РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.343 EUR: 42.691
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.343
EUR 40.000 41.000 42.691
USD 39.050 39.359 39.343
EUR 42.240 42.839 42.691
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Підсумки круглого столу «Доступне житло може бути енергоефективним»

Учасники круглого столу на тему «Доступне житло може бути енергоефективним» підтримали відкрите звернення до Уряду, державних органів, підприємств, установ та організацій, громадськості.
1816 19.07.2016 в 12:04


Учасники круглого столу на тему «Доступне житло може бути енергоефективним», який відбувся 7 липня, підтримали відкрите звернення до Уряду, державних органів, підприємств, установ та організацій, громадськості.

У зверненні учасники заходу звертають увагу на необхідність якнайшвидшого скорочення країною енергоспоживання.

«Житлово-комунальне господарство України споживає понад 40% енергетичних ресурсів країни, саме тому першим кроком до скорочення країною споживання природних енергоносіїв, безперечно повинно стати як впровадження енергетичної реновації в існуючому житловому фонді, так і запровадження будівельних нормативів, які б в умовах ринкової економіки, в першу чергу стали привабливими для замовників будівництва, які фінансуватимуть такі енергоефективні заходи та експлуатуватимуть новозбудований об’єкт", - йдеться у зверненні.

Доступное жилье может быть энергоэффективным, Доступне житло може бути енергоефективним

Учасники заходу наголошують, що Україна відповідно до Конституції є соціально орієнтованою державою, де людина є найвищою соціальною цінністю, а ключову роль в побудові країною добробуту своїх громад відіграє задоволення їх житлових потреб. Тисячі потребуючих житла громадян зіткнулися з реаліями «непід’ємності» ринкових цін на житло, тому саме державні житлові програми дають змогу громадянам реалізувати своє конституційне право на житло. Не останню чергу в привабливості житла для споживача, відіграє його тепло- та енергоефективність.

"Зважаючи на вищевказане, енергетика має вирішальний вплив як на стан економіки в державі, так і на рівень життя населення та зростання його добробуту в цілому. Саме тому, зменшення енергоємності економіки за рахунок впровадження нових технологій, прогресивних стандартів, сучасних систем контролю, управління й обліку, транспортування та споживання енергетичних продуктів і розвиток ринкових механізмів стимулювання енергозбереження, закріплення на законодавчому рівні вимоги будівництва житла з обов’язковим застосуванням енергозберігаючих технологій, є вирішальним кроком до побудови енергоефективного житла в Україні, що в результаті зробить його найбільш привабливим для споживача", - наголошують учасники круглого столу.

В Киеве эксперты обсуждали возможно ли строить доступное энергоэффективное жилье

Усвідомлюючи те, що саме будівельна галузь є серйозним «локомотивом» який підіймає економіку всієї країни, учасники заходу звертаються до Уряду, державних органів, підприємств, установ та організацій, громадськості з наступним:

1. Сприяти підвищенню темпів будівництва нового житла з залученням в цей процес держави, в тому числі шляхом відновлення фінансування державних житлових програм, з обов’язковим встановленням пріоритетності та мотиваційних заходів для забудовників, які при будівництві житлових будинків використовують передовий досвід тепло- та енергозберігаючих технологій;

2. Впровадити енергетичну реновацію існуючого житлового фонду України на підставі розробки та впровадження типових проектних рішень з енергоефективного будівництва, та провести ревізію законодавства України у сфері житлової політики на предмет забезпечення енергозбереження в житловому фонді, в першу чергу, при реконструкції та експлуатації будинків, з метою його удосконалення та уніфікації.

3. З метою реалізації політики Уряду, спрямованої на зниження енергоємності економіки України, створити при Науково-технічній раді Мінрегіону сектор енергоефективності, енергозбереження та відновлюваних джерел енергії, до складу якого повинні увійти фахівці з КиївЗДНІЕП, Держенергоефективності, галузевих асоціацій.

4. Розглянути можливість перерозподілу коштів, що направляються на субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, з метою їх спрямування на доступне для споживача кредитування енрго- та тепло модернізації своїх домівок, які стануть поворотним активом держави, для продовження політики енергоефективності в майбутньому.

5. Розробити та на законодавчому рівні затвердити систему державної підтримки стимулювання підвищення енергозбереження в житлових будинках.

6. Ініціювати створення мережі інформаційно-навчальних центрів з енергоефективності та відновлювальних джерел енергії, з представництвом в кожному регіоні України.

Джерело: Прес-служба ДСФУ "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
 
 
Интересные новости:
14.07.2016
5476
7 июня состоялся круглый стол «Доступное жилье может быть энергоэффективным», ...
11.07.2016
2278
5 липня відбулась робоча зустріч членів Президії Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів...
01.07.2016
4818
16 июня, в формате 5 o`clock, состоялось обсуждение концепции нормативно-правового регулир...
28.03.2024
1901
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3320
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2654
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...