РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Що робити у разі зникнення електро-, водо- чи газопостачання - рекомендації Мінреінтеграції

Терор мирних жителів триває. Мінреінтеграції надало рекомендації, як діяти населенню у разі пошкодження критичної інфраструктури
12322 12.10.2022 в 07:40



Як діяти у разі відключення 
електрики, водопостачання чи газу


Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підготувало пам’ятку на випадок зникнення електро-, водо- чи газопостачання.

Про це повідомило Мінреінтеграції.

Як зауважили в Мінреінтеграції, терор мирних жителів триває – загарбники завдають нових ударів по критичних об’єктах у різних областях України, щоб залишити людей без світла й тепла.

Зима в умовах війни: як підготуватись і що робити, якщо зникло опалення

На випадок відсутності газопостачання міністерство рекомендує закупити сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них, створити запаси продуктів швидкого приготування та довгого зберігання. Варто також підготувати туристичний паяльник для швидкого приготування їжі та спланувати варіант переїзду на зими в будинок із пічним опаленням.

У разі аварійної ситуації в газовій мережі слід перекрити газовий вентель у своєму будинку, допомогти це зробити сусідам літнього віку. Для приготування їжі в дворах використовувати можна мангали, печі та буржуйки. Категорично заборонено здійснювати опалення квартир дров'яними котлами чи буржуйками.

Як уникнути перенавантаження електромереж в квартирі - поради КМДА на опалювальний сезон (ІНФОГРАФІКА)

Якщо зникло водопостачання, першочергово необхідно перекрити всі крани. Також важливо підготувати запаси питної води з бюветів, колодязів, шахтних колодязів чи пунктів розливу питної води. Вживати та використовувати для приготування їжі рекомендується бутильовану питну воду, що продається в магазинах.

Наголошується, що в жодному разі не можна вживати воду з відкритих водойм. Використовувати її слід винятково для технічних цілей.

Як підготуватися і що робити у разі ядерного вибуху: детальна інструкція (ІНФОГРАФІКА)

На випадок відключення електроенергії необхідно придбати все, що може стати в нагоді: свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефону в автомобілі. Необхідно завчасно зарядити телефон, тримати зарядженими павербанки, акумулятори й інші батереї.

У разі аварійної ситуації в електромережі необхідно вимкнути всі побутові електричні прилади, відімкнути їх із розеток. У разі обриву чи провисання дротів у жодному разі не можна до них наближатися. Особливо обережними слід бути під час використання свічок і сухого спирту.

Як повідомлялося, 10 жовтня росія здійснила масований ракетний удар по всій території України. Лише за ранок були випущені 84 крилаті ракети й 24 безпілотники. Унаслідок ворожих обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

11 жовтня росія знову вдалася до масованих обстрілів інфраструктурних об'єктів України.

Лише у Львівській області після ракетних ударів 10 та 11 жовтня повністю знищені чотири теплоелектростанції, що не лише забезпечували регіон, а й експортували електроенергію.

 

Цікаво дізнатись: Служби доставки, які привозять замовлення день у день

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
10.10.2022
23407
Які квартири можна придбати за пільговою іпотекою 3% на 20 років у Києві, Одесі і Львові на пер...
07.10.2022
3479
Рішення про старт опалювального сезону місто традиційно прийматиме на основі прогнозу погоди...
05.10.2022
4021
Втрата документів на нерухомість не означає втрату самого права власності на об&rsquo...
23.01.2024
6254
Відтепер кожен може дізнатись вартість і періодичність техобслуговування будинкових газових мереж...
14.09.2023
4362
Читайте, що слід перевірити та які запаси радять зробити...