РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Перше зібрання бізнес клубу The Wall в цьому році – E-WALLution#1– відвідали ключові особи будівельної галузі (ОНОВЛЕНО)

2 лютого в БЦ Леонардо відбулося перше в цьому році зібрання E-WALLution#1. Відбувся конструктивний діалог держслужбовців із представниками бізнесу, громадськості та ЗМІ
4468 10.02.2021 в 11:24



E-WALLution#1


2 лютого в БЦ Леонардо відбулося перше в цьому році зібрання бізнес клубу The WALL - будівельники України – E-WALLution#1. Захід відвідали ключові особи будівельної галузі – міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.



Відбувся конструктивний діалог держслужбовців із представниками бізнесу, громадськості та ЗМІ. Відверті, іноді незручні запитання, прямі відповіді, непідробна увага влади до потреб галузі.

Спілкуючись з будівельним бізнесом пан Міністр наголосив на оформленні дозвільних процедур в єдиній електронній системі та запропонував на наступній зустрічі спільно протестувати її, зареєструвавши документи реального проекту.

За результатами обговорення на E-WALLution, представниками влади було взято до уваги пропозиції учасників заходу. Зокрема, підтримали ідею видачі «Містобудівних умов та обмежень» в електронному вигляді, як стислий перелік вимог затвердженої містобудівної документації.

Наступна частина програми була теж з характером, але на основі дійсного бізнесового досвіду. Шлаган Віталій, девелоперська компанія Concept Group, поділився з учасниками, як компанія переосмислила бізнес-процеси будівельного контрактування та за допомогою їх автоматизації збільшила ефективність команди, задіяної у постачанні матеріалів. 

Україна нарешті почала переосмислювати значення цифрової трансформації будівельної галузі та активно впроваджувати будівельне інформаційне моделювання, на цьому наголосив під час виступу Олександр Канівець, власник та президент AS Kansulting. Як досвідчений практик, він розповів як безболісно перейти від паперового проектування до цифрової моделі, спростити управління будівництвом та фінансами. Також експерт звернув увагу на зміни норм та правил по оформленню документації, торкнувся теми гармонізації міжнародних стандартів.


Станом на 1 січня 2021 року в Україні зафіксовано 20 будівельних компаній в банкрутстві. Про це повідомила у своєму виступі Тетяна Філатова, керуючий партнер Адвокатського об'єднання «МАГНІТ», адвокат, медіатор, член ради Комітету нерухомості і будівництва Асоціації правників України. Вона надала рекомендації, які важливі в умовах кризи: юридичний аудит діючих контрактів, моніторинг виконання договірної дисципліни, контроль стану контрагентів, досудове врегулювання проблемної заборгованості, прийняття рішення щодо звернення до суду.

За словами Олени Дмітрієвої, Першого заступника Голови правління Глобус Банку, в Україні залишаються найвищі в Європі іпотечні ставки. В активах банківської системи іпотечні кредити складають менше 2%. Також у своїй презентації щодо поточної ситуації на іпотечному ринку пані Олена зазначила, що не більше 10 банків готові надавати іпотечні кредити (всього на 7 банків припадає 90% виданих іпотечних кредитів). Обсяг іпотечних кредитів в Україні майже в 100 разів менший за Польщу. Відношення іпотечних кредитів до ВВП України становить менше 1%, що істотно нижче розвинених країн (наприклад, в Данії та Нідерландах цей показник перевищує 100%).


З ілюстрації результатів дослідження незалежної аналітичної компанії ADMERIX (Сінгапур) розпочав свій виступ Сергій Бедричук, власник та креативний директор «Aspirin-Advertising». Азійські аналітики зазначили, що у час кризи компанії Західної та Центральної Європи збільшуватимуть маркетинговий бюджет, зокрема 42% буде витрачено на діджитал.

Девелопер має розуміти, що вже нічого не буде таким, як раніше, тому головний навик 2021 року – вміти змінюватися. Крім цього, маркетинг стане важливим інструментом компанії, а креатив і контент, лідогенерація і тестування концепцій стануть його головними аспектами, вважає експерт Сергій Бедричук.






















 
 
Интересные новости:
31.12.2020
66116
В преддверии 2021 года первые лица строительной отрасли, представители власти и компании - лидеры ст...
21.12.2020
3867
В Києві визначено 55 компаній-переможців VІII Всеукраїнської будівельної Премії IBUILD...
16.12.2020
1470
«Зелене» будівництво – це важлива частина зеленої економіки, перехід до якої повин...
02.05.2024
1332
Законопроєкт дозволить розв’язати нагальні проблеми роботодавців у підготовці фахівців безпосе...
30.04.2024
1372
До предметної розмови на сесії долучилися Народні депутати України попередніх скликань, члени АНДУ, ...
24.04.2024
2941
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...