РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Олексій Кудрявцев: для будівельної галузі створюються сприятливі умови діяльності

Всі можливі заходи щодо створення зручних послуг для громадян, а також сприятливих умов для діяльності у будівельній сфері вживаються державною архітектурно-будівельною інспекцією України, про це повідомив Олексій Кудрявцев, Голова Держархбудінспекції.
1624 25.07.2016 в 09:54


Державною архітектурно-будівельною інспекцією України вживаються всі можливі заходи щодо створення зручних послуг для громадян, а також сприятливих умов для діяльності у будівельній сфері. Про це на брифінгу заявив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

За його словами, ведеться активна робота щодо мінімізації повторних повернень документів на доопрацювання. Зокрема, підготовлене окреме доручення, відповідно до якого керівники обласних інспекцій несуть особисту відповідальність за кожне повторне повернення.

Як повідомив Голова Держархбудінспекції, вже сьогодні робота інспекцій в Черкаській та Сумській області за цим та іншими критеріями визнана незадовільною і незабаром проти керівників будуть застосовані санкції, в тому числі, кадрові.

В той же час Олексій Кудрявцев відзначив, що Держархбудінспекція продовжує впроваджувати адміністративні послуги в електронному форматі:  «На сьогодні в електронному формі надаються повідомлення про початок виконання підготовчих та будівельних робіт, декларація про початок виконання підготовчих та будівельних робіт, подання відомостей для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорії складності». За його словами, вже у вересні планується впровадження електронної послуги з реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

Підбиваючи підсумки діяльності Держархбудінспекції у І півріччі 2016 року Олексій Кудрявцев повідомив, що за результатами перевірок кожне третє будівництво ведеться з порушеннями містобудівного законодавства.  «Так, у першому півріччі 2016 року Держархбудінспекція провела 11,6 тис. перевірок об’єктів будівництва та виявила 3,8 тис. порушень містобудівного законодавства. Тобто третина будівництв в Україні велася з порушеннями. За результатами перевірок накладено штрафних санкцій на загальну суму більше 120 мільйонів гривень», – підсумував він.

Втім, як наголосив Олексій Кудрявцев, для чесних та сумлінних забудовників ДАБІ намагається створити сприятливі умови роботи. Так, за останні півроку сталися значні позитивні зміни в сфері ліцензування підприємств на ведення будівельних робіт. «Насамперед, ще в березні уряд своєю постановою втричі зменшив кількість робіт у сфері будівництва, які підлягають ліцензуванню, крім того впроваджено електронну послугу, що передбачає подачу документів для отримання ліцензії в електронному вигляді. Це суттєво заощадить час та зусилля представників будівельного бізнесу, а також зробить сервіс ліцензування зручним та доступним», – заявив Голова Держархбудінспекції.

За його словами, у першому півріччі 2016 року Держархбудінспекція видала 2,4 тис. ліцензій на ведення господарської діяльності у сфері будівництва. Це на 30% більше ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше ліцензій видано в Києві (842), Дніпропетровській (286) та Київській областях (210).

Також Голова Держархбудінспекції наголосив на важливості комунікації з громадянами: «Сьогодні ДАБІ має кілька дієвих інструментів, які допомагають швидко та ефективно реагувати на звернення громадян. Це платформа для подачі електронних звернень громадян на базі сайту ДАБІ, громадська приймальня інспекції та консультування громадян при ЦНАПах та в спеціальних консультаційних центрах».

Водночас Олексій Кудрявцев проінформував про хід децентралізації системи держархбудконтролю: «Сьогодні вже 26 органів місцевого самоврядування отримали нові функції. Серед них такі великі міста як Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь. Вже у серпні запланована передача повноважень таким обласним містам як Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород. Однак ми спостерігаємо відносно невисоку активність місцевих громад з отримання функцій держархбудконтролю. Тому для прискорення процесу децентралізації Держархбудінспекція створила спеціальну гарячу лінію для представників місцевої влади з питань децентралізації». В той же час Голова Держархбудінспекції закликав органи місцевого самоврядування бути активнішими в отриманні нових функцій та не боятися брати на себе відповідальність.

 
Джерело: Мінрегіон

 
 
Интересные новости:
25.07.2016
2205
Виталий Кличко, мэр Киева сообщил, что в этом году в столице будут проводить ремонт дорог с евр...
25.07.2016
3237
Японцы выдали кредит на строительство одного из мостов в Запорожье....
25.07.2016
2240
Перепроизводство стали признано глобальной проблемой во время переговоров стран G20....
18.03.2024
3382
Дослідники з Dartmouth Engineering оголосили про нове значне відкриття в галузі сонячної е...
18.03.2024
1691
Країни Євросоюзу погодили текст законопроєкту щодо нових вимог до продукції компаній, які працюють н...
18.03.2024
3727
За словами прем’єра, інвестори також зможуть отримати компенсацію за підключення до інженерно-...