РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Вінниця: шалені темпи будівництва та пошук інвесторів (оновлено)

Результати туру Всеукраїнської Спілки виробників будматеріалів, підсумки візиту до Вінниці
4242 14.11.2017 в 07:55

СПЕЦТЕМА. Цикл статей "Третій етап грандіозного бізнес-туру виробників будматеріалів містами України". Читати всі статті циклу.




ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: ІВАН САЛІЙ, ДУМКА ПРО ВІННИЦЮ







ВЕЛИКИЙ ДІЛОВИЙ ТУР МІСТАМИ УКРАЇНИ

Ревізія міст щодо особливостей та перспектив будівництва




Довідка. Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів продовжує реалізовувати унікальний проект "Вітчизняні будівельні матеріали - шанс оновлення міст та регіонів", метою якого є презентація конкурентоспроможного, інноваційного і якісного бренду «Зроблено в Україні». Члени Спілки фахово "дегустують" українські міста: вивчають особливості будівництва, аналізують стан об'єктів соціальної, туристичної і культурно-розважальної інфраструктури. Представники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, працівники будівельного комплексу відверто розповідають про проблеми будівельної галузі у містах та діляться унікальною інформацією щодо планів на майбутні роки. Головний будівельний портал долучився до ділового туру, щоб показати Вам, як розбудовується Україна. Цього разу це п'ятірка міст: Бердичів, Вінниця, Одеса, Чорноморськ та Ізмаїл. 



ВІННИЦЯ


У рейтингах найкращих міст для життя в Україні Вінниця займає позиції лідера. Це і не дивно, адже в місті комфортно та затишно, тут будуються гарні дороги та створюються різні об’єкти інфраструктури, тут охайні парки та славнозвісні фонтани.


На конференції, яку провела Вінницька міська рада разом із Спілкою, було порушено низку важливих питань щодо використання енергоефективних технологій та будматеріалів при зведенні будинків та об'єктів соціальної інфраструктури. 








Читайте, про що говорили спікери, під час своїх виступів - ключові моменти презентацій учасників туру >>>


На сьогодні українські виробники працюють за стандартами енергоефективності, створюють сучасні інноваційні та енергоефективні будівельні матеріали. 


Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян розповів про будівельні досягнення міста: «За перше півріччя 2017 року  обсяги будівництва зросли до 1 млрд. грн. Це набагато більше, аніж у минулому році. Забудовники міста протягом першого кварталу ввели в експлуатацію 80 тисяч кв. м. житла. Плануємо, що за рік буде близько 160 тисяч кв. м.






Сьогодні у нас діє програма «Муніципальне житло». Вже вводиться в експлуатацію перша черга будинку на вулиці Петра Запорожця. За 6 місяців виконано робіт на 30 млн. грн. Це вже п’ята будівля, яка реалізовується за цією програмою. Також в поточному році в міському бюджеті на виконання будівельних робіт з реконструкції та будівництва об’єктів комунальної власності передбачено майже 500 млн. грн. Це вагома цифра.



Віталій Погосян, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради



Дуже активно розбудовується соціальна інфраструктура міста. За кошти інвесторів завершено будівництво дитячого садочка, триває будівництво ще двух шкіл, продовжуються роботи з будівництва загальноосвітньої школи, облаштовуються спортивні майданчики на територіях загальноосвітніх шкіл.


В місті активно розвиваються наші підприємства виробничого призначення, створено два індустріальних парки».






В інтерв’ю Build Portal Погосян звернув увагу, що в місті працює приватне потужне підприємство з міжнародними інвестиціями «UBC Group»: «На території індустріального парка будується найбільший завод в Європі з виготовлення холодильного обладнання. Перша промислова продукція  вийде в другому півріччі 2018 року. Приємно, що підприємство для будівництва заводу залучило наш місцевий бізнес. Це робочі місця і прямо пропорційні надходження до бюджету».

Погосян розповів, що влада створює всі умови, щоб залучати у місто саме тих інвесторів, які будуть налагоджувати у Вінниці виробництво кінцевої готової продукції та залишати найбільшу додану цінність в регіоні.





Наостанок Віталій Погосян описав свої враження від зустрічі з виробниками будматеріалів: «Знаково, що у своїх презентаціях вони показували готові будівельні об’єкти саме у Вінниці, де були використані саме їхні матеріали.  

Основне питання України – енергонезалежність, зокрема термомодернізація. І саме це потребує різноманітних будівельних матеріалів найвищої якості. Ми подали заявку на участь у кредиті європейського банку за програмою енергоощадності, хочемо додатково залучити кредит в рамках 10,5-12 млн. євро і зробити повну модернізацію за всіма енергоощадними технологіями всіх наших комунальних закладів. Тому будемо раді співпраці з українськими виробниками для взаємного зростання. Будівельна галузь – той локомотив, який рухає країну вперед».




За обсягами будівельних робіт Вінницька область займає дев’яте місце серед регіонів України. Це – хороші показники і хороша можливість для українських виробників будматеріалів проявити себе та залучитись до здорової конкуренції за можливість розбудовувати Вінницю. 

Дивіться захопливу онлайн-трансляцію туру. Легко про важливе >>>




Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст підготувала: Наталія Антонюк 
Фото та відео: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

 
 
Интересные новости:
07.11.2017
3426
У осінньому діловому турі містами України виробникам будматеріалів вдалось показати переваги вітчизн...
07.11.2017
4100
27 октября в Киеве состоялась Церемония награждения Национальной Премии в области недвижимости CP AW...
03.11.2017
6285
Компанія "СБК" відкрила Бутик цегли. Читайте про те, як проходив захід із коментарями перших осіб ко...
28.03.2024
2173
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3356
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2689
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...