РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 40.649 EUR: 43.478
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 40.649
EUR 40.000 41.000 43.478
USD 40.500 40.950 40.649
EUR 43.300 44.030 43.478
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В центрі Києва знайшли нову знакову локацію для Національного пантеону

Уряд поки що не ухвалив концепцію пантеону, однак є "чітке зрушення" в питанні місця його розміщення
6271 22.05.2024 в 07:11


Нове місце для
Національного пантеону

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва, але його зведення можливе після того, як стабілізується економіка.

Про це повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Дробовича, УІНП іще перед повномасштабною війною розробив концепцію Національного пантеону і передав її у Кабмін на затвердження.

"Логіка ж була така. Перший рівень пошанування – це сектори військових поховань. Інститут розробив рекомендації, і вони реалізовані… Другий рівень – це Національне військове меморіальне кладовище... Третій рівень – це, власне, Національний пантеон. За нашою концепцією – це локація в центрі Києва, в його стародавній частині, яка має показати символічну тяглість нашого тисячолітнього шляху до самих себе, шляху нашої державності", - сказав він.

Очільник УІНП зазначив, що уряд поки що не ухвалив концепцію пантеону, однак є "чітке зрушення" в питанні місця його розміщення.

"Раніше обговорювалося як локація лише місце під так званою Аркою дружби народів, а наразі з'явилася інша локація в центрі Києва, ще більш знакова. Мабуть, важко буде знайти більш почесне місце в столиці для такого пантеону. Ми вже маємо попередню згоду власника земельної ділянки, це державна інституція", - заявив Дробович, не уточнивши, про яку саме локацію йдеться.

Водночас він зауважив, що це великий інфраструктурний проєкт, який дорого коштуватиме. Тож говорити про будівництво пантеону можна буде, на думку голови УІНП, після "стабілізації економіки". "Тобто це тоді, коли інфраструктурні проєкти символічного характеру не викликатимуть у людей такі болючі реакції", - додав він.

Як повідомлялося, у березні 2023 року парамедик Аліна Михайлова, наречена загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), зареєструвала петицію до Президента щодо створення Національного пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила в Києві.

Аскольдова могила розташована неподалік площі Слави на Печерську. Тут поховані герої Крут, загиблі на українсько-російській війні Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі), пілот Андрій Пільщиков (Джус), Марко Паславський (Франко).


Цікаво про нерухомість:
 в яку нерухомість за кордоном інвестують українці


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal



Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
16.05.2024
3878
Необхідно звернутися до Пенсійного фонду тим, хто є одержувачем житлових субсидій та пільг ...
09.05.2024
6419
Попри надзвичайно складні умови, роботи на аварійній ділянці метро між станціями "Либідська" і "Демі...
14.06.2024
5088
Київтеплоенерго почало готуватися до встановлення розподіленої генерації на основних котельнях столи...