РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Зміни до Порядку розроблення проектної документації на будівництво об’єктів

Проектом наказу пропонується затвердити зміни, якими визначити особливості розроблення розділу або частини з інженерно-технічних заходів цивільного захисту та проектів повторного використання у будівництві
2068 24.08.2023 в 08:01



Зміни до Порядку розроблення
проектної документації


Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України розроблено проект наказу «Про затвердження Змін до Порядку розроблення проектної документації на будівництво об’єктів».

Проектом наказу пропонується затвердити зміни, якими визначити особливості розроблення розділу або частини з інженерно-технічних заходів цивільного захисту та проектів повторного використання у будівництві, у тому числі проектних рішень для повторного використання у будівництві.

Затверджено новий проєкт ДБН для тунелів

Так, зокрема запропоновано викласти в наступній редакції абз. 1 підпункту 11.2 пункту 11 Порядку: «При виконанні будівельних робіт з капітального ремонту об’єктів з незначними наслідками (СС1), пов’язаних виключно з поліпшенням експлуатаційних показників, допускається здійснювати проектування в одну стадію - РП у складі лише дефектного акту, в якому визначаються фізичні обсяги робіт та умови їх виконання, пояснювальної записки, в якій зазначаються умови виконання робіт, та кошторисної документації, що має бути передбачено завданням на проектування».

Проектом передбачаються зміни до абзацу другого підпункту 15.5 пункту 15 Порядку: «Проектна документація на об’єкти будівництва, побудовані повністю або частково відповідно до затвердженого проекту, не підлягає коригуванню у зв’язку з введенням нових нормативних актів, за винятком випадків, коли таке коригування зумовлено підвищенням у нових нормативних актах та нормативних документах, обов’язковість застосування яких встановлена нормативно-правовими актами таких вимог безпеки: забезпечення механічного опору та стійкості (міцності), електро- , вибухо- , пожежобезпечності, енергоефективності об’єкта, інженерно-технічних заходів цивільного захисту та вимог нормативів з питань створення умов для безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення».

Відкрито доступ до кошторисів усіх проєктів. З ними можна ознайомитись у Єдиній державній системі у сфері будівництва

Документом пропонується доповнити Порядок новим пунктом 22 наступного змісту: «Проектна документація на будівництво, може розроблятись із застосуванням проектів повторного використання у будівництві або проектних рішень для повторного використання у будівництві. Така проектна документація затверджується замовником на підставі позитивного звіту за результатами експертизи, яка проводиться у випадках, передбачених Законом України “Про регулювання містобудівної діяльності”.

Особливості розроблення проектів повторного використання у будівництві, у тому числі проектних рішень для повторного використання у будівництві, здійснення їх експертизи та застосування у будівництві визначаються відповідно до Порядку розроблення, здійснення експертизи та застосування проектів повторного використання у будівництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 р. № 1160».


Цікаво про будівництво:
 автоматизація виробництва плит перекриття із переднапруженого залізобетону


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Автор: Юрій Брикайло

Источник: dreamdim
 
 
Интересные новости:
24.08.2023
1814
Встановлюються чіткі вимоги до проєктування та будівництва нових тунелів на дорогах та залізничних ш...
15.08.2023
3010
Документ встановлює чіткі вимоги до проєктування та будівництва нових захисних споруд, а також рекон...