РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Утеплення балкону чи лоджії: як зробити самостійно?

Утеплення балкону чи лоджії своїми руками - це не лише зекономлені кошти на монтажі та опаленні помешкання, але й можливість створити затишне та комфортне приміщення. Дізнайтеся, як це зробити легко та ефективно
1732 12.09.2023 в 07:21


Утеплювачі для балконів і лоджій повинні відповідати таким важливим вимогам як теплоізоляція, гідрофобність, міцність і довговічність, екологічна безпека та легкість в установці. Такими властивостями відрізняється екстузійний пінополістирол . Виробником матеріалу є українська компанія SWEETONDALE. Завдяки унікальній технології, що базується на додаванні нанорозмірних частинок графіту, утеплювач має високу теплову ефективність, є щільним, міцним, біологічно стійким, екологічним та довговічним.


Як виконати утеплення балкона чи лоджії із XPS ТЕХНОПЛЕКС?

      

Утеплення проводиться після завершення усіх робіт зі встановлення, ремонту та гідроізоляції віконних та дверних конструкцій. Виконується у наступній послідовності: спочатку стіни, потім проводиться утеплення підлоги і на завершаючому етапі - стеля.


Утеплення стін

Крок 1. Підготовка робочої поверхні

З поверхні стін спочатку слід видалити залишки штукатурки або інших старих оздоблювальних матеріалів та вирівняти поверхню штукатурними сумішами. При вимірі 2-метровим правилом перепад поверхонь стін, стелі або підлоги не має бути більше ніж 10 мм.

 

Крок 2. Монтаж теплоізоляції

Виробник рекомендує використовувати фрезеровані плити ТЕХНОПЛЕКС FAS для стін або виконати самостійне фрезерування (зробити поверхню шерохуватою за допомогою шліфувальної бумаги чи ін.) плити екструзійного пінополістриролу XPS ТЕХНОПЛЕКС для надійного зчеплення плит з клеєм. Для підлоги і стелі можна використовувати XPS ТЕХНОПЛЕКС з гладкою поверхнею.  Слід прикріпити плити на стіни за допомогою клейових сумішей, що не містять розчинників (клей-піна для пінополістиролу, полімерно-цементні суміші). Клей-піна наноситься по периметру плити, з відступом 2-3 см і однією смугою по центру. Далі слід закріпити плити за допомогою пластикових фасадних дюбелів (4-5 шт. на кожну плиту)

  • Після нанесення клею зачекайте 5-7 хвилин, щоб розпочався процес полімеризації, і прикладіть плиту до поверхні.
  • Прикладати плиту слід зі зсувом до місця кінцевого розташування.

Крок 3.  Нанесення штукатурного шару та декоративне покриття

Варіант 1. Монтаж плит повинен бути виконаний без зазорів. На плитах товщиною 30 мм і більше виробник робить L замки для надійного з’єднання плит і  таким чином не допускає утворення містків холоду в стиках плит . Якщо так сталося, що при монтажі утворилися зазори між стиками плитами то всі зазори шириною більше 2 мм заповніть спеціальною клей-піною або обрізками теплоізоляції.  Зверху на утеплювач нанесіть базовий штукатурний шар та проармуйте його з перетином армуючої сітки в 100-150 мм. Для цього сітка втоплюється в базовий штукатурний шар, а шар вирівнюється. Після висихання базового штукатурного шару нанесіть грунтовку на стіни. Через 3-4 години можна нанести шар декоративної штукатурки.

 

Варіант 2. Поверх утеплювача рекомендується виконати шар пароізоляції. Потім прикріпіть листи гіпсокартону (ГВЛ, СМТ та ін.) саморізами до дерев’яного (металевого) каркасу. Каркас фіксується безпосередньо до стіни крізь плити XPS або до попередньо змонтованих на стіну кронштейнів. Після чого можна виконати фінішну обробку (керамічна плитка, декоративна штукатурка або наклеювання шпалер).

Утеплення підлоги

Крок 1. Очищення та вирівнювання підлоги (проводиться за аналогією до стін)

Крок 2. Монтаж теплоізоляції

Покладіть теплоізоляційні плити XPS ТЕХНОПЛЕКС зі зміщенням торцевих стиків у сусідніх рядах. Усі  зазори (місця обходів труб, колон та інш.) обов'язково заповніть обрізками утеплювача. При цьому шви нічим не фіксуються і не пропінюються.

Крок 3. Пароізоляція

При розташуванні знизу холодного неопалюваного приміщення поверх плит необхідно прокласти шар пароізоляції. Плівка укладається вільно з проклеюванням швів двосторонньою клейкою стрічкою. Напуск сусідніх полотен має складати не менше ніж 100 мм.

Крок 4. Мокра стяжка

Проклейте стики плит теплоізоляції скотчем, або укладіть поліетиленову плівку з напуском 100-150 мм і проклейте двостороннім скотчем. Виконайте заливку цементно-піщаної суміші товщиною не менше 50 мм.

Монтаж системи «теплої підлоги» виконується поверх плит теплоізоляції перед влаштуванням  мокрої стяжки

Крок 5. Фінішне покриття з керамічної плитки, ламінату, паркету тощо. Завдяки високим показникам міцності на стиск  XPS ТЕХНОПЛЕКС надійно витримає всі експлуатаційні навантаження на вашому балконі чи лоджії.


Утеплення стелі

Утеплення стелі проводиться аналогічно до стін. Після фіксації плит всі стики рекомендується проклеїти пароізоляційною клейкою стрічкою і укласти суцільний шар пароізоляції.

Плівка укладається вільно з проклеюванням швів двосторонньою клейкою стрічкою. Напуск сусідніх полотен має складати не менше ніж 100 мм.

На останньому етапі відбувається фінішне оздоблення стелі.


Готові рішення: як зробити швидко і якісно?

Для простоти і швидкості виконання монтажних робіт компанія  SWEETONDALЕ пропонує готові системи та рішення для утеплення балконів і лоджій. Серед них, наприклад SD-ПІДЛОГА Стандарт та SD-СТІНА Термо. Також зручним рішенням є фрезеровані плити ТЕХНОПЛЕКС FAS, які допоможуть суттєво заощадити час і зусилля при монтажних роботах.

Як бачити, здійснити вашу мрію про облаштування додаткової теплої і затишної кімнати не так вже й складно. Ви це можете зробити самотужки, а спеціалісти компанії SWEETONDALЕ завжди готові проконсультувати вас з питань вибору і монтажу утеплювача саме для вашого балкона чи лоджії за телефоном гарячої лінії 0 800 50 07 05.



Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
01.09.2023
1919
Сьогодні ринок теплоізоляції пропонує різноманітні продукти для утеплення будівлі: мінеральна вата, ...
05.12.2023
2056
Чи можемо ми, живучи в умовах мегаполісу, стверджувати: «Мій дім – моя фортеця!»? ...
28.09.2023
2653
Подбати про утеплення підлоги у приватному будинку, приміщенні цокольного поверху чи квартирі &ndash...
0001