РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Які критерії впливають на вартість оренди житла

Експерти з'ясували, які саме чинники є найбільш вагомим при виборі житла і визначенні розміру плати за його оренду
3172 12.10.2016 в 08:03


Орендодавці повинні розуміти, що не кожна нерухомість приверне увагу. Найчастіше квартиронаймачі обирають для себе житло за певними критеріями. Це потрібно враховувати при здачі його в оренду.

Часто орендодавцям досить складно відразу визначити, на який тип клієнта орієнтуватися, щоб оренда була вигідною, адже зараз на ринку нерухомості достатньо пропозицій на будь-який смак і гаманець. Як відзначають експерти, на популярність квартири впливає багато різних факторів, поведомляє портал Dom2000.

Найпростіше здати в оренду невеликі за площею квартири. Переважно це однокімнатні апартаменти. Менш популярні на ринку нерухомості України – двокімнатні квартири. За словами фахівців, якщо таке житло і обирають, то кімнати в ньому повинні бути роздільні. Найчастіше його орендують сімейні пари і студенти для спільної оренди.

Економний варіант

Найбільш популярними об'єктами для оренди житла в Україні є квартири класу економ. Саме з ними найчастіше доводиться працювати фахівцям із нерухомості.

Отримані дані від експертів свідчать про те, що найважливішим критерієм, від якого залежить вартість оренди, є місце розташування будинку, де здається квартира.

У сегменті оренди недорогої нерухомості важлива віддаленість будинку, наприклад, від станції метрополітену. Якщо до неї можна дістатися пішки не більше ніж за 15 хвилин, то це в середньому збільшує щомісячну орендну плату за квартиру на 10-15 % (в порівнянні з аналогічним житлом, яке розташоване в не такому зручному місці).

Как правильно оформить договор аренды жилья

Ще одна важлива характеристика для квартиронаймачів – в якому стані знаходиться будинок і як давно він побудований. Тому не дивно, що охочих орендувати квартиру в новостройках більше, ніж в хрущовках. Але в першому випадку оренда житла часто на порядок дорожча.

Третьою вимогою при виборі знімною квартири є розвиток інфраструктури поруч із будинком. Тобто для орендарів важливо близьке розташування житла до об'єктів торгівлі, навчальних закладів, аптек і лікарень, супермаркетів, до яких можна швидко дійти пішки. Це є дуже важливим для забезпечення їхньої життєдіяльності. Такий критерій особливо важливий, якщо у них є діти.

Орендна ставка буде вищою, якщо апартаменти розташовані біля хорошої транспортної розв'язки. Дешево їх зняти не вийде.

Обійдеться дорожче і квартира в будинку, де є підземна парковка або паркінг. При виборі нерухомості орендарям це теж важливо. Власники нерухомості в тих районах, де добре розвинена інфраструктура, часто встановлюють більш високу орендну ставку, якщо порівняти її з такою ж на околиці міста.

Квартири в будинках класу економ беруть в оренду найчастіше вже з меблями. Багаті квартиронаймачі часто вибирають житло без неї, щоб потім облаштувати апартаменти на свій смак.

Розкішна нерухомість

У сегменті дорогих квартир конкуренція досить висока, така нерухомість користується меншим попитом через високі ціни. Для тих, хто не економить на оренді житла, обов'язковим критерієм при його виборі є престижність місця розташування будинку.

Орендарі нерухомості бізнес- і еліт-класу часто хочуть, щоб вона розташовувалася ближче до центру міста або в хорошому районі. За словами фахівців, для таких клієнтів важлива статусність навіть конкретної вулиці. Для них важливо навіть те, наскільки однорідне в будинку соціальне оточення як у самій будівлі, так і в районі та ін.

Як різні види житла впливають на людину

Важливим критерієм при виборі житла, крім усього, є безпечне проживання в ньому. Орендарі, які обирають нерухомість із дорогого сегменту, звертають увагу і на те, в якому стані вона знаходиться, багато значить і зовнішній вигляд будівлі.

«Для орендарів, які вибирають дороге житло, значення мають бренд, якість будівництва і розташування будинку, – пояснює директор агентства нерухомості RealHouse Олена Кириченко. – Такі клієнти обирають житловий комплекс по рівню будівництва, статусу житла. Їм важливо, щоб біля будинку була доглянута територія, будівля добре охоронялася, із вікон квартири відкривався мальовничий вид. Так, в Києві для оренди житла найчастіше вибирають правий берег столиці. А на лівому березі привертають увагу і користуються попитом найчастіше ті будинки, які побудовані на набережній, де з вікон можна побачити красивий вид на правий берег».

Також у списку обов'язкових вимог орендарів до дорогого житла: наявність домофона, консьєржа, підземного паркінгу. Обов'язковими критеріями при виборі нерухомості для таких квартиронаймачів є якісний ремонт, сучасні меблі та якісна техніка.

Джерело: dom2000.com 

 
 
Интересные новости:
12.10.2016
6064
В микрорайоне Совки, между улицами Ивана Пулюя и Бориса Гарина, появится парк отдыха «Совский&...
12.10.2016
2211
До следующей весны их почистят от ила и установят улучшенные элементы синхронизации...
12.10.2016
1981
Правительство увеличило уставный капитал Государственного фонда содействия молодежному жилищному стр...
01.05.2024
2221
ДІАМ видала дозвіл на реконструкцію прилеглих до пам’ятки нежитлових будівель, які стануть час...
30.04.2024
1421
Пільги надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на&nb...
06.03.2024
2491
Відповідне рішення вже ухвалила Київська обласна рада...