РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

10 новозбудованих хмарочосів Нью-Йорка, які суттєво змінили ландшафт мегаполіса (ФОТО)

Новобудови, які суттєво змінили ландшафт Нью-Йорка - міста, яке станом на 2023 рік посідає третє місце у світі за кількістю хмарочосів (після Гонконгу і Шеньчженю). 
6951 01.03.2024 в 08:11


10 нових найзнаковіших
хмарочосів Нью-Йорка

За останні два роки у Нью-Йорку з'явилося чимало нових хмарочосів - від бронзово-мідного Brooklyn Tower, який порівнюють зі "зловісною" вежею з "Володаря перснів", до найтоншого хмарочоса у світі. Над проєктами працювали найавторитетніші бюро світу - Foster + Partners, OMA Architecture, BIG. 

Dezeen публікує добірку з 10 нових найзнаковіших хмарочосів Нью-Йорка, які змінили його панораму з 2022 року. 


Olympia Dumbo, Бруклін

Спроєктований студією Hill West Architects хмарочос звели в одному з найпрестижніших районів Нью-Йорка - Брукліні. Фасад 33-поверхової будівлі, яку завершили на початку 2024 року, звужується доверху, символізуючи вітрило. Стилобатна частина з комерцією була спроєктована так, щоб не перевищувати висоту сусіднього Бруклінського мосту та історичних будівель району Дамбо. 

Архітектори представили концепт хмарочоса, який звисає з астероїда на орбіті (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ, ВІДЕО)

Two Manhattan West, Мангеттен

Two Manhattan West - один з двох хмарочосів комплексу Manhattan West у Нью-Йорку, спроєктований бюро SOM. Він розташований у Мангеттені, поруч зі своїм близнюком - вежею One Manhattan West. Обидва хмарочоси вирізняються вигнутими кутами, повністю скляним фасадом та високими вестибюлями. Two Manhattan West заввишки 285 метрів добудували на початку 2024 року, завершивши будівництво Manhattan West - багатофункціонального комплексу загальною площею 650 тис. кв. м, який міститиме житло й торгові простори.


Brooklyn Tower, Бруклін

Хмарочос Brooklyn Tower, спроєктований студією SHoP Architects, має висоту 325 метрів (93 поверхи). Тепер це найвища будівля у Брукліні. Через його висоту та кортенові відтінки фасаду будівлю вже порівняли із вежею Саурона з кінотрилогії Пітера Джексона "Володар перснів". Водночас у SHoP Architects називають хмарочос "бруклінським Empire State Building".


The Spiral, Мангеттен

The Spiral - проєкт авторитетного архітектурного бюро BIG, будівництво якого завершили у жовтні 2023 року. Хмарочос заввишки 314 метрів розташований поблизу High Line - лінійного парку з біговими доріжками у Мангеттені. Будівля огорнута спіралеподібною терасою, яка сягає верхівки хмарочоса. За задумом авторів, екстер’єр споруди продиктований ідеєю зикурату - культових будівель у Стародавній Месопотамії.

У Каліфорнії може з'явитись місто без місцевого уряду, збудоване техномільярдерами

Eagle + West, Бруклін

Хмарочос з лаконічним екстер’єром спроєктувала данська студія OMA Architecture. Це комплекс з двох веж, розташований уздовж набережної в бруклінському районі Грінпойнт. Хмарочоси складаються із семиметрових блоків, встановлених один на одного так, що кожен блок "звисає" над попереднім. Висока вежа сягає 121 метра у висоту, нижча - 91. Фасади обидвох будівель облицьовані збірним залізобетоном. Комплекс хмарочосів - це частина проєкту Greenpoint Landing, що містить житло, офіси та розважальні простори.

У Дубаї збудували комплекс із горизонтальною 230-метровою вежею (ФОТО)

Steinway Tower, Мангеттен

Steinway Tower вважається найтоншим суперхмарочосом у світі та другою за висотою будівлею в Західній півкулі. Його будівництво завершили ще у 2022 році, та лише нещодавно будівля почала наповнюватись життям. Хмарочос, спроєктований SHoP Architects, має висоту 435 метрів та складається з декількох багаторівневих об'ємів, що звужуються до вершини. У будинку близько 60 житлових просторів, а з найвищих поверхів відкривається панорама на увесь Мангеттен та Central Park.


611 West, Мангеттен

Це перша будівля португальського архітектора Альваро Сізи в США, який порівнює свій витвір з "жирафом". Житловий будинок заввишки 137 метрів розташований у Верхньому Вест-Сайді. Фасад будівлі вкритий вапняком Perla Bianca - будматеріалом, що видобувається в Туреччині та використовується для "розкішної архітектури та інтер'єрів".

В Оклахомі можуть збудувати найвищий в США хмарочос: що відомо

50 Hudson Yards, Мангеттен

50 Hudson Yards спроєктувало всесвітньо відоме архітектурне бюро Foster + Partners. Це надвисока офісна будівля заввишки 308 метрів (78 поверхів), розташована в Мангеттені, у районі Гудзон-Ярдс. У діловому хмарочосі розміщуються офіси компанії Meta та інвестиційної фірми BlackRock. Будівництво амбітного проєкту завершили ще позаминулого року. 


11 Hoyt, Бруклін

Житловий будинок 11 Hoyt звели у центрі Брукліну у 2022 році. Це 57-поверхова будівля, спроєктована Studio Gang, яка сягає 189 метрів заввишки. Фасад має хвилеподібну фактуру - завдяки цьому деякі квартири неначе виступають назовні, що надає їм нетипової форми та більше простору. 

Схвалено будівництво найвищого хмарочоса Британії (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

425 Park Avenue, Мангеттен

Ще один проєкт Foster + Partners у Мангеттені. Це перша офісна будівля, побудована на 425 Park Avenue за останні 50 років. 47-поверховий хмарочос (262 метри заввишки) має трирівневу структуру і скляний фасад. "Будівля підкреслює історичний контекст й стриману елегантність своїх сусідів, одночасно розширюючи межі дизайну офісних просторів й відображаючи сучасний дух міста", - прокоментував свій витвір Норман Фостер.


Цікаво про будівництво:
 пісок для будівництва: види характеристики, особливості вибору


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Джерело: life. liga. net

Похожие статьи:
28.02.2024
11238
32-кілометрова мегаструктура висітиме над поверхнею землі, не дістаючи до неї трохи більш як кіломет...
22.04.2024
5514
Американська Асоціація цегляної індустрії обрала найкращі об'єкти цього року....
16.04.2024
3378
В одній частині будівлі, що була занедбана, планують зробити студію, а в іншій - житлові приміщення....
0001