РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Особливості водоемульсійної фарби для інтер’єру

Екотренди сьогодні всюди і в інтер’єрі зокрема: якщо меблі – то з натурального дерева, якщо фарба – то водоемульсійна. Ну, з деревом, скажете, все зрозуміло, а як щодо водоемульсійних фарб? Що це за фарби і чому вони такі популярні сьогодні? Якщо ви ставили собі ці питання, то наша стаття дасть вам вичерпну відповідь
2465 20.06.2022 в 09:04

Aqua vitae серед фарб

Найголовнішою особливістю водоемульсійок є те, що їх виготовлено на водній основі. Що це означає? А те, що в складі таких фарб головним компонентом виступає вода, а не штучні розчинники, як це властиво для інших фарбувальних оздоблювальних засобів, тому фарби на водній основі ще називають водорозчинними. Звідси й екологічність виробу.

Водоемульсійні фарби - екологічні

Крім того, що свіжопофарбоване водоемульсійкою приміщення не подразнює нічиїх нюхових рецепторів – не має неприємного запаху, оздоблювальні вироби на водній основі екологічно безпечні для здоров’я. Ба більше, під час малярних робіт немає потреби надівати респіратор на обличчі й одягати захисний костюм. Зі справжньою водорозчинною фарбою здоров’ю людини нічого не загрожує.

Яскравим взірцем безпечного водоемульсійного виробу є матова латексна фарба для стін і стель Śnieżka EKO Plus, яка пройшла екологічну сертифікацію та має відповідне екомаркування «Зелений журавлик». Цей знак на упакуванні вказує на безпечність фарби для довкілля й застосування всередині житлових приміщень, а отже виріб відповідає екологічним стандартам. Зокрема, фарбу Śnieżka EKO Plus виготовляють на якісній сировині з використанням сучасних і безпечних технологій. Це, відповідно, означає, що нею можна фарбувати стіни та стелі в дитячих кімнатах, приміщеннях у садках, школах і лікарнях.

На яких поверхнях застосовують водоемульсійну фарбу

Водоемульсійка підходить для декоративно-захисного оздоблення стін і стель у усередині приміщень. Фарбою можна пофарбувати поверхні з таких матеріалів: цегли, цементу, цементно-вапняні, вапняні, гіпсові, гіпсокартонні плити, дероевопохідні. Однак водна емульсія не підходить для покриття гладких олійних, керамічних і металевих поверхонь, оскільки зчеплення з ними дуже слабке.

Особливості нанесення водоемульсійних фарб

Під час фарбування водоемульсійною фарбою використовують пензлики, валики із середнім або довгим ворсом і пульверизатори. Пензлик незамінний у кутах та в інших важкодоступних місцях. Зручний у користуванні й валик, але під час роботи з ним збільшується витрата матеріалу. Ідеальний варіант для нанесення водоемульсійної фарби – це пульверизатор, який діє на основі розпилення розчину. З ним працювати зручніше та швидше.

Інші особливості водоемульсійної фарби Śnieżka EKO Plus,

  • стійка до миття – має 2-й клас
  • легке нанесення – рівно лягає на різні поверхні та не розбрискується;
  • створює матові поверхні і під час нанесення не залишає смуг;
  • економічність –  відмінний розхід (до 14 м²/л);
  • швидкий час висихання (свіжопофарбоване покриття висихає за 2-4 години);
  • відмінна покривна здатність – 1-й клас;
  • паропроникність – пофарбовані стіни «дихають»;
  • широкий вибір відтінків для тонування –  зокрема, фарбу Śnieżka EKO Plus також можна тонувати в довільний колір у системі кольорування або за допомогою  універсального пігментного концентрату Śnieżka Colorex;
  • стійкість кольору протягом тривалого часу.



Тож водоемульсійні фарби для ремонту – це сучасно, безпечно і доступно для створення комфорту у помешканні.

 

Джерело: ТОВ "Снєжка-Україна"
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
20.04.2022
1697
Фотообои — уникальный отделочный материал, который поможет стильно преобразить даже скучный ин...
0001