РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.431 EUR: 42.845
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.431
EUR 40.000 41.000 42.845
USD 39.300 39.799 39.431
EUR 42.600 43.239 42.845
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Субсидії і пільги призначатимуть по-новому. Що зміниться

Міністерство соціальної політики хоче оновити механізм призначення субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Субсидії призначатимуть через Пенсійний фонд України
1127 05.09.2022 в 23:39



Призначення субсидій
і пільг по-новому


Зараз прийом документів, призначення субсидій та пільг здійснює управління соціального захисту населення (УСЗН). Це відбувається на місцевому рівні, з прив’язкою до місця, де розміщено відповідний УСЗН. Міністерство соціальної політики пропонує призначати субсидії й пільги через Пенсійний фонд України.


Чому хочуть змінити механізм подачі субсидії

Річ у тім, що наразі оригінали поданих та виплатних документів повинні подаватись лише у паперовій форму, що небезпечно під час бойових дій чи окупації.

"Під час війни опрацювання заяв на субсидії та пільги в громадах, де тривають бойові дії, чи які тимчасово окуповані, неможливе. А в тих громадах, куди переміщаються громадяни, процедура призначення – складна і тривала", – пояснили у відомстві.

Як отримати грошову компенсацію за комунальні послуги, якщо безкоштовно прихистили ВПО (ІНФОГРАФІКА)

Загалом ця процедура займає від кількох тижнів до кількох місяців, впродовж яких людина залишається без виплат.


Використання Пенсійного фонду значно спростить процедуру

У міністерстві пояснили, що використання ІТ-систем Пенсійного фонду дозволить прийняти документи громадян на отримання житлових субсидій і пільг в будь-якій точці України. До прикладу, субсидію для громадян, які проживали в Херсонській чи Запорізькій області, можна буде призначити у Львові чи Вінниці,

Новий механізм не впливатиме на отримувачів пільг та житлових субсидій, які не змінювали місце проживання. Натомість для людей, які вимушено переїхали, він надасть можливість звернутися з питання призначення житлової субсидії чи надання пільг до органів Пенсійного фонду України, до ЦНАПів або онлайн до місцевих органів (через додаток "Соціальна громада").

"Це також дозволить автоматизувати процеси нарахування та виплати пільг та житлових субсидій, а головне – не втрачати дані громадян, що дають підстави для отримання житлових субсидій і пільг, як це, на жаль, відбувалось, з раніше окупованими територіями. Документи зберігатимуться в електронній формі, що забезпечить захист інформації, максимальну інформаційну взаємодію з держреєстром пошкодженого та знищеного майна та з іншими державними реєстрами", – сказали в Мінсоцполітики.

Зима близько: як зберегти тепло в домівці та зекономити на опаленні

Щодо пенсій на окупованих територіях – держава нараховує кошти усім громадянам, навіть якщо вони наразі перебувають в окупації. Кошти можна отримати або на підконтрольній Україні території або на рахунок в Ощадбанку, де гроші перебуватимуть 30 днів. Якщо людина не може забрати виплату, то гроші надсилатимуть на усі інші можливі рахунки, які одержувач колись відкривав.

Цікаво про ремонти: поверхні, оброблені пропиткою FOB-F7, стають стійкими до всмоктування води в свою структуру і до забруднення 

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Источник: 24tv
 
 
Интересные новости:
31.08.2022
5653
В Україні під час дії воєнного стану заборонили підвищувати комунальні тарифи на послуги Ж...
16.05.2024
3624
Необхідно звернутися до Пенсійного фонду тим, хто є одержувачем житлових субсидій та пільг ...
09.05.2024
6357
Попри надзвичайно складні умови, роботи на аварійній ділянці метро між станціями "Либідська" і "Демі...