РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

5 o'clock: боротьба з мафами, увага велосепедистам та нові розрахунки з проектування систем освітлення (фото)

29 вересня у медіа-залі КБУ експерти обговорили зміни до ДБН В.2.3-5:201Х «Вулиці та дороги населених пунктів» та ДБН В.2.5-28:201Х «Природне і штучне освітлення»
3578 02.10.2017 в 08:26





БОРОТЬБА З «МАФАМИ», УВАГА ВЕЛОСИПЕДИСТАМ
ТА НОВІ РОЗРАХУНКИ З ПРОЕКТУВАННЯ СИСТЕМ ОСВІТЛЕННЯ У ПРОЕКТАХ
ДЕРЖАВНИХ БУДІВЕЛЬНИХ НОРМ



28 вересня 2017 року у медійній залі КБУ відбувся круглий стіл у форматі 5 o`clock, в рамках якого представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, профільних інститутів-розробників, Конфедерації будівельників України та експерти обговорили останні редакції двох проектів ДБН:


• ДБН В.2.3-5:201Х «Вулиці та дороги населених пунктів» (дивитись у форматі PDF або завантажити Word)
• ДБН В.2.5-28:201Х «Природне і штучне освітлення» (дивитись у форматі PDF або завантажити Word)

Безпека пасажирів на зупинці громадського транспорту, безбар’єрні пішохідні переходи та сучасні велосипедні доріжки. Так коротко можна охарактеризувати головний меседж ДБН щодо вулиць та доріг. Ірина Волошина та Валерій Вирожемський, фахівці-розробники «ДерждорНДІ імені М.П. Шульгіна», представили найважливіші зміни у документі. Обов’язковою умовою у ДБН зазначено спеціальне огородження під’їзду до зупинки маршрутного транспорту. Влаштування пішохідних переходів передбачає обов’язкове забезпечення доступності маломобільних груп населення. Щодо велосипедистів, визначено спеціальні форми організації велосипедного руху: велосипедні доріжки, смуги та дороги, призначені для спільного руху велосипедів і транспорту.

При розробці було враховано європейський досвід, пропозиції Національної поліції України та Асоціації велосипедистів. Також для організації безпеки та зручності пересування велосипедистів дощеприймальні колодязі на велосипедних смугах та спільних з транспортом дорогах мають бути вмонтовані у бордюр.

У проекті впроваджені нові положення щодо переходів метрополітену, залізничних вокзалів та автовокзалів. Розробники запропонували забезпечити фіксовану розрахункову ширину проходу пішоходів, що у свою чергу створить вільний простір пересування пасажирів у разі нещасних випадків і розвантажить переходи від «мафів», з якими так бореться столична влада.



ДИВІТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЮ: Проект ДБН В.2.3-5:201Х «Вулиці та дороги населених пунктів»





Повна версія презентації у форматі PDF >>>


Особливі зміни торкнулися і ДБН щодо природного та штучного освітлення. Найперше, на чому наголосив директор «КиївПромЕлектроПроект» Юрій Громадський, презентуючи новий нормативний документ, це позитивний вплив на енергоефективність будівель. Оскільки він дозволить більш обґрунтовано проектувати системи освітлення приміщень, зовнішнього освітлення об’єктів, вулиць, скверів, спортивних стадіонів тощо.

Також у ДБН поєднали питання нормування та розрахунку природного освітлення з інсоляцією та сонцезахистом приміщень. При розрахунках враховуватимуться зонування території України за ресурсами та значеннями коефіцієнтів світлового клімату.

І хоча розробники працюють над удосконаленням кожного з цих ДБН вже не один рік, врахували останні новації з погляду технологічних аспектів, ввели нові поняття і терміни, проте під час круглого столу розгорнулась відверта дискусія та виникало багато запитань. Обговоривши деталі положень кожного проекту, дійшли згоди доопрацювати їх з урахуванням пропозицій учасників заходу.

На завершення засідання виконавчий директор КБУ Віталій Грусевич підрезюмував, що впродовж найближчого тижня Мінрегіон, Конфедерація та профільні інститути-розробники чекатимуть на пропозиції та зауваження з боку експертної громадськості та бізнесу.

Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина, Віталій Грусевич, Грусевич Віталій, Виталий Грусевич, Грусевич Виталий, КБУ, 5 o'clock




Читайте, що обговорювали на зустрічах формату 5 o'clock цього року:


14 вересня

Найважливіше у новому сезоні публічних обговорень 5 o'clock (фото)

14 вересня в медіа-залі КБУ представники влади, бізнесу, громадськості та незалежних експертів обговорили перспективи, можливості, нові ідеї та ініціативи щодо розвитку будівельної галузі




7 вересня

Відкрито новий сезон публічних обговорень у форматі 5 o'clock (фото)

Конфедерації будівельників України відкрила новий сезон публічних обговорень у форматі 5 o'clock. Незабаром нас чекають продуктивні дискусії і вирішення найважливіших для будівельної галузі питань в оновленому медіа-залі 5 o'clock room






















Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст: КБУ
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

 

 
 
Интересные новости:
02.10.2017
2915
21 сентября компания Цеппелин Украина собрала друзей и партнеров в рамках Zeppelin Fest. Узнайте как...
02.10.2017
3224
23‒24 вересня у навчально-тренувальному комплексі ФФУ ім. В. Баннікова відбулась сері...
29.09.2017
6092
В сентябре рынок инженерных систем пополнился новым участником, который активно предлагает инновацио...
13.03.2024
1284
На засіданні Комітету Будівельної палати України з питань міжнародного співробітництва та виставково...
13.03.2024
3830
07 березня КБУ провела зустріч з представниками фінського бізнесу для обговорення співпраці фінських...
11.03.2024
4315
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з круглого столу "Фінсько-українська ініціатива по відновл...