РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ферми для великих прольотів високої вантажопідйомності та низькою власною масою

Для побудови мосту через річку Мур, вперше в Австрії використовувалася  система балочних ферм PERI VARIOKIT. Вона має високу несучу здатність і при цьому достатньо малу вагу; крім того, компоненти системи дуже швидко встановлюються та універсальні у використанні.

1978 17.12.2014 в 12:58

Зведення мосту через річку Мур стала головною частиною проекту модернізації автомагістралі S 35 між перетинами Брук/Мур та Грац. Після завершення проекту наприкінці 2015 року, нова конструкція повністю замінить існуючий міст поруч, якому вже 60 років.

Включаючи берегову смугу, загальна довжина всіх 11 прогонів складає 406 м. Переріз прогонової будівлі зпроектован у вигляді таврової балки шириною 11,75 м з ребрами жорсткості висотою 2,50 м. Для зведення 40 метрового прольоту двох основних секцій мосту найбільш економічно вигідним рішенням стало використання просторової конструкції  з системних елементів,  розрахованих на надвеликі навантаження.

Прем’єра в Австрії

Компанія Xervon Austria GmbH, підрядник консорціуму Strabag/Habau, для встановлення несучої опорної конструкції вперше в Австрії використала нову надпотужну балочну ферму PERI VARIOKIT. Німецько-австрійська група інженерів PERI розробила проектне рішення згідно з технічними вимогами замовника на основі стандартних елементів системи з універсальними модульними елементами системи VARIOKIT. В результаті, компоновку та геометрію ферми можна легко змінювати згідно зі статичними вимогами міжосьова відстань між фермами  у Фронлайтені складає 50 см та 150 см.

Системні елементи VARIOKIT, адаптовані під даний проект, надійність, що забезпечена статичними розрахунками, оперативне постачання матеріалів на будівельний майданчик наряду з інструктажем, проведеним на будівельному майданчику для бригади монтажників спеціалістом PERI, забезпечили успішний старт проекту та короткі терміни його подальшого виконання. Незважаючи на складні умови місця монтажу та зберігання були жорстко обмеженіграфік будівництва був точно витриманий. Крім того, підйом спарених ферм завдовжки більш ніж 37 м паралельно існуючому мосту вимагав максимальної концентрації та координації робіт. Великою перевагою стала низька вага ферми VARIOKIT, що дало можливість використовувати автомобільний кран, тим самим економити час та кошти.

Ферми VARIOKIT для надвеликих навантажень

Модульна система VARIOKIT може використовуватися для прогонів до 40 м та витримує дуже великі навантаження   допустиме навантаження на ферму може складати до 2,5 т на погонний метр згідно з відповідними типовими розрахунками для прогону в 30 м. Завдяки точній геометрії елементів, всі прогони було реалізовано з точністю до міліметра, без будь-яких щілин та похибок при складанні несучої конструкції. Крім того, шарнірна конструкція опори забезпечує просту та легку адаптацію до відповідних поздовжніх та поперечних нахилів прогону. Стандартні з’єднання передбачені за допомогою болтів  та пальців зі шплінтами, в той час як горизонтальні з’єднання забезпечуються анкерними кріпленнями DW 15/20.

Зі застосуванням ферми VARIOKIT, що витримує великі навантаження, PERI знову значно розширила портфель своєї продукції в сфері цивільного будівництва. На етапі розробки, інженери компанії PERI врахували   як це було з баштою VARIOKIT для високих навантажень  – всі вимоги щоденних робіт на будівельному майданчику щодо встановлення несучих конструкцій. Ферма була переконливо презентована професіоналам будівельникам в 2013 році на міжнародній виставці BAUMA в Мюнхені у виставковому павільйоні PERI.

Інженерно-будівельний набір VARIOKIT

З використанням стандартних орендованих системних елементів  VARIOKIT проекти з будівництва мостів та тунелів можуть бути реалізовані економічно ефективно та оптимально адаптовані до відповідних вимог будівельних майданчиків. Крім того, модульна концепція дозволяє розробляти спеціалізовані, оптимізовані з точки зору навантажень, рішення практично для будь-якої геометрії.

На будівництві мосту через річку Мур біля  Фронлайтену, нова ферма PERI VARIOKIT, що витримує великі навантаження, започаткувала нові стандарти в монтажі опорних конструкцій.

Для сприйняття великих навантажень 40 м прогоном є можливість  варіативно розташовувати ферми з потрібним кроком. 

Модульний монтаж опалубки: елементи системи VARIOKIT були попередньо зібрані на землі, щоб сформувати сегменти ферми та за допомогою крану були поставлені в тимчасове місце зберігання. Пізніше три таких сегмента були з’єднані, створивши  блок ферм довжиною 37 м і підняті на рікою Мур краном.

Завдяки стандартним з’єднанням з використанням мінімальної кількості інструментів, систему VARIOKIT просто та легко складати.


Детальніше: www.peri.ua

 
 
Интересные новости:
25.11.2014
2512
Впровадження тенденцій 3-D опалубки. Завдяки проектним рішенням для опалубки та риштувань та 35...
25.11.2014
1942
Головна будівля Університету у стилі спортивної трибуни. Реалізація проекту в найкоротші строки...
14.11.2014
2100
Технологія переваг. Економія часу та найвища якість бетонної поверхні...
25.04.2024
835
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3256
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4023
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...