РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Рівненькі та акуратні стелі

Як правильно та якісно пофарбувати стелю

2386 21.06.2019 в 08:55



Фарбування стелі

Стеля, як усі інші будівельні конструкції, потребує ретельного догляду, оскільки надає інтер’єру акуратного та привабливого вигляду. Та нерівно пофарбовані чи облуплені стелі виглядають жахливо, і від цього потерпає усе приміщення. Привести до ладу стелю – невелика проблема, проте є кілька нюансів та запитань.

Який матеріал для оздоблення стелі вибрати? Чому варто віддати перевагу фарбуванню? Як правильно фарбувати? Якій фарбі для стелі надати перевагу? Скільки разів фарбувати? Усе це та багато іншого бажано знати ще до початку ремонтних робіт.

Якщо ж розпочати без попередньої підготовки, то можна влетіти у копієчку, витратити багато зайвого часу та сил і залишитися без очікуваного результату.
Фарбування порівняно з іншими сучасними технологіями та матеріалами для оздоблення стелі не втрачає своєї популярності. По-перше, це порівняно недорогий спосіб ремонту; по-друге, фарбування можна виконати власноруч (навіть без досвіду і конкретних навиків); по-третє, завжди можна освіжити, оновити чи перефарбувати поверхню, надавши їй іншого відтінку; по-четверте, за пофарбованою поверхнею легко доглядати і утримувати у належному стані. Усі ці аргументи можна легко реалізувати за умови правильного вибору фарби для ремонту стелі, від якої залежить зовнішній вигляд та якість покриття.



З незначними нерівностями та дефектами поверхні добре впорається глибокоматова акрилова фарба для стелі та стін Śnieżka Super Matt, яка проникає в основу, заповнюючи усі, до найдрібніших, щілини й тріщини, та утворює акуратну і гладку наче дзеркало поверхню.

Відтак сама лише фарба, нанесена без відповідної підготовки основи та урахування технологічних вимог до різних поверхонь, не забезпечить очікуваного результату. Тому основа за будь-яких умов має бути міцною, сухою та очищеною. Так, свіжо оштукатурені цементно-вапняні поверхні можна фарбувати лише через 3–4 тижні, гіпсові – через 2 тижні після висихання, шліфування і очищення від пилу. На нові шпакльовані або насиченого кольору основи рекомендовано спочатку нанести ґрунтувальну емульсію Śnieżka ҐРУНТУВАЛЬНА ФАРБА. Покриття старих пофарбованих поверхонь слід видалити до відкритої основи штукатурки, добре промити мильною водою, сполоснути і залишити висихати. Слабкі основи з відшаровуваннями варто зміцнити ПОЛІМЕРНОЮ ҐРУНТОВКОЮ ACRYL-PUTZ®, а уражені цвіллю чи грибком ділянки видалити шпателем та обробити протигрибковим засобом РUMA TM Śnieżka. Утворені в результаті значні нерівності усунути за допомогою шпаклювальної маси ACRYL-PUTZ® ST10 СТАРТ і пофарбувати ґрунтувальною емульсією Śnieżka ҐРУНТУВАЛЬНА ФАРБА, а невеликі виїмки й тріщини заповнити шпаклівкою ACRYL-PUTZ® FX23 ФЛЕКС.

Таким чином, добре підготувавши основу, можна розпочинати фарбування. Фарбу Śnieżka Super Matt перемішують. Завдяки високій покривній здатності фарба не розбризкується та легко наноситься валиком або розпиленням у 1–2 шари при температурі основи і навколишнього середовища +10 – +25°C, утворюючи красиве покриття на стелі у будь-якому приміщенні помешкання. Фарба пройшла процедуру екологічної сертифікації згідно з вимогами ДСТУ ISO 14024 в українській системі екологічного маркування і позначена екологічним маркуванням «Зелений журавлик».

Джерело: sniezka.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
19.06.2019
2229
Узнайте об основных технологиях утепления домов, их особенностях и преимуществах...
27.02.2024
1613
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2455
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001