РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Тепла підлога: комфорт і економія витрат на опалення

Подбати про утеплення підлоги у приватному будинку, приміщенні цокольного поверху чи квартирі – дуже важливий крок для створення комфортного температурного режиму, а ще суттєва економія коштів на опалення будинку. Як це можна зробити швидко, надійно і самотужки?
2647 28.09.2023 в 14:22


Навіщо утеплювати підлогу?

Неутеплена підлога – це дискомфорт від відчуття холоду, який постійно тягне знизу, а якщо мова йде про приватний будинок, то ще і проникнення підвальної сирості та вологи грунту у наше житло. Крім того, неутеплені підлога і фундамент це додаткові 15% тепловтрат будинку. з метою створення теплої сухої поверхні, яка забезпечить комфортну температуру і вологість у приміщення, а також дозволить суттєво заощадити кошти на опалення.


Який утеплювач краще обрати?

Раніше для утеплення підлоги квартири використовували килими, а для земляної чи бетонної підлоги в будинках використовували тирсу, солому або керамзит. Але, очевидно, що ці утеплювачі мають купу недоліків. Килими це осередок збору пилу, да і досить сумнівне дизайнерське рішення. Щодо тирси, то хоча вона має низьку теплопровідність, проте є сприятливим середовищем для гризунів. А шар керамзиту має бути 25-45 см завтовшки, що суттєво забирає простір приміщення. Крім того, технологія монтажу є достатньо складною.

Сучасне виробництво теплоізоляційних матеріалів розвивається в напрямку створення надійних довговічних утеплювачів, що мають низьку теплопровідність, невелику об'ємну вагу, не пропускають вологу, не сприяють розмноженню гризунів і плісняви. До того ж їхньою перевагою є простий монтаж, який можна виконати самостійно, не звертаючись до спеціалістів.

На українському ринку теплоізоляційних матеріалів таким сучасним утеплювачем є екструзійний пінополістирол CARBON ECO, який виготовляє компанія SWEETONDALE.


Як самостійно утеплити підлогу плитами CARBON ECO?

Крок 1. Подбайте про те, щоб поверхня була очищеною від залишків старого покриття та рівною. За необхідності вирівняйте її, застосовуючи цементно-пісчані суміші. Вкладіть плити XPS CARBON ECO зі зміщенням торцевих стиків у сусідніх рядах.


Крок 2.
Поверх плит XPS CARBON ECO прокладіть пароізоляційний шар. Шви пароізоляційної плівки проклейте двосторонньою клейкою стрічкою. Напуск сусідніх полотен має бути не менше 100 мм.


Крок 3.
Виконайте стяжку.

Варіант 1 Влаштування збірної стяжки

Поверх пароізоляційної плівки укладіть стяжку із 2-х шарів гіпсокартону (ГВЛ, ЦСП чи ОСП) зі зміщенням стиків і фіксацією шарів між собою саморізами.

Варіант 2. Влаштування заливної стяжки

Поверх пароізоляційної плівки влаштуйте заливку цементно-піщаної суміші. Якщо ви не використовуєте пароізоляційну плівку, попередньо проклейте плити утеплювача двостороннім скотчем чи укладіть поліетіленову плівку з напуском 100-150 мм.

Якщо ви плануєте змонтувати систему «тепла підлога», то поверх пароізоляції встановлюється система електронагрівальних кабелів або труб теплої підлоги з дотриманням всіх необхідних правил виробника «теплої підлоги». Потім виконується укладання цементно-піщаної стяжки 


Крок 4. Виконайте укладання фінішного покриття з керамічної плитки, ламінату, паркету тощо.

Якщо фінішним покриттям є ламінат або паркет обов’язково необхідно влаштувати підкладку

В якості підкладкового шару під паркет або ламінат може  бути використана спінений поліпропілен, натуральна пробка чи хвойна підкладка


Для утеплення підлог котеджних малоповерхових будинків без підвалів  найбільш популярною є система д SD-ПІДЛОГА Класік (підлога по грунту), а для перекриття над неопалювальним підвалом так само як і для квартир багатоповерхових будинків   SD-ПІДЛОГА Стандарт чи SD- ПІДЛОГА Термо (система з нагрівальними елементами).

До складу всіх цих системних рішень входить сучасний теплоізоляційний матеріал -  екструзійний пінополістирол XPS CARBON ECO.

Його перевагами є:

  • Високий рівень теплозбереження за рахунок низької теплопровідності матеріалу
  • Звукоізоляція. 20 мм шар екструзійного пінополістиролу XPS CARBON ECO дозволяє скоротити рівень ударного шуму до 25 дБ
  • Підвищена жорсткість. Матеріал має високу щільність, що робить його стійким до механічних ушкоджень
  • Водостійкість. Плити мають мінімальні показники водопоглинання.
  • Біостійкість. Екструзійний пінополіестірол не сприяє появи плісняви та не є привабливим середовищем для гризунів
  • Довговічность. Термін експлуатації становить не менше 50 років
  • Нескладний монтаж, який можна виконати самотужки


З утеплювачем XPS CARBON ECO компанії SWEETONDALE підлога вашого будинку  та квартири завжди буде теплою, а крім того, ви суттєво заощадите кошти на обігрів приміщення.

Отримати професійну консультацію щодо вибору продукції чи особливостей монтажу ви можете у інженерів компанії SWEETONDALE  за номером гарячої лінії 0 800 50 07 05.

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
26.09.2023
3641
Якісна теплоізоляція опалювальних систем допомагає заощадити до 40% витрат на опалення, а термін екс...
05.12.2023
2050
Чи можемо ми, живучи в умовах мегаполісу, стверджувати: «Мій дім – моя фортеця!»? ...
0001