РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Що таке кам'яна вата? 6 переваг мінераловатного утеплювача

Кам’яна вата сьогодні широко застосовується у сучасному приватному і цивільному будівництві. Поговоримо сьогодні про переваги і сфери застосування мінеральної ізоляції
2430 14.09.2023 в 08:06

чи кам’яноватний утеплювач виготовляється з лавових порід габро-базальтової групи. З розплавленого каменю виробляють тонкі волокна, які потім щільно переплітають, обробляють гідрофобним розчином і пресують у плити.

Завдяки цьому утворюється міцний негорючий матеріал з низьким рівнем теплопровідності, втім екологічний, паропроникний і стійкий до короткочасного впливу води.  А значить саме він зможе створити комфорт і подарувати тепло мешканцям дому.

Переваги мінеральної ізоляції

 

Високий рівень теплозбереження. Завдяки багаточисельним пухирцям повітря, що утримуються між щільно переплетеними волокнами кам’яної вати матеріал має низьку теплопровідність і надійно захищає будівельні конструкції від проникнення холоду та перегрівання.

Вогнебезпека. Матеріал, виготовлений з лавових порід, температура плавлення яких становить 1000 градусів, є негорючим і відповідає усім вимогам пожежної безпеки.

Звукоізоляція. Спосіб переплетіння волокон кам’яної вати, який зокрема використовується на заводі «ТЕХНО» компанії SWEETONDALE в плитах ТЕХНОАКУСТИК і ТЕХНОФЛОР, забезпечує високий рівень звукопоглинання. У вашому домі буде тихо і затишно, даруючи мешканцям атмосферу комфорту і безпеки.

 

Водонепроникність.  Для обробки волокон компанія SWEETONDALE використовує багатофункціональний склад, який водночас забезпечує обезпилення, зв'язування і гідрофобізуючі властивості. Як результат, матеріал є стійким до короткочасного впливу вологи.

Паропроникність. Завдяки відкритій мікропористій структурі, матеріал є «дихаючим», що сприяє виведення з утепленої поверхні зайвої вологи, запобігає появі у приміщенні сирості та плісняви.

Довговічність. Щільний і міцний матеріал не деформується з часом і є стійким до механічних ушкоджень, його довговічність дорівнює терміну служби конструкцій будинку. Заявлений компанією-виробником SWEETONDALE термін ефективної експлуатації становить 50 років


Сфери застосування мінеральної ізоляції

Компанія SWEETONDALE розробила лінійку утеплювачів з мінеральної вати, що широко застосовуються як у котеджному і малоповерховому так і у промислово-цивільному будівництві.

Загалом можна визначити три основні напрямки.

Теплоізоляція для плоских покрівель. Утеплювач використовується як основний теплоізоляційний шар в покриттях із залізобетону або металевого профільованого настилу. Для цього призначені зокрема плити ТЕХНОРУФ Н, ТЕХНОРУФ  В, ТЕХНОРУФ 45, ТЕХНОРУФ ПРОФ.  Рекомендованим рішеннями від SWEETONDALE є такі конструктиви як SD-ПОКРІВЛЯ Класік, SD-ПОКРІВЛЯ Стандарт та інші.

Теплоізоляція фасадів. Кам'яноватний утеплювач від SWEETONDALE підходить для усіх видів фасадів. Матеріал найчастіше застосовується для утеплення зовнішніх стін будівель. Це такі плити, як ТЕХНОВЕНТ, ТЕХНОФАС КОТЕДЖ, ТЕХНОФАС ОПТИМА, ТЕХНОБЛОК. Також компанія пропонує готові ефективні рішення, такі як SD-ФАСАД Декор, SD-ФАСАД Стандарт та інші.

 Загальнобудівельна ізоляція. Для утеплення ненавантажувальних горизонтальних, вертикальних і похилих поверхонь усіх типів будівель використовуються плити такі плити, як, ТЕХНОЛАЙТ, ТЕХНОФАС ЕФЕКТ, ТЕХНОАКУСТИК. Наприклад, для звукоізоляції міжкімнатних стін та перегородок можна використати такі конструктивні рішення як  SD-CТІНА Акустик або SD-СТІНА Стандарт


Чому слід обрати кам'яноватні утеплювачі компанії SWEETONDALE?

Завод з виготовлення мінеральної ізоляції «ТЕХНО» компанії SWEETONDALE сьогодні є одним з лідерів українського ринку за показниками якості і обсягу випуску продукції. Підприємство оснащено європейським високотехнологічним виробничим обладнанням та сучасною лабораторією контроля якості. Метою для компанії SWEETONDALE є створення надійного, комфортного і теплого дому для кожного українця.

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
12.09.2023
1732
Утеплення балкону чи лоджії своїми руками - це не лише зекономлені кошти на монтажі та опаленні поме...
05.12.2023
2056
Чи можемо ми, живучи в умовах мегаполісу, стверджувати: «Мій дім – моя фортеця!»? ...
28.09.2023
2653
Подбати про утеплення підлоги у приватному будинку, приміщенні цокольного поверху чи квартирі &ndash...
0001