РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.721 EUR: 42.815
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.721
EUR 40.000 41.000 42.815
USD 39.450 39.990 39.721
EUR 42.450 43.090 42.815
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Підземну ділянку русла річки Либідь очищують від сміття (ФОТО)

Наступним кроком, після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки
4538 30.11.2023 в 23:35



Розчищення русла
річки Либідь


В Києві закінчується комплекс робіт із розчистки підземної ділянки русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської для уникнення підтоплень навесні.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"У Києві закінчується комплекс робіт із розчистки підземної ділянки русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської в Голосієві для уникнення підтоплень навесні", - ідеться у повідомленні.

За словами заступника голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимираа Прокопіва, “роботи з розчистки будуть закінчені вже найближчими днями. Це дозволить мінімізувати ризик підтоплень, що часто виникають тут внаслідок ускладнення стоку води".

Метро на Троєщину, Подільський міст та тролейбус у передмістя: анонсовано інфраструктурні проєкти Києва на 2024-2025 роки

"Наступним кроком, до якого ми перейдемо після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки. Йдеться про звільнення її з бетонних коробів там, де це можливо, та створення сприятливих умов для відпочинку киян на базі водойми”, – зазначив Прокопів.

За словами директора департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, комунальне підприємств “Плесо” розпочало розчистку Либіді в липні цього року після відповідного рішення столичної Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Особливістю проведення робіт на підземній ділянці річки є пряма залежність від погодних умов. Опади перетворюють русло в бурхливий потік, що сильно ускладнює і уповільнює проведення робіт. Водночас працівники комунального підприємства робили все від них залежне, щоб закінчити проєкт вчасно. Принагідно звертаємося до всіх киян із проханням відповідально ставитися до наших водних об’єктів і не засмічувати їх”, – сказав Возний.

Тайвань виділив кошти на добудову мосту-хвилі на острів Оболонський

За інформацією КП "Плесо", з початку робіт із підземної ділянки було видалено майже 2 900 куб. м сміття, включно із замуленим ґрунтом, гілками дерев і великою кількістю побутових предметів. Щоб зайти в підземну частину, воду з річища довелося повернути на променаду й огородити дамбою з мішків та піску.

Річка Либідь бере початок із джерела поблизу залізничної станції "Київ-Волинський", впадає у Дніпро поблизу Корчуватого. Маючи довжину понад 16 км, річка майже впродовж усього свого русла закріплена бетонним коробом, а на окремих ділянках взята в колектори.

Біля підніжжя Лисої гори перед перетином річки Столичного шосе знаходиться єдина ділянка з природним руслом довжиною 380 м.




Цікаво про будівництво і ремонти: 
вогнезахист конструкцій – безпека і економія!


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal



Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
09.05.2024
6273
Попри надзвичайно складні умови, роботи на аварійній ділянці метро між станціями "Либідська" і "Демі...
08.05.2024
3259
Київська міська військова адміністрація відкоригувала вартість проєкту реконструкції Шулявського шля...