РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Помилки при встановленні пластикових вікон: наслідки та способи їх запобігання

Якість, довговічність та ефективність роботи пластикового вікна в майбутньому залежить не тільки від якості самої конструкції, а й від професіоналізму установки. Деякі помилково вважають, що можна замовити найдорожче вікно і з ним буде тепло, затишно та комфортно. Грамотний вибір конструкції – це лише половина успіху
1493 30.08.2023 в 11:21


Другий етап – це встановлення вікна з дотриманням усіх норм та правил. Якщо фахівці з компанії LUVIN досконало знають технологію, то інші майстри можуть припуститися низки помилок. Відразу за фактом монтажу помилок можна і не помітити, але проблеми почнуться через 1-2 роки, особливо після зимового періоду або за сильних дощів.


Наслідки неправильної установки

Найбільш поширеними явищами за недотримання правил установки прийнято вважати такі моменти:

  • вікно потіє чи промерзає взимку;
  • стулка затирається;
  • вікно закрите, але повітря з нього надходить;
  • у місці примикання рами до отвору є активний повітрообмін;
  • монтажні шви потрапили під вплив атмосферних опадів;
  • склопакет не герметичний;
  • фурнітура пошкоджена чи зношена.

При встановленні нового вікна необхідно дотримуватися технологічного процесу та враховувати особливості кожного випадку. Можливо, доведеться змінити технологію з ряду причин та використовувати інші інструменти чи технологічні рішення.


Як запобігти помилкам під час встановлення?

Підготовка віконного отвору проводиться завжди, не тільки коли знімається стара конструкція, а й коли установка відбувається в новобудові. Видаляються залишки кріплень, пил, бруд та інші з'єднання. За наявності великих ям, виїмок та кратерів необхідно використовувати розчин, щоб відновити цілісність конструкції.

Кріплення вікна відбувається за допомогою анкерних пластин, а відстань між ними досягає 70 см. Це гарантує захист від вітрового навантаження та механічної дії. Деякі майстри заощаджують і не враховують цей стандарт, що призводить до деформації вікна у майбутньому. Обов'язково виникне перекіс віконних стулок.

Іноді вікно необхідно регулювати, а за фурнітурою доглядати. Для регулювання найкраще запросити майстра, а для догляду за фурнітурою можна придбати спеціальні мастила та інші засоби, що забезпечують нормальний хід усіх з'єднань та кріплень. Також не варто забувати про правильну герметизацію швів та не потрібно економити на монтажній піні. Це виключає у майбутньому появу грибка.


Джерело: luvin

Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
22.11.2022
1850
Читайте, на что необходимо обратить внимание, чтобы выбрать качественные металлопластиковые окн...
0001