторів. Не виняток і деревина. Усі перелічені вище переваги деревини пов’язані з її органічним походження. Як це не парадоксально, але саме з таким походженням пов’язаний і основний її недолік – деревина руйнується під дією атмосферних і біологічних факторів навколишнього середовища (опади, волога, грибки, комахи). Пошкодження конструкційної деревини внаслідок дії одного або кількох із них неминуче призводить до послаблення міцності, а в подальшому – і до руйнування конструкції. Щоб запобігти цьому, слід подбати про якісний захист усіх дерев’яних конструкційних елементів, наприклад, скористатися ІМПРЕГНАТОМ ДЛЯ ЕЛЕМЕНТІВ ІЗ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON.

ІМПРЕГНАТ ДЛЯ ЕЛЕМЕНТІВ З ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON випускають і готовим до застосування, і як концентрат 1:9. Перед нанесенням готовий до застосування імпрегнат необхідно лише ретельно перемішати. Якщо ж для обробки деревини використовують концентрат, то його розводять у співвідношенні 1 кг засобу на 9 л чистої теплої води. Перед безпосереднім нанесенням отриманий робочий розчин перемішують протягом приблизно 5 хв.

Імпрегнат не вимивається, забезпечує надійний захист конструкційної деревини від комах, дереворуйнівних грибків і атмосферних факторів. Його можна застосовувати як для загального, так і для промислового захисту. Окрім того, засіб не спричиняє корозії металевих елементів, що контактують із ним, адже до складу виробу входять інгібітори корозії. І надзвичайно важливо, оскільки корозія може призвести до втрати міцності та надійності конструкції.

ІМПРЕГНАТ ДЛЯ ЕЛЕМЕНТІВ З ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON наносять пензлем,   методом розпилення , методом занурення цілих елементів або  автоклавах  при температурі деревини та навколишнього середовища від +5 до +30˚С. Під час нанесення методом занурення дерев’яні елементи треба цілком занурити в робочий розчин не менше ніж на 30 хв. Для якісної обробки деревини  наносять виріб у два шари  з інтервалом не менше ніж 2 год. Після обробки імпрегнатом дерев’яні елементи перекладають рейками і витримують не менше 72 год під накриттям.

Перед нанесенням засобу слід належно підготувати деревину. Вологість деревини не повинна перевищувати до 20%, а поверхня має бути очищена від забруднень і пилюки.

Імпрегнат захищає деревину від небезпеки І, ІІ та ІІІ класів. Для захисту деревини, котра зазнає ІІІ-го класу небезпеки (наявне вимивання), витрата робочого розчину імпрегнату має становити 14 кг/м3 деревини. Для І-го класу небезпеки загальна витрата імпрегнату – 600 г/м2, а для ІІ-го – 800 г/м2.

VIDARON, ІМПРЕГНАТ, захист для деревини, защита для дерева

Досягти якісного і тривалого захисту конструкційної деревини можна лише за умови суворого дотримання усіх рекомендацій виробника із застосування імпрегнату.

www.vidaron.com.ua

Джерело та фото: ТзОВ «Снєжка-Україна»


Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
14.12.2015
2797
Компанія BEZGAZA пропонує якісний європейський продукт: твердопаливні котли MPM, тепл...
21.06.2023
2003
Хоча станцій з кожним днем стає все більше, досі багато хто не орієнтується і не розуміє, чим вони в...
28.07.2016
3248
Правильное использование данных, которые предоставляются оборудованием, позволит избежать незапланир...
0001