РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Нову якість житлової політики запропонує Housing Ukraine

4 липня започатковано роботу Всеукраїнської громадської організації HOUSING UKRAINE
2760 05.07.2019 в 15:46



HOUSING UKRAINE


Започатковано роботу Всеукраїнської громадської організації HOUSING UKRAINE. Про це йшлося 4 липня на презентації «Нова житлова політика України – починаємо тут і сьогодні» в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім).

Відкрив презентацію почесний президент HOUSING UKRAINE, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний. «Ми хочемо започаткувати ідеальну житлову політику як одну з основних складових державної політики, - зазначив лідер громадської організації. – І починаємо тут і зараз».


На фото персона із розділу Будівельної Вікіпедії "Популярні особистості будівельної галузі": Сергій Комнатний

Сергій Комнатний, Комнатний Сергій


Сергій Комнатний окреслив напрямки діяльності HOUSING UKRAINE. Перший з них – перегляд і модернізація законодавства, що регулює житлову політику в Україні. «За роки Незалежності законодавці не спромоглися ухвалити такий фундаментальний документ, як новий Житловий кодекс, - наголосив почесний президент ГО. - Вдосконалення чекають правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та інші закони й підзаконні акти».

- У сучасному світі, в сучасній економіці, немає сенсу говорити про безоплатну роздачу житла. Звичайно, є категорії громадян, які мають юридичне і моральне право на отримання від держави безкоштовного житла. Але це окремі індивідуальні випадки, - продовжив Комнатний. – Не можна підтримувати ідеї про те, що держава зобов’язана безкоштовно забезпечити житлом, причому передати це житло у власність. Держава зобов’язана створити умови, за яких кожна економічно активна людина зможе самостійно, можливо, за  державної підтримки, але самостійно вирішити своє житлове питання.

А починати треба з приведення до нинішніх реалій Концепції державної житлової політики,  затвердженої ще 1995 року.

Характеризуючи стан житлової сфери в Україні, Сергій Комнатний зазначив, що 54% відсотки громадян нашої країни мешкають у перенаселеному житлі. Тоді як у Великій Британії, Франції, Фінляндії, Германії рівень перенаселення складає 7%, у Бельгії – 2%. 39% сімей в Україні живуть в умовах, коли на кожного члена сім‘ї припадає житлова площа, менша за санітарну норму (тобто менше 13,65 кв. м).

Житловий фонд в Україні на 70% складається з житла, побудованого за СРСР, у 60-ті – 80-ті роки. У відносно новому житлі, що збудовано після 90-х років проживає лише 11 відсотків населення. За офіційною інформацією, 7,5% житлового фонду (75 млн кв. м) зовсім непридатні для життя.

Іншими проблемами є застарілі комунікації, актуальна загроза комунального колапсу, низька енергоефективність будівель. «Енергоефективність має бути закладена не тільки в нове будівництво, а і  в реновацію старого житлового фонду, - підкреслив Комнатний. – Саме старі будинки є джерелом найбільших енерговитрат».

Важливою складовою діяльності HOUSING UKRAINE є сприяння Доступності. Це доступність і якість житлово-комунальних послуг, доступність для громадян ринку житла у формі приватної власності, орендного житла, доступність заходів з підвищення енергоефективності й реновації старого житлового фонду.

Стратегічною метою HOUSING UKRAINE Сергій Комнатний назвав нову житлову політику держави, що дозволить Україні досягти 100%-го виконання однієї з Цілей сталого розвитку ООН – забезпечити загальний доступ до достатнього, безпечного і недорогого житла й основних послуг.

Презентація продовжилася виступами виконавчого директора ГО «Housing Ukraine» Сергія Богости і члена правління ГО «Housing Europe» Андреса Яадли.


Джерело: HOUSING UKRAINE

 
 
Интересные новости:
05.07.2019
3205
В Киеве уже объявили о начале конкурса на строительство...
03.05.2024
1340
Після масштабного падіння майже на 30% у 2022 році торік економіка України вже демонструвала зростан...
03.05.2024
2478
Портал спрощує процедуру укладання різних видів договорів, погодження замовлень на перевезення, обмі...
03.05.2024
3318
Востаннє вирішити проблему застарілого житлового фонду в Україні спробували у 2021 році, коли був за...