РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Сотні зупинених будівництв: влада Китаю бере під контроль виручку Evergrande, щоб захистити інтереси покупців житла

У Китаї місцева влада почала вилучати виручку забудовника Evergrande, який знаходиться на межі дефолту
965 28.09.2021 в 12:52

Влада Китаю бере під контроль
виручку забудовника Evergrande


Влада як мінімум двох міст в Китаї взяла під свій контроль виручку забудовника Evergrande від попереднього продажу нерухомості, щоб запобігти можливому нецільовому використанню коштів компанією. Про це пише Financial Times.

Бюро житлового будівництва одного з районів Гуанчжоу звернулося до дочірньої компанії Evergrande з проханням передати дохід від передпродажної виручки від продажу житла в замороженому комплексі Sunshine Peninsula на контрольований державний рахунок.

Таким чином місцева влада планує «захистити інтереси покупців житла і продовжити будівництво».

За словами співрозмовників видання, зі схожою проханням до забудовника також звернулися влади в Чжухаї - південному місті, розташованому по сусідству з Макао.

Такі заходи ознаменували посилення зусиль щодо стримання впливу боргової кризи Evergrande, який потряс глобальні фінансові ринки минулого тижня і викликав протести з боку постачальників та інвесторів.

Побоювання з приводу більш широкого поширення кризи посилилися після того, як інвестори в офшорні облігації Evergrande не отримали від компанії виплату за відсотками минулого тижня. У Evergrande є 30-денний пільговий період, щоб все-таки розплатитися з інвесторами й уникнути дефолту.

Олексій Чернишов про ліквідацію ДАБІ і новий етап реформи містобудування

Як пише FT з посиланням на китайський фінансовий журнал Caixin, з серпня вісім інших провінцій звернулися з проханням до Evergrande про розміщення доходів на рахунках влади, оскільки девелопер призупинив виконання сотень незавершених проєктів.

«Китайські девелопери зазвичай розподіляють виручку від продажів, призначену для конкретних проєктів, для інших цілей, від виплати боргу до покупки землі. Це більше не варіант», - зазначив сінгапурський економіст Loomis Sayles Бо Чжуан.

За словами людей, близьких до компанії, за станом на початок цього місяця компанія призупинила роботи на сотнях об'єктів по всьому Китаю. При цьому в більшості об'єктів житло вже продано. Призупинення будівництва викликало потік скарг і протести покупців житла і роздрібних інвесторів.

Пекін зробив завершення житлових проектів Evergrande своїм пріоритетом в ситуації з компанією, яка знаходиться на межі дефолту. За словами одного з керівників девелопера, в спробах вирішити ситуацію, місцеві органи влади дозволяють прискорений продаж нерухомості за проєктами, які не відповідають вимогам зонування

Однак і це не допомагає повністю ліквідувати дефіцит фінансування.

ДЕТАЛЬНИЙ ОГЛЯД ГАЛУЗІ: загальні підсумки будівельної діяльності (ІНФОГРАФІКА)

Відзначається, що на минулому тижні Evergrande не справив виплати $83,5 млн за доларовими облігаціями у встановлений термін. Тоді The Wall Street Journal з посиланням на джерела писав, що Пекін попросив місцеву владу готуватися до можливого краху другого за розміром забудовника в країні.

Нагадаємо, що на початку минулого тижня проблеми китайського забудовника Evergrande привели до падіння фінансових ринків. На ситуацію з китайським забудовником відреагували не тільки фондові ринки, а й курс біткоїна.

Цікаво про ремонти: дізнайтесь як оформити дерев'яний ґанок
Источник: biz
 
 
Интересные новости:
28.09.2021
1361
Норвезьке архітектурне бюро Helen&Hard представило унікальний проєкт – готель на деревах. ...
28.09.2021
2564
Названа точная дата открытия одного из самых масштабных торговых объектов не только Украины, но...
28.09.2021
1197
Система предназначена для круглосуточного соединения важных логистических центров и мегаполисов стра...
19.03.2024
3340
В той же час легальний ринок праці скоротився на 1,5 млн людей...
19.03.2024
1190
Раніше агентство очікувало, що глобальна економіка у поточному році зросте на 2,1%...
19.03.2024
5681
Подивитися на нове творіння анонімного художника зібралися натовпи людей...