Банк | Покупка | Продажа | НБУ |
USD | 39.800 | 40.300 | 41.253 |
EUR | 40.000 | 41.000 | 43.563 |
USD | 41.150 | 41.649 | 41.253 |
EUR | 43.370 | 44.039 | 43.563 |
В університеті Таммасат, що в столиці Таїланду облаштували величезну дахову ферму, яка здатна на рік вирощувати близько 20 тонн їжі. Просто на даху будівлі у Бангкоку вирощують понад 40 їстівних видів сільськогосподарських культур, серед яких рис, різні коренеплоди, фруктові дерева та трави. Більше про найбільше у світі дахову ферму – читайте в матеріалі.
Загальна площа цієї ферми становить понад 2200 метрів квадратних.
За словами розробників, ферму створили у відповідь на швидку урбанізацію міста та зміни клімату, які призводять до зменшення врожайності.
Органічне сільське господарство у містах, відновлювані джерела енергії та прекрасне озеленення об'єднуються на даховій фермі університету Таммасат,
– розповідають розробники.
Цікаво, що ферма обладнана сонячними панелями, які виробляють до 500 тисяч Ватт на годину, та системою збору дощової води для зрошення грунту.
Каскадні тераси зроблені просто на даху, де є змога не лише організувати різні посівні площі, але також спроєктовані так, щоб поглинати, фільтрувати та уповільнювати стік дощової води в 20 разів ефективніше, ніж звичайні бетонні дахи. Зібрана вода збирається в чотирьох водоймах, здатних вмістити понад 11 мільйонів літрів води.
За розрахунками розробників проєкту, на рік ферма здатна виростити близько 20 тонн органічної їжі. На даху облаштовані місця для лекцій та відпочинку студентів.
Їдальня в університетському містечку також збирає харчові відходи та використовує їх для компосту на міській фермі.
Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання
Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.
Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.