РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.043 EUR: 44.686
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.043
EUR 40.000 41.000 44.686
USD 40.740 41.140 41.043
EUR 44.230 44.831 44.686
Новость

Будівельна палата України виступила співорганізатором Міжнародного форуму «Екологія і Мир»

15 – 16 травня 2024 року відбувся Міжнародний форум «Екологія і Мир»
1469
17 мая 2024 г.

15 – 16 травня 2024 року на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся Міжнародний форум «Екологія і Мир» організований Українською Радою Миру, Всеукраїнською інноваційною екосистемою «Sikorsky Challenge Ukraine» та Міжнародною громадською організацією «Рада з екологічної безпеки».

Метою заходу було об’єднати громадськість, науковців, освітян з урядовими структурами, органами місцевого самоврядування на виконання восьмого пункту Української Формули Миру: протидія екоциду.

Відзначалося, що воєнні дії на території України негативно вплинули на екологічну ситуацію в цілому. Вкрай загострилась ця проблема з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну. Наслідки агресії, терористичних актів загарбників – це запланований і цілеспрямований акт екоциду.

Наростання конфліктів, насильницький ектремізм, тероризм та пов’язані з ними гуманітарні кризи і, відповідно, вимушене переміщення людей загрожують розвернути назад більшу частину прогресу в розвитку, досягнутому за останні десятиліття.

Зважаючи на виклики часу, вимоги міжнародної спільноти, пріоритетною темою цього форуму є гуманітарне розмінування українських земель, відновлення інфраструктури, довкілля, увага до енергетичної та екологічної безпеки.

Відкрив форум Михайло Згуровський, Голова Української Ради Миру, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У вітальних виступах Олександра Корнієнка – Першого заступника Голови Верховної Ради України, Леоніда Кучми – Голови Наглядової ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, Президента України 1994-2005 років, Христини Ковшевич-Дурбак – президентки «World Information Transfer» йшлося про те, що розв’язана рф війна в Україні призвела до загострення екологічної ситуації в цілому, грубого порушення Декларації конференції ООН (Швеція 2022 р.), в якій зазначено, зокрема, «Ми підтверджуємо відповідно до Статуту ООН необхідність поваги до територіальної цілісності та політичної незалежності держав».

Широке використання мін, снарядів спричинили деградацію земель і грунтів, втрату біорізноманіття та значне зниження продуктивності сільського господарства, що призводить до обмеження доступу до землі, доріг і водопостачання, – усе це стало однією з найбільших соціальних, економічних та екологічних проблем.

Підкреслювалася необхідність об’єднання зусиль міжнародної спільноти з діями української влади і суспільства задля досягнення справедливого миру для України, подолання наслідків агресії, зокрема пов’язаних з довкіллям.

У виступі Петра Шилюка – Президента Будівельної палати України, Героя України йшлося про збитки, завдані російськими агресорами український економіці, зокрема руйнування тисяч житлових і соціальних споруд, промислових і інфраструктурних об’єктів, пам’яток архітектури, які ми і наші предки споруджували десятиліттями і століттями.

Президент БПУ говорив також про важливість підготовки професійних будівельних кадрів, в першу чергу робітничих, у яких галузь, через війну відчуває гострий дефіцит.

Для нас головним завданням сьогодні є перш за все подолання наслідків агресії, належна підготовка до повоєнного відродження країни, пошук новітніх технологій і методів.

Маємо при цьому зважати на рух України на приєднання до Євросоюзу і відповідати його підходам. Зокрема, Європейському зеленому курсу, ключовими напрямками якого є зменшення витрат енергії, екологічність споруд, використання відновлювальних джерел.

Саме такі підходи вже демонструють окремі українськи компанії, які не зважаючи на воєнний час, приступили до відновлення об’єктів.

Був наведений приклад Корпорації «ДБК-Житлобуд», яка на оновлених технологічних лініях може випускати до 50 тис. кв. метрів індустріального, енергозберігаючого, екологічного і доступного житла, що відповідає і європейським нормам.

П.С. Шилюк наголосив на тому, що саме сучасне індустріальне, енергозберігаюче, екологічне домобудування дозволить нам швидше відновити зруйнований житловий фонд, забезпечити людей квартирами.
 

На пленарному засіданні форуму виступили:

  • Валерій Цибух – Надзвичайний і Повноважний Посол, заступник Голови Української Ради Миру, заступник Голови Міжнародної громадської організації «Рада з екологічної безпеки»;
  • Юрій Сергеєв – Надзвичайний і Повноважний Посол, Постійний Представник України при ООН (2007-2015 рр.);
  • Юрій Щербак – Надзвичайний і Повноважний Посол, Міністр охорони навколишнього середовища України (1991—1992 рр.);
  • Юрій Костенко – Міністр охорони навколишнього середовища України (1992-1995 pp), Міністр охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки України (1995-1998 рр.), Голова Української делегації на переговорах з країнами Великої Сімки щодо закриття ЧАЕС;
  • Василь Шевчук – Міністр охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки України (1998-2003р.р.), Міністр екології та природніх ресурсів України (2002-2003 р.р.), Голова Українського товариства охорони природи;
  • Юкі Секігучі – виконавчий віце-президент Cognitive Research Labs, Inc.;
  • Юрій Туниця – академік НАН України, Почесний президент Лісівничої академії наук України,
  • інші відомі українські і зарубіжні представники.


На Секціях форуму розглядалися питання гуманітарного розмінування українських земель, протидії російському ядерному тероризму

На Секції, яка розглядала питання енергетичної та екологічної безпеки, очищення води та водоймищ головував Станіслав Сташевський – Перший віце-президент Будівельної палати України, Перший віце-прем’єр України (2005 – 2006 рр.), Міністр палива та енергетики (2001 р.).

Тут виступили представники НАНУ, КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНУБА, місцевих органів влади. Серед виступаючих був і Геннадій Фаренюк – член Ради Будівельної палати, директор НДІБК, доктор технічних наук, професор.

Будівельну палату на Форумі також представляв її віце-президент, Надзвичайний і Повноважний Посол Анатолій Дронь.

За підсумками дводенного обговорення учасники Міжнародного форуму «Екологія і  Мир» прийняли Декларацію, в якій, зокрема закликають світове співтовариство, міжнародні мирозахистні організації, агенції з захисту довкілля та прав людини:

1.  Підтримати Українську Формулу Миру, запропоновану Президентом України:

– у частинах «Радіаційна та ядерна безпека», «Продовольча безпека», «Протидія екоциду» та засудити російські погрози застосування ядерної зброї як тяжкий злочин супроти миру, який може привести до загибелі цивілізації на Землі;

– у частині «Повернення справедливості» з метою приведення до кримінальної відповідальності тих російських чинників, хто, нанісши екологічну шкоду, здійснив в Україні військові злочини, злочини проти людства, злочини екоциду.

2.  Змусити владу російської федерації негайно припинити війну проти України і відшкодувати нанесені, внаслідок агресії, збитки довкіллю.

3.  В рамках української стратегічної Доктрини бінарної екологічної та воєнної безпеки і миру підтримати проєкт «Збережемо життя на Землі».

Учасники Міжнародного Форуму впевнені, що Глобальний саміт миру здатен розпочати реальний рух для досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права і звертаються до ООН, ЮНЕСКО, інших міжнародних організацій, неурядових структур, представників  громадянського суспільства, волонтерів вважати одним з пріоритетів своєї діяльності зусилля з ліквідації шкоди, заподіяної навколишньому середовищу внаслідок російської агресії, зокрема, мобілізацію фінансових, людських ресурсів, науково – технічного і експертного потенціалу для здійснення заходів з гуманітарного розмінування території України.






 

Источник:
budpalata
16 мая 2024 г.
2061
15 травня 2024 року, Конфедерацією Будівельників України спільно з Державною інспекцією архітектури ...
13 мая 2024 г.
1138
Захід мав на меті сприяти узгодженій діяльності влади, роботодавців, професійних спільнот, а також в...
02 мая 2024 г.
1777
Законопроєкт дозволить розв’язати нагальні проблеми роботодавців у підготовці фахівців безпосе...
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
12 июля 2024 г.
3083
З появою ЄДЕССБ усі процеси відбуваються в онлайн-форматі, кожен крок  фіксується, а будь-які с...
11 июля 2024 г.
3608
Дефіцит робочої сили, який оцінюють у 20-50%, впливає на всі процеси будівництва. Як він загрожує ри...
10 июля 2024 г.
3988
З житлового фонду соціального призначення можна буде орендувати житло у кількох форматах...
11 июля 2024 г.
9695
Новий простір діє одночасно як міський парк і меморіал...
11 июля 2024 г.
1104
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE вивів на ринок екструдований пінополістирол XPS ...
11 июля 2024 г.
3564
Лікарню збудовано на кошти мецената Ніколи Терещенка, там безкоштовно надавали послуги незаможн...
12 июля 2024 г.
1282
23 липня 2024 року відбудеться ексклюзивна панель КБУ на тему «АНАЛІТИКА УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ НЕ...
11 июля 2024 г.
1075
31 липня у КВЦ «Парковий» в Києві пройде Конгрес - INVEST IN UKRAINE, в рамках якого від...
28 июня 2024 г.
1623
Захід стане майданчиком для конструктивного діалогу, висловлювання та обговорення різноманітних думо...
Почтовая рассылка Build Portal для участников строительного бизнеса
Только самое важное
*один раз в неделю
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
26 июня 2023 г.
157
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
18 марта 2024 г.
3476
BUILD PORTAL - Агрегатор новин
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!