РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.043 EUR: 44.686
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.043
EUR 40.000 41.000 44.686
USD 40.740 41.140 41.043
EUR 44.230 44.831 44.686
Новость

Перше зібрання бізнес клубу The Wall в цьому році – E-WALLution#1– відвідали ключові особи будівельної галузі (ОНОВЛЕНО)

2 лютого в БЦ Леонардо відбулося перше в цьому році зібрання E-WALLution#1. Відбувся конструктивний діалог держслужбовців із представниками бізнесу, громадськості та ЗМІ
4500
10 февраля 2021 г.


E-WALLution#1


2 лютого в БЦ Леонардо відбулося перше в цьому році зібрання бізнес клубу The WALL - будівельники України – E-WALLution#1. Захід відвідали ключові особи будівельної галузі – міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Віталій Грусевич , голова правління The WALL, Олена Шуляк , заступник Голови Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Олексій Чернишов , міністр розвитку громад та територій України



Відбувся конструктивний діалог держслужбовців із представниками бізнесу, громадськості та ЗМІ. Відверті, іноді незручні запитання, прямі відповіді, непідробна увага влади до потреб галузі.

Спілкуючись з будівельним бізнесом пан Міністр наголосив на оформленні дозвільних процедур в єдиній електронній системі та запропонував на наступній зустрічі спільно протестувати її, зареєструвавши документи реального проекту.

Олексій Чернишов , міністр розвитку громад та територій України

За результатами обговорення на E-WALLution, представниками влади було взято до уваги пропозиції учасників заходу. Зокрема, підтримали ідею видачі «Містобудівних умов та обмежень» в електронному вигляді, як стислий перелік вимог затвердженої містобудівної документації.

Наступна частина програми була теж з характером, але на основі дійсного бізнесового досвіду. Шлаган Віталій, девелоперська компанія Concept Group, поділився з учасниками, як компанія переосмислила бізнес-процеси будівельного контрактування та за допомогою їх автоматизації збільшила ефективність команди, задіяної у постачанні матеріалів. 

Україна нарешті почала переосмислювати значення цифрової трансформації будівельної галузі та активно впроваджувати будівельне інформаційне моделювання, на цьому наголосив під час виступу Олександр Канівець, власник та президент AS Kansulting. Як досвідчений практик, він розповів як безболісно перейти від паперового проектування до цифрової моделі, спростити управління будівництвом та фінансами. Також експерт звернув увагу на зміни норм та правил по оформленню документації, торкнувся теми гармонізації міжнародних стандартів.

Олена Шуляк , заступник Голови Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Станом на 1 січня 2021 року в Україні зафіксовано 20 будівельних компаній в банкрутстві. Про це повідомила у своєму виступі Тетяна Філатова, керуючий партнер Адвокатського об'єднання «МАГНІТ», адвокат, медіатор, член ради Комітету нерухомості і будівництва Асоціації правників України. Вона надала рекомендації, які важливі в умовах кризи: юридичний аудит діючих контрактів, моніторинг виконання договірної дисципліни, контроль стану контрагентів, досудове врегулювання проблемної заборгованості, прийняття рішення щодо звернення до суду.

За словами Олени Дмітрієвої, Першого заступника Голови правління Глобус Банку, в Україні залишаються найвищі в Європі іпотечні ставки. В активах банківської системи іпотечні кредити складають менше 2%. Також у своїй презентації щодо поточної ситуації на іпотечному ринку пані Олена зазначила, що не більше 10 банків готові надавати іпотечні кредити (всього на 7 банків припадає 90% виданих іпотечних кредитів). Обсяг іпотечних кредитів в Україні майже в 100 разів менший за Польщу. Відношення іпотечних кредитів до ВВП України становить менше 1%, що істотно нижче розвинених країн (наприклад, в Данії та Нідерландах цей показник перевищує 100%).

Віталій Грусевич , голова правління The WALL

З ілюстрації результатів дослідження незалежної аналітичної компанії ADMERIX (Сінгапур) розпочав свій виступ Сергій Бедричук, власник та креативний директор «Aspirin-Advertising». Азійські аналітики зазначили, що у час кризи компанії Західної та Центральної Європи збільшуватимуть маркетинговий бюджет, зокрема 42% буде витрачено на діджитал.

Девелопер має розуміти, що вже нічого не буде таким, як раніше, тому головний навик 2021 року – вміти змінюватися. Крім цього, маркетинг стане важливим інструментом компанії, а креатив і контент, лідогенерація і тестування концепцій стануть його головними аспектами, вважає експерт Сергій Бедричук.


Костянтин Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів

Олена Шуляк , заступник Голови Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування







Олексій Білоконь , комерційний директор «Royal House», Світлана Шах , шеф-редактор і засновник журналу Prof Build








Володимир Свірський, президент Футбольної Асоціації Будівельників України, Тетяна Сорокіна, Sorokina Design, Віталій Грусевич , голова правління The WALL




31 декабря 2020 г.
66144
В преддверии 2021 года первые лица строительной отрасли, представители власти и компании - лидеры ст...
21 декабря 2020 г.
3912
В Києві визначено 55 компаній-переможців VІII Всеукраїнської будівельної Премії IBUILD...
16 декабря 2020 г.
1509
«Зелене» будівництво – це важлива частина зеленої економіки, перехід до якої повин...
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
12 июля 2024 г.
3084
З появою ЄДЕССБ усі процеси відбуваються в онлайн-форматі, кожен крок  фіксується, а будь-які с...
11 июля 2024 г.
3609
Дефіцит робочої сили, який оцінюють у 20-50%, впливає на всі процеси будівництва. Як він загрожує ри...
10 июля 2024 г.
3988
З житлового фонду соціального призначення можна буде орендувати житло у кількох форматах...
11 июля 2024 г.
9696
Новий простір діє одночасно як міський парк і меморіал...
11 июля 2024 г.
1105
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE вивів на ринок екструдований пінополістирол XPS ...
11 июля 2024 г.
3565
Лікарню збудовано на кошти мецената Ніколи Терещенка, там безкоштовно надавали послуги незаможн...
12 июля 2024 г.
1282
23 липня 2024 року відбудеться ексклюзивна панель КБУ на тему «АНАЛІТИКА УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ НЕ...
11 июля 2024 г.
1075
31 липня у КВЦ «Парковий» в Києві пройде Конгрес - INVEST IN UKRAINE, в рамках якого від...
28 июня 2024 г.
1623
Захід стане майданчиком для конструктивного діалогу, висловлювання та обговорення різноманітних думо...
Почтовая рассылка Build Portal для участников строительного бизнеса
Только самое важное
*один раз в неделю
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
26 июня 2023 г.
157
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
18 марта 2024 г.
3476
BUILD PORTAL - Агрегатор новин
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!