РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як квартиру підготувати до оренди коли з'їхали квартиранти

Прості але надважливі рекомендаціі, про те на що треба звернути увагу, коли виїжджають квартиранти і як краще підготувати квартиру до нових орендарів
1364 25.05.2020 в 09:24



Як краще підготувати квартиру
до нової оренди


Якщо ви розпрощалися зі своїми орендарями або готуєтеся до цього, саме час подумати про те, як підготувати квартиру до подальшої здачі в оренду, повідомляє експерт з нерухомості Вікторія Берещак.

Вам доведеться заново виконати всі маніпуляції, включити кілька нових пунктів у чек-лист підготовки та витратитися, якщо мета - заробити на оренді житла.

До речі, грошові інвестиції в косметичний ремонт або заміну зламаних речей окупляться ставкою оренди. Чим кращі умови у квартирі, тим більше зможете взяти з нових мешканців. Але для початку розберемося з тим, що треба зробити.


(1). Думати наперед, а в день виїзду мешканців пильнувати обома

Уточню: можна скільки завгодно плакати біля розбитого унітаза і розмальованих шпалер, але якщо у вашому договорі й доповненні до нього немає переліку речей і техніки з чітко зазначеним станом, усе, на що ви можете розраховувати, - заставна сума.

До того ж вона може бути або набагато меншою, ніж шкода, або піде на рахунок оплати проживання орендарів в останній місяць. Бувають випадки, що люди впираються, вимагають або повернути заставу, або не платять за останній місяць.

Щоб такого не сталося, ще в перший день знайомства і підписання орендного договору намагайтеся скласти його правильно.

Зробіть фотографії в день заїзду (до речі, порада діє для обох сторін). Будь-які зміни погоджуйте й обговорюйте. Коли квартирант виселяється, добре все огляньте.

Підготувати квартиру до здачі в оренду. Що треба зробити, якщо ви вирішили здавати житло

Перевірте крани, труби (для цього обов'язково прихопіть з собою ліхтарик), загляньте під ванну, огляньте газову плиту, радіатори, двері, ручки шаф, віконні отвори та підвіконня, кути одвірків і біля них, якщо раптом в орендарів були неслухняні домашні улюбленці.

Пам'ятайте: домовлятися про наслідки та вирішення спірних ситуацій краще на березі.


(2). Генеральне прибирання, дезінфекція і навіть ремонт

Усі ці стадії, найімовірніше, є неминучими, якщо орендарі жили у вас досить довгий час.

Генеральне прибирання повинно бути ґрунтовним, краще із застосуванням спеціальної техніки: видалення пилу з усіх поверхонь, миття вікон, радіаторів, труб, підлоги, раковин, унітаза, ванни або душа, змішувачів, кранів, дзеркал, дверних блоків, винесення сміття та інше.

Оренда житла: скільки коштує зняти квартиру в Києві і регіонах? На скільки змінилась ціна

Дезінфекція - важливий пункт, який у наших реаліях навряд чи варто ігнорувати. Це допоможе позбутися цвілі, грибків та вірусів.

Особливу увагу приділіть віконним рамам, меблям, особливо заднім стінкам шаф, плінтусам, кухні та ванній кімнаті. Робити це варто з допомогою професіоналів, які знають правильний алгоритм, мають цілий арсенал необхідних засобів і навіть спеціальні девайси для подібних маніпуляцій.

Ремонт найчастіше стосується зламаних ручок шаф, дверей, засувок у ванній та туалеті. Розмальовані або обірвані шпалери - це вже, звичайно, складніша ситуація, але не привід рвати на собі волосся. Усіляке трапляється, тому просто нагадую: краще обговорити, як бути в такому разі, ще на березі.

Ціни на аренду житла в Києві поставили новий антирекорд. Скільки коштує зняти квартиру зараз і як домовитись про знижки


(3). Декор та інтер'єр мають значення

Зауважу, що звалище влаштовувати не потрібно, килими на стінах знижують оренду на 30%, старі меблі теж. Подумайте, що б такого милого й функціонального можна було привнести у квартиру для нових постояльців.

Можливо, саме час замінити полку для взуття, повісити нові гачки для рушників у кухні та ванній кімнаті або придбати нову кухонну дошку.

Якщо говорити відверто, то чайник з накипом має відправитися на звалище. Придбайте кухонні рушники та серветки - це необхідні речі.

Поцікавтеся, чи потрібен новим постояльцям посуд. І якщо так, то це повинні бути нові тарілки й чашки, а не бабусині сервізи та набори, що багато років були у вжитку.

Читайте також Як захистись від шахраїв при оренді житла 

Источник: thepage
 
 
Интересные новости:
17.03.2022
2094
Большой поток беженцев из Украины привел к буму на аренду недвижимости в Польше....
16.03.2022
30580
Рассказываем, как во время войны во Львове поднялись цены на жилье и как они поднимутся в ближайшее ...
14.03.2022
18770
Рассказываем, сколько нужно заплатить за аренду дома на Закарпатье...